Amenajarea baii
» In era moderna, baia sau grupul sanitar, nu mai reprezinta doar un loc in care sa scapam de murdarie si sa “fugim” cat mai repede de acolo. In timpurile noastre, baia a devenit un loc de relaxare fizica si mentala, de aceea trebuie sa dati frau liber imaginatiei si sa folositi orice tip de materiale, culori sau obiecte sanitare care sa va faca sederea in baie cat mai placuta si relaxanta.
» Amenajarea toaletei este un lucru de luat in serios, atat din punct de vedere decorativ cat si functional (ma refer la instalatii). Oricat de placut ar arata design-ul unei bai, frumusetea ambientala ne va fi spulberata de catre o infiltratie sau scurgere provocata de o proasta executie a instalatiei sanitare, de aceea, mare grija la partea tehnica.
» Baile pot fi de mai multe dimensiuni si functiuni, care pot deservi o persoana sau o familie intreaga, in functie de dorintele fiecaruia.
» Baile “burlacilor” sunt in marea majoritate echipate mai simplist, cu cabine de dus, lavoar si WC.
» In schimb baile familiale pot cuprinde pana la trei zone functionale: zona in care se afla wc-ul si bideul, zona de curatenie corporala in care se afla lavoarul, cada sau dusul, si nu in ultimul rand zona de estetica si infrumusetare, dedicata in special femeilor. Zonele pot fi delimitate prin parapeti sau pereti opaci, realizati chiar din zidarie, sau pot fi delimitate prin pereti cortina realizati din sticla securizata.
» Este indicat ca atunci cand construiti o casa sa va ganditi foarte bine ce obiecte sanitare veti dori in baia voastra si cate persoane se vor folosi de ea, in acest fel veti putea dimensiona corect spatiul si nu veti intampina probleme la mobilarea baii cu obiectele sanitare. Cel mai simplu este sa masurati obiectele sanitare si incercati sa le puneti intr-o schita pentru a vedea daca va incap in spatiul baii.
» Daca aveti posibilitatea si fondurile necesare, va sugeram sa realizati o baie spatioasa si complet utilata. In felul acesta baia va deveni un spatiu deschis, primitor fara a va da senzatie de sufocare si disconfort. O astfel de baie spatioasa ar trebui sa contina atat cada de baie cat si cabina de dus, wc, bideu, doua lavoare, si daca bugetul va permite chiar si o sauna si un jacuzii.
» Baile pot fi realizate din diverse materiale cum ar fi: gresie, faianta, marmura, mozaic, etc., toate acestea tinand de design si gustul fiecaruia. Acestea difera de la om la om, in schimb partea de instalatii trebuie realizata ca la carte pentru a nu avea neplaceri in viitor, pentru ca trebuie sa stiti ca sub “haina” frumoasa si lucioasa a unei bai exista o intreaga retea de conducte care o fac utila.
» Atunci cand realizam instalatia sanitara la o baie trebuie sa avem grija la pantele conductelor ce vor fi ingropate in sapa si care fac legatura de la obiectele sanitare la sifonul de pardoseala si coloana generala de scurgere, daca veti folosi pante corecte (si nu veti arunca diverse obiecte neadecvate in WC) nu veti avea probleme de infundare a canalizarii.
» De ce trebuie sa folositi materiale de calitatea la partea de apa si canalizare a unei bai? Pentru ca majoritatea instalatiei dintr-o baie va fi ingropata ori in sapa ori in pereti, iar daca veti folosi materiale slab calitative, acestea se vor defecta in interiorul sapei si a peretilor, iar reparatiile pot fi destul de deranjante si costisitoare.
» Indiferent ce materiale veti folosi atat pentru design si instalatii, cel mai important este sa realizati o baie care sa va fie pe plac si care, atunci cand o vizitati, sa va relaxeze si sa va elibereze de stres.
Comentarii recente