Chiar inainte ca oamenii de stiinta sa descopere germeni si virusi care provoaca infectii, oamenii foloseau adesea ierburi pentru a le combate, adesea cu succes. Le-au consumat intregi, zdrobite sau infuzate in ceai. Dovezile stiintifice actuale arata ca multe plante medicinale va pot aduce beneficii organismului si pot lupta impotriva infectiilor in mod natural.
Modul perfect de a prepara ceaiuri din plante
Cuprins:
Pentru a prepara ceasca perfecta de ceai din plante, incalziti apa trecuta prin filtru, intr-un ibric pana cand fierbe. Pune frunzele intr-o strecuratoare sau foloseste plicul de ceai finit in ceasca. Se toarna apa in ceasca, se lasa ceaiul la infuzat timp de 3-5 minute si se scoate filtrul sau plicul de ceai. Daca nu puteti bea ceaiul neindulcit, adaugati stevie, miere si/sau lamaie dupa gust.
Deoarece multe ceaiuri din plante sunt bogate in antioxidanti si vitamine, aveti multe optiuni. Unele ierburi au o aroma florala delicata, in timp ce altele au nuante lemnoase mai picante. Iata 11 ceaiuri pentru imunitate care lupta impotriva infectiilor virale.
Ginseng
Printre numeroasele ierburi si radacini legendare cu valoare medicinala istorica, ginseng este una dintre cele mai bune. Istoricii cred ca aceasta radacina admirata a fost descoperita si cultivata cu mii de ani in urma in China, unde ramane o parte integranta a medicinei chineze. Cercetarile au aratat ca acest ceai poate creste energia, va poate imbunatati starea de spirit sau poate creste energia sexuala atat la barbati, cat si la femei.
Papadie
Stiati ca aceasta planta a fost venerata de secole? Radacinile sale sunt adesea zdrobite pentru a pregati o bautura aromata, bogata in antioxidanti si vitamina A. Rapoartele stiintifice arata ca acest membru al familiei de musetel poate fi un diuretic, un agent de curatare a ficatului, antiinflamator si un agent de scadere a colesterolului minunat.
Musetel
Iti amintesti cum spunea bunica ta ca ceaiul de musetel calmeaza nervii? Se pare ca bunica avea dreptate. Vechii egipteni au recoltat florile delicate asemanatoare margaretelor, le-au uscat si le-au inmuiat in apa pentru a face o bautura ce combate raceala. Acest amestec de plante nu numai ca poate ajuta la simptomele racelii, dar poate, de asemenea, sa induce un somn odihnitor, sa calmeze stomacul deranjat, sa usureze crampele menstruale, sa creasca glicemia si, eventual, sa previna anumite tipuri de cancer.
Rozmarin
Cine ar fi crezut ca aceasta planta, atat de comuna in bucataria italiana, ar putea fi transformata intr-un ceai delicios de sanatos? Rozmarinul este un arbust peren originar din tinuturile din jurul Marii Mediterane. Aceasta planta era familiara vechilor egipteni, care o foloseau pentru hrana, in scopuri medicinale si pentru inmormantare. Acest arbust cu tulpina lemnoasa are mici ace parfumate asemanatoare pinului si confera carnii si legumelor o aroma florala puternica.
Daca este preparat ca ceai, va poate imbunatati memoria si va poate ridica moralul. Numeroase studii arata ca acest ceai imbunatateste vederea, reduce inflamatia, sustine sanatatea creierului si face parul puternic si sanatos.
Radacina de lemn dulce
Radacina de lemn dulce are o istorie lunga in medicina chineza veche. A fost utilizat in manastirile medievale, ca o planta valoroasa culinara si medicinala. Probabil ca sunteti familiarizat cu nuantele de lemn dulce in orice, de la bomboane, deserturi, pana la produse de igiena orala. Ceaiul de lemn dulce are un gust proaspat, racoritor, care calmeaza arsurile la stomac si indigestia. Deoarece are proprietati antiinflamatorii naturale, poate promova o buna sanatate dentara si poate ajuta la tratarea ulcerului peptic.
Roinita
Nicio gradina de ierburi nu ar fi completa fara cateta tufe de roinita. Are o aroma minunata de citrice cu note subtile de menta si lamaie. Este originara din Africa, parti din Europa si Asia si este un membru al familiei mentei. Ceaiul calmeaza anxietatea si nervii. Unele rapoarte indica beneficii pozitive in imbunatatirea starii de spirit si a memoriei si in ameliorarea crampelor menstruale.
Fenicul
Aceasta leguma este bogata in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti care va protejeaza celulele de radicalii liberi. Ceaiul de fenicul este eficient pentru indigestie, probleme de respiratie, constipatie sau pentru a regla tensiunea arteriala.
Soc
Principalul beneficiu al consumului de fructe de soc sub forma de ceai este ca poate calma tusea si congestia nazala. Deoarece aceste fructe sunt o sursa importanta de vitamina C, ele va pot sustine sistemul imunitar si va pot usura inflamatia din organism.
Menta
Din cele mai vechi timpuri, menta a fost apreciata pentru efectul sau racoritor, linistitor asupra tractului digestiv.
Ceaiul de menta ajuta la reducerea arsurilor la stomac si a indigestiei. De asemenea, este potrivit pentru ameliorarea durerilor de gat si a tusei expectorante. Este un antiinflamator natural care poate ameliora congestia sinusurilor si te poate ajuta sa dormi mai bine.
Echinacea
Aceste flori frumoase asemanatoare margaretelor sunt originare din preriile Americii de Nord. Nativii americani au recunoscut aceasta planta ca un medicament care salveaza vieti si o preparau pentru raceli, dureri de gat, dureri de urechi, dureri de dinti si dureri de corp.
Ghimbir
Ceaiul de ghimbir poate fi de ajutor pentru greata, diaree si crampe. Unele dovezi medicale sugereaza ca aceasta planta poate scadea tensiunea arteriala si poate regla nivelul de glucoza din sange. In raceli este de un mare ajutor, caci lupta contra agentilor patogeni.
Fii primul care adauga un comentariu!