Adancimea minima de fundare

Cum alegem adancimea minima de fundare?

» Adancimea minima de fundare se stabileste în functie de adancimea de inghet, natura terenului de fundare si nivelul apei subterane.

» Atentie!  Valorile inscrise in tabel, pentru cazul terenurilor ferite de inghet, se masoara de la cota inferioara a pardoselii.

» Talpa fundaţiei va patrunde cel putin 20 cm in stratul natural bun de fundare sau in stratul de fundare imbunatatit.

» Pentru constructiile a caror fundatii se vor afla pe terenuri dificile (pamanturi contractile, pamanturi sensibile la umezire, pamanturi lichefiabile etc.), adancimea de fundare va fi specificata de catre un specialist in domeniu conform normelor in vigoare.9 Comments

    • Ne bucuram ca v-am putut fi de folos. O zi buna si va mai asteptam pe site-ul nostru pentru mai multe informatii din domeniul constructiilor!

  1. Excelenta ideea de a veni in ajutorul doritorilor de a locui in casa pe pamant!In felul acesta putem discuta mai concret si fundamentat cu constructorul.Multumim Casadesign.

    • Ne bucuram ca v-am putut fi de folos. O zi buna si va mai asteptam pe site-ul nostru pentru mai multe informatii din domeniul constructiilor!

  2. Cum se hidroizoleaza extérior o casa cu subsol care merge si sub Terase. Avem infiltratii de apa in subsol intr-o singura parte , am eliminat toate sursele de a unde putea veni apa.

Scrie parerile sau intrebarile tale despre acest subiect

Campurile cu * sunt obligatorii de completat! Adresa de email nu va fi facuta publica.


*