Amenajarea unui dormitor in stil feng shui

dormitor feng shui feat

Design interior in stil feng shui

» O mare parte din viata unui om este petrecuta dormind, astfel ca amenajarea dormitorului, locul in care acesta isi incarca bateriile si se relaxeaza, este extrem de importanta. In ultima perioada, toti mai multi oameni devin adeptii artei feng shui in organizarea spatiului, pentru a echilibra energiile si a spori senzatia de stare de bine.

» Potrivit acestei teorii, in dormitor convietuiesc trei tipuri de energie: Yin-energia feminina, Yang-energia masculina si Chi (sau QI) – energia vitala. Pentru o buna armonizarea a acestor trei energii trebuie sa se apeleze la urmatoarele trucuri:

Alegerea cromaticii pastelate

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Arta feng shui sustine inclinatia pentru culori deschise, pastelate, pentru a crea un dormitor relaxant. Aceste nuante luminoase sunt asociate energiei Yin, iar optiunile sunt numeroase: bej, galben deschis, bleu sau verde pal, roz pudrat etc.  Energia masculina Yang, reprezentata de culori precum rosu, portocaliu, galben, nu trebuie omisa, dar este indicat sa apara sub forma unor accente cromatice, folosindu-se la decoratiuni sau textile.

» De asemenea, se va tine cont si de tipul de energie care caracterizeaza persoanele ce se odihnesc in acel spatiu, pentru a se crea un echilibru si la acest nivel. Astfel, Yin-ul se asociaza persoanelor calde, linistite, flexibile si prudente, in vreme ce Yang-ul este caracteristica persoanelor reci, impulsive, aventuroase si independente.

Pozitionarea mobilierului

» Pentru o amenajare feng shui dormitor este necesar ca patul sa aiba un perete in spatele tabliei si sa nu fie asezat pe colt sau in mijloc sau pe perete cu fereastra, sa aiba noptiere pe ambele parti si sa nu fie pe linie cu usa incaperii. Este indicat ca fereastra sa fie in dreapta patului, astfel somnul va fi adanc si odihnitor. Mobilierul din dormitor nu trebuie sa aiba margini ascutite, ci forme rotunjite, curgatoare.

Alegerea accesoriilor

» Pentru accesorii, cel mai bine ar fi sa se viziteze un magazin feng shui. Dormitorul este spatiul cuplului, astfel ca, pentru un plus de armonie se vor alege decoratiuni pereche, evitandu-se totusi supraaglomerarea inutila a incaperii: doua tablouri care se completeaza sau identice, doua veioze etc.

Obiecte de evitat in amenajarea Feng-Shui

» Arta feng shui recomanda sa se tina departe de dormitor obiecte, precum: laptop, televizor, calculator, deoarece acestea distrug energia pozitiva din camera si afecteaza calitatea somnului. De asemenea, nici oglinda nu are ce sa caute in dormitor, intrucat se considera ca afecteaza fluxul firesc al energiilor.

amenajare dormitor in stil feng shui

» Surprinzator, dar nici animalele de companie sau plantele nu au voie sa stea peste noapte in dormitor, fiind consumatoare de energie.

» Din ce in ce mai popular in Romania feng shui este o arta complexa care necesita de cele mai multe ori ajutorul unui specialist in domeniu. Insa, cu putina inspiratie si urmand trucurile de mai sus, un dormitor in acest stil poate fi destul de usor de realizat de catre oricine. Realizarea spatiului perfect este o provocare, iar cel mai important este ca persoana care urmeaza sa isi petreaca timpul in acel loc sa rezoneze cu stilul ales.

Aici gasesti Accesorii FengShui!

Sursa foto: Pinterest

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.