Racord gaz in zona rurala

Cum pot sa ma racordez la conducta de gaz?

Intrebare de la: Ferent Petru pe adresa redactiei

Buna ziua, am casa (pe pamant), in loc.Mircesti, jud.Iasi, situata pe directia Roman_Pascani pe partea stanga, conducta principala este pe partea dreapta a acestei comunicatii. Deci ar trebui o subtraversare a drumului (este drum judetean), asfaltat cu latime 6m. Intrebare: am 2 vecini (stanga si unu dreapta ) care s-au racordat fiecare cu subtraversare, nu este posibil ca sa ma racordeze de la unul din vecini (cu acordul sau, bineinteles), fara a mai subtraversa drumul asfaltat? Aductiunea fiecaruia a costat aprox.14-15000 ron. De ce acea firma (unica in zona?,nu stiu de ce,nu poate fi oricare firma cu autorizare ANRE?de ce acest monopol?nu inteleg. Sunt case pe aceeasi parte mai multe, la fiecare trebuie sa faca subtraversare? E mare enigma. Rog daca puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez ? Multumesc.”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Analizand situatia…cea mai buna solutie pt dvs. ar fi urmatoarea:

Pasul 1: discutati cu vecinii si obtineti acordul acestora cu conditia ca cota parte sa le-o platiti doar in cazul in care vi se aproba solutia de a va intepa in conducta lor (se face un act notarial).

Pasul 2: Luati legatura cu un proiectant de gaz care sa va dea ca solutie in proiect bransarea la conducta vecinilor.

Pasul 3: Daca obtineti acordul celor de la Gaz ca fiind in regula solutia de bransare atunci puteti incepe sa cautati o firma care sa va realizeze instalatia de utilizare a gazului.

Atentie: Instalatia de utilizare a gazului se refera la lucrarile din interiorul proprietatii. Firme care au autorizatie de executie de executie a acestor gen de lucrari sunt mai multe….Dar…daca va trebui sa executati si lucrari exterioare pe domeniul public va trebui sa vedeti daca acea firma are autorizatie pentru acest lucru. Banuiesc ca de aceea ne-ati spus despre acea firma ca e unica…este unica pentru ca probabil este singura care are luate toate autorizatii de executie…mai ales cand vorbim despre extinderi de retele si intepaturi in magistrale.

O sa va rugam sa ne tineti la curent cu situatia dvs. O zi buna si SUCCES!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*