Acte necesare achizitie teren

Ce acte sunt necesare pentru cumpararea unui teren?

» Dupa ce ati studiat si vizualizat terenul si v-ati inteles cu vanzatorul asupra pretului, urmatorul pas este sa “parafati” intelegerea facuta.

ce acte ai nevoie pentru cumpararea unui teren

» Pentru a definitiva achizitia unui teren trebuie sa incheiati un contract de vanzare – cumparare intre dumneavoastra si vanzator. Acest lucru se face in prezenta unui notar public autorizat caruia va trebui sa-i prezentati urmatoarele acte pentru a putea perfecta contractul de vanzare – cumparare a terenului:

  • titlu de proprietare a terenului sau contractul de vanzare – cumparare;
  • extras de carte funciara a terenului emis de O.C.P.I. (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara);
  • documentatie cadastrala a terenului avizata si stampilata de O.C.P.I. (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara);
  • certificat fiscal eliberat de organele fiscale teritoriale;
  • cartile de identitate ale dvs. si ale vanzatorului.

» Inainte de incheierea finala a contractului, pentru inscrierea in cartea funciara a dreptului de proprietate al cumparatorului, vanzatorul va trebui sa plateasca impozitul aferent sumei pe care o va incasa de la dvs.

 1 Comment

  1. Ce teapa mi-am luat eu acu 10 ani cu un teren…dupa ce am facut actele cand am fost sa fac cadastru topometristul mi-a zis ca terenul meu nu e acolo, era la 150 de metri distanta unde bineinteles nu se putea construi. L-am dat in judecata si cand i-a fost cutitul la beregata ca-l baga pentru inselaciune a cedat si mi-a dat banii inapoi pe teren. Numai hoti in domeniul imobiliarelor

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.