Acoperis verde

Cum se face un acoperis verde?

» Nu…Nu sunt doar pentru hobiti sau pentru casele din Lord of The Rings. De sute de ani, casele din Norvegia au fost acoperite cu iarba. Unele din iarba simpla, altele combinate cu flori si unele combinate chiar cu copacei de dimensiuni reduse.

» Daca la inceput existau tot felul de probleme cu infiltratiile structurale, o data cu perfectionarea sistemelor de hidroizolatii, acoperisurile eco verzi, cu iarba sau gazon, au inceput sa fie montate usor usor pe structuri comerciale si rezidentiale, avand atat obiectiv ecologic cat si estetic.

Care sunt straturile componente ale unui acoperis verde?

Care sunt avantajele unui acoperis verde?

  • avand in vedere poluarea din orase si lipsa spatiilor verzi, aceste acoperisuri verzi sunt un raspuns ideal pentru lupta impotriva poluarii;
  • acoperisurile verzi aduc o imbunatatire a izolatie fonice;
  • reducerea cheltuielilor cu incalzirea si racirea locuintelor;
  • infrumusetarea urbanistica a localitatilor.

» Montarea unui sistem de acoperis verde se poate realiza deabia in urma acceptului dat de un inginer de rezistenta care sa verifice daca structura acoperisului duce incarcarea cu componentele acestui tip de acoperis.

» Nu trebuie sa va faceti griji in privinta infiltratiilor. Un acoperis cu iarba bine instalat, cu toate hidroizolatiile necesare, nu va permite apei sa se infiltreze in structura, ba mai mult iarba va retine umezeala iar sistemul de drenaj ca evacua surplusul pe sistemul de evacuare pluviala.

» Aveti grija daca doriti sa tundeti iarba de pe acoperis. Trebuie sa fiti bine ancorati deoarece lucrul la inaltime este deosebit de periculos.

Sursa foto: PinterestDespre Mihai 46 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*