5 mituri principale despre psihosomatica

psihosomatica

Sub influenta diversilor factori externi, ne putem forma idei eronate despre relatia dintre starea mentala si sanatate. Unele dintre aceste mituri pot pune viata in pericol. De exemplu, daca o persoana crede ca durerile bruste de inima sunt doar o consecinta a dificultatilor la locul de munca, poate pierde ocazia de a recunoaste o boala grava la timp. Iata mai multe exemple ale celor mai importante mituri despre psihosomatica.

Daca boala nu trece mult timp, problema este legata de psihosomatica

Banner Ford husa cheie auto webp

Unii oameni, dupa cateva saptamani de tratament nereusit, ajung la concluzia ca problema este in psihosomatica. Li se pare ca, cu ajutorul durerii, organismul incearca sa le sugereze ca este necesar sa-si schimbe tipul de activitate sau sa-si exprime in sfarsit toate nemultumirile. Dar credinta ca afectiunile fizice sunt intotdeauna asociate cu probleme psihologice poate fi fatala.

Oamenii de stiinta sunt de acord ca stresul poate afecta negativ toate sistemele corpului. Dar pentru a mentine sanatatea fizica normala, nu este suficient sa lucrezi la intarirea sistemului nervos. Iar daca boala diagnosticata de un medic nu dispare mult timp, este posibil sa ti se fi prescris un tratament ineficient sau adevarul este ca neglijezi recomandarile specialistului.

Psihosomatica nu exista

In ciuda faptului ca nu merita sa punem fiecare boala fizica care a aparut, pe psihosomatica, este imposibil sa negam faptul ca sanatatea noastra mentala si cea fizica sunt interconectate.

In medicina moderna, se obisnuieste sa se numeasca boli psihosomatice, cele care sunt cauzate de o combinatie de factori fiziologici si mentali. Psihologii considera ca persoanele care sunt predispuse la depresie sau cei care au un grad ridicat de autohipnoza sufera cel mai adesea de tulburari psihosomatice.

Mai mult, exista studii stiintifice care confirma relatia dintre problemele psihologice si bolile la care pot duce. De exemplu, stresul sever prelungit creste riscul de a dezvolta diabet, deoarece aceasta afectiune creste semnificativ nivelurile sanguine de leptina, un hormon care poate reduce productia de insulina si gradul de reactie a tesuturilor la aceasta.

Bolile psihosomatice pot fi vindecate folosind medicina naturista

Unii oameni se autodiagnosticheaza cu boli psihosomatice. In acelasi timp, li se pare ca, daca vorbim despre probleme mentale, atunci este suficient sa folosim remedii naturiste pentru a imbunatati starea.

Insa automedicatia poate fi periculoasa!

Bolile psihosomatice sunt mostenite

Mitul ca tulburarile psihosomatice sunt mostenite a prins radacini in mintea multor oameni. Cu toate acestea, nu exista fapte care sa sustina acest lucru. In plus, oamenii de stiinta sustin ca, desi primim anumite predispozitii innascute la boli de la parintii nostri, daca apare sau nu o problema depinde de multi alti factori. Inclusiv habitatul si portretul personal al unei persoane.

In acelasi timp, in cele mai multe cazuri, bolile psihosomatice se dezvolta pe fondul stresului sever experimentat si al situatiilor psihotraumatice. Acest lucru confirma inca o data faptul ca nu exista niciun motiv sa credem ca tulburarile sunt mostenite.

Gandirea pozitiva ajuta la vindecarea bolilor psihosomatice

Conceptul de gandire pozitiva a fost format in secolul al XIX-lea in America. De atunci, multi oameni cred in puterea gandirii si ca daca vezi numai pozitiv in toate, iti poti schimba viata in bine. Inclusiv pentru a face fata diferitelor afectiuni.

Cu toate acestea, ideea ca gandirea pozitiva poate ajuta la tratarea bolilor psihosomatice este daunatoare. O persoana care refuza sa admita raul nu dezvolta gandirea critica. Aceasta inseamna ca pierde ocazia de a vedea lumea asa cum este si de a invata sa faca fata dificultatilor in loc sa le ignore.

Specialistii subliniaza ca singura modalitate de a vindeca o tulburare psihosomatica este sa ceri ajutor de la un psihiatru si sa urmezi tratamentul prescris de acesta.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*