3 sfaturi pentru accesorizarea camerei de zi

dovido.ro
La sfârșitul unei zile lungi de muncă, după ce am reușit să rezolvăm tot ceea ce era de rezolvat și în sfârșit avem puțin timp să ne relaxăm, cei mai mulți dintre noi ne îndreptăm spre camera de zi.

Proiectată pentru a fi spațioasă, primitoare și confortabilă, camera de zi are multe cereri de îndeplinit. Având în vedere că este o încăpere atât de importantă din întreaga casa, camera de zi merită o atenție specială atunci când vine vorba de decorare. Există multe modalități prin care i-am putea oferi un aspect mai proaspăt, precum și elemente decorative care pot sublinia și mai mult tematica generală.

dovido.ro-poster-dewinthemacroscale

Dacă doriți să vă personalizați camera de zi, iată 3 sfaturi pe care le puteți pune în aplicare:

Amprenta personală este cea mai importantă. Diferența dintre o cameră care arată ca un showroom de mobilier și o cameră în care ne simțim ca acasă este dată, de cele mai multe ori, de amprenta personală. Acea cutie muzicală pe care am primit-o în dar acum mai bine de 10 ani, acele postere care ne reflectă cel mai bine personalitatea și toate acele fotografii de familie sunt toate modalități prin care putem oferi camerei de zi o notă mai personală. Apoi, de fiecare dată când vom petrece timp în camera de zi, vom fi înconjurați de expresii familiare, de amintiri și experiențe prețioase.

Regândiți decorul pereților. Un strat proaspăt de vopsea are puteri incredibile de transformare a camerei de zi. În prezent, există tot felul de opțiuni de culori, finisaje și tipuri de vopsea, ca să nu mai vorbim că putem vopsi toți pereții sau doar un perete de accent. Alte idei pentru a schimba decorul pereților includ crearea unei galerii artistice cu postere alb-negru, realizarea unui perete cu aspect de tablă, suspendarea unui ceas antic, realizarea unui perete din lemn reciclat sau utilizarea oglinzilor pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Păstrați doar ceea ce vă place. În domeniul amenajărilor, regula principală este aceea de a păstra ceea ce iubim și de a ne debarasa de ceea ce nu ne mai este de folos. Prin urmare, în camera de zi, ca în orice altă încăpere, începeți cu un obiect care vă aduce bucurie și continuați să alegeți alte accesorii care sunt inspirate sau complementare acelei piese. Trebuie doar să analizăm cu atenția camera de zi și să vedem ce anume ne place cel mai mult, fie că este vorba despre o piesă de mobilier, despre șemineu sau covor. Oricare ar fi acel element, întrebați-vă cum puteți să îl evidențiați și mai mult. Pentru canapele, sunt nenumărate modele de perne decorative, pături și pleduri. Dacă aveți un dulap cu aspect antic, o amforă grecească îi va accentua caracteristicile aparte.

Indiferent dacă stilul personal este tradițional sau modern, rustic sau contemporan, există modalități prin care puteți spori estetica și interesul camerei de zi. De la a păstra doar elementele dragi și până la a fi îndrăzneți cu decorul pereților, fiecare alegere pe care o facem reprezintă o oportunitate de a ne exprima stilul și personalitatea.

Sursa de imagine:

Dovido.ro

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.