Montarea conductelor pentru utilitati

Nu uitati de conductele pentru utilitati!

» Pentru a executa aceasta etapa cu precizie, trebuie sa studiati cu atentie proiectul tehnic al casei. pentru a vedea exact traseele de canalizare si alimentare cu apa pe care inginerul proiectant le-a trasat pe plan, astfel veti sti cu exactitate unde veti amplasa conductele, traseele lor, adancimea, iesirile spre exterior, pantele si mai ales cota de iesire si intrare a conductelor.

» Cota de iesire si intrare prin blocul de fundare este foarte importanta deoarece va trebui sa stiti la ce adancime in blocul de fundare va trebui sa montati piesa de trecere.prin care vor trece atat conductele de canalizare cat si cele de alimentare cu apa rece. Indicat este ca amplasarea conductelor sa se faca sub adancimea de inghet iar traseul lor sa nu treaca, pe cat posibil, prin betonul armat.

» Daca nu doriti sa aveti conducta inglobata in beton sau nu aveti un proiect tehnic de instalatii si nu stiti inca traseele exacte, puteti lasa goluri in blocul de fundare cu dimensiunile de minim 30x30cm si gol de tip “gheu” in placa de la cota 0.00, pentru a putea monta ulterior conductele, singurul dezavantaj la acest sistem este acela ca, conductele vor trebui inglobate in sapa, in acest fel rezultand o sapa destul de inalta, deoarece diametrul conductei de canalizare este de 110mm la care se adauga si panta acesteia, rezultand o sapa de minim 150mm care nu este prea indicata.

» Aceasta etapa trebuie tratata cu foarte multa seriozitate si precizie deoarece interventiile ulterioare nu vor fi usoare si vor aduce costuri destul de mari si lucrari destul de anevoioase.

» Sa fiti atenti ca executantul sa respecte pantele specificate in proiect, pante care se calculeaza in functie de debitul de curgere si diametrul conductelor.

» Deasemenea mare atentie la cota de iesire a conductei de canalizare, trebuie avut in vedere ca aceasta sa se poata racorda ori la retea de canalizare ori la fosa septica, sau mai bine spus “sa prinda cota de varsare”. De aceea este indicat sa consultati un inginer instalator care sa va realizeze un proiect tehnic exact, calculat dupa datele topo ale terenului si datele furnizate de arhitect si inginerul structurist, in acest fel veti avea toate datele necesare realizarii unor instalatii de calitate si functionale mai ales.

» Degeaba o casa arata frumos daca nu este si functionala. Nu cred ca vreti sa aflati pe propria piele ce inseamna o conducta de canalizare infundata sub placa de fundare din cauza faptului ca pantele nu au fost respectate sau nu au fost calculate deloc.

 Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*