Acoperis verde – Cum se face acoperisul verde?

Acoperis verde pentru case

» Nu…Nu sunt doar pentru hobiti sau pentru casele din Lord of The Rings. De sute de ani, casele din Norvegia au avut acest acoperis verde. Unele din iarba simpla, altele combinate cu flori si unele combinate chiar cu copacei de dimensiuni reduse.

» Acoperisul verde este unul din cele mai vechi moduri de realizare a unui acoperis. Oamenii au construit astfel de sarpante inca din epoca pietrei. Acoperisurile celor mai vechi locuinte din diferite parti ale lumii, si in special cele din tarile nordice, au fost realizate dintr-o combinatie de scoarta de copac si un strat gros de iarba si vegetatie.

» Daca la inceput existau tot felul de probleme cu infiltratiile structurale, o data cu perfectionarea sistemelor de hidroizolatii, acoperisurile eco verzi, cu iarba sau gazon, au inceput sa fie montate usor usor pe structuri comerciale si rezidentiale, avand atat obiectiv ecologic cat si estetic.

» In articolul de astazi vom discuta mai pe larg despre ce inseamna sa faci un acoperis verde deasupra casei tale si ce beneficii aduce acesta.

casa veche

Care sunt straturile componente ale unui acoperis verde?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

cum se face acoperisul verde

straturi acoperis verde

Care sunt avantajele unui acoperis verde?

  • avand in vedere poluarea din orase si lipsa spatiilor verzi, aceste acoperisuri verzi sunt un raspuns ideal pentru lupta impotriva poluarii;
  • zolare termica suplimentara a locuintei. Iarna casa va pierde mai putin caldura datorita straturilor suplimentare de la nivelul acoperisului, iar vara costurile de racire a casei vor scadea cu cel putin 20%;
  • acoperisul verde absoarbe perfect zgomotul, si asta datorita faptului ca pamantul absoarbe frecventele joase, iar plantele absorb frecventele ridicate;
  • intarzie apa de ploaie, vegetatia de pe acoperis absorbind pana la 70% din debitul de precipitatii normal;
  • durabilitate: un strat de vegetatie protejeaza acoperisul in sine de factorii externi (atmosferici si nu numai). Daca este proiectat, construit si intretinut corect durata de serviciu a unui astfel de acoperis poate duce pana la 60 de ani;
  • plantele de pe un acoperis verde, ca orice plante, contribuie la purificarea aerului si scad concentratia de praf din zona;
  • infrumusetarea urbanistica a localitatilor.

acoperis verde

Montaj acoperis verde

» Montarea unui sistem de acoperis verde se poate realiza deabia in urma acceptului dat de un inginer de rezistenta care sa verifice daca structura acoperisului duce incarcarea cu componentele acestui tip de acoperis.

» Nu trebuie sa va faceti griji in privinta infiltratiilor. Un acoperis cu iarba bine instalat, cu toate hidroizolatiile necesare, nu va permite apei sa se infiltreze in structura, ba mai mult iarba va retine umezeala iar sistemul de drenaj ca evacua surplusul pe sistemul de evacuare pluviala.

» Aveti grija daca doriti sa tundeti iarba de pe acoperis. Trebuie sa fiti bine ancorati deoarece lucrul la inaltime este deosebit de periculos.

® Citeste si: Cea mai buna masina de tuns iarba!

» Astfel, gradinaritul pe acoperis este o tendinta la moda care va permite sa schimbati radical aspectul unei cladiri. In plus, daca urmati corect tehnologia de montaj si executie, va puteti proteja casa de intemperii si de zgomotul excesiv.

Imagini cu acoperisul verde

masina de tuns iarba

acoperis gradina acoperisul verde

acoperis verde

Pret seminte de gazon!

acoperisuri verzi

Sursa foto: Pinterest

Despre Mihai 59 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.