9 flori care pot fi adaugate in mancare pentru frumusete si gust

Florile pot fi nu doar un decor, ci si un ingredient in preparate. Sunt folosite in salate, jeleuri, gemuri si bauturi. In material vom vorbi despre florile care sunt consumate, precum si despre proprietatile lor.

Panseluta

Banner Ford husa cheie auto webp

Aceste flori adauga mancarurilor o aroma proaspata, ierboasa. Ele pot fi folosite in produse de patiserie, salate si adaugate in iaurt.

Panselutele contin multe substante utile. De exemplu, acid ascorbic, caroten, flavonoide, polizaharide. Puteti folosi doar petalele panselutelor. Este important sa va asigurati ca radacinile nu nimeresc in vase, deoarece alcaloizii sunt prezenti in compozitia lor. In doze mici, aceste substante au un efect benefic, dar in doze mari pot fi daunatoare sanatatii.

Craita

 

Aceste flori sunt adesea plantate in parcele de gradina ca decor. Dar pot fi si consumate. Sunt adaugate in conserve si salate, precum si uscate pentru ceai. Craitele contin vitamina A, C si E, acid folic, potasiu, seleniu, flavonoide. Pentru gatit se folosesc atat mugurii intregi, cat si petalele.

Nasturel

Aceasta floare este bogata in vitamina C – 100 de grame de petale contin aproximativ 285 de miligrame. De asemenea, contine polifenoli, care au un efect antioxidant asupra organismului uman. Nasturtium mai contine sulf, vitaminele B1 si B2, seleniu, iod, potasiu si fosfor.

Puteti adauga florile cand gatiti clatite, salate, le puteti conserva ca un fel de mancare separat sau le puteti adauga la castraveti, rosii si alte muraturi.

Flori de dovleac

In bucataria italiana, florile de dovleac sunt considerate o delicatesa si au un gust dulce, proaspat. Florile pot fi umplute cu rosii uscate la soare, branza mozzarella si ierburi. Florile de dovleac se adauga si la alte feluri de mancare – omlete, supe.

Contin vitaminele C si B1, polifenoli, flavonoide, fibre si aminoacizi. Pentru gatit, cel mai bine este sa folositi muguri deschisi incomplet.

Crin

Aceasta floare frumoasa are o aroma dulceaga, de nuci si fasole. Se adauga petale in salate, cartofi prajiti si supe. Florile de culoare deschisa au cel mai bun gust.

Aceasta floare are multa vitamina C. Contine si proteine, carotenoide, luteina.

Dar ar trebui sa aveti grija sa nu mancati prea mult crin deodata – la unii oameni provoaca alergii. Pentru prima proba, un boboc va fi suficient. De asemenea, poate avea un efect diuretic si laxativ.

Lavanda

cele mai bune masini de spalat rufe

Florile de lavanda au o aroma placuta si un gust dulce. Se fac gem, se adauga la ceai si produse de patiserie. Lavanda se potriveste bine si cu citrice. Dar ar trebui adaugat la feluri de mancare cu moderatie pentru a nu exagera cu aroma sa.

Florile de lavanda contin vitamina A, calciu, fier, precum si fitochimice si antioxidanti.

Primula vulgaris

Aceste flori au un gust bland si dulce. Se adauga la salate, cartofi prajiti, supe, pentru a adauga note neobisnuite si sunt, de asemenea, caramelizate si folosite ca decor pentru produse de patiserie si alte feluri de mancare. Primula contine vitamina C, acid ascorbic si beta-caroten. Dar inainte de utilizare, trebuie avut in vedere faptul ca aceasta planta poate provoca reactii alergice.

Liliac

Florile de liliac sunt adesea folosite pentru a face un decor spectaculos pentru prajituri si deserturi. Se adauga la limonade si cocktailuri. De asemenea, este folosit ca ingredient pentru unt aromat, dulceturi.

Liliacul are un gust usor amar cu note de citrice si florale. Contine fitoncide, taninuri, flavonoide. Dar nu trebuie incercat de copiii sub 12 ani, femeile insarcinate si de persoanele cu probleme gastro-intestinale.

Papadie

papadie

Papadiile sunt folosite ca ingredient pentru salate si pentru a face dulceata si tincturi.

Papadia contine multe oligoelemente utile. De exemplu, vitaminele A, C, K. Florile contin si potasiu, fosfor, calciu, magneziu si fier.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*