Amenajarea unui apartament tip studio
» Salut si bine v-am regasit pe site-ul nostru CasaSiDesign.ro. Astazi am ales sa va vorbim despre amenajarea unui apartament tip studio, in care toate zonele de locuit sunt combinate intr-un singur spatiu.
» Apartamentele de tip studio sunt din ce in ce mai raspandite in orasele aglomerate ale lumii. Chiar si in Bucuresti, de la an la an este din ce in ce mai greu sa-ti permiti chiria la un apartament spatios, cu multe camere, mai ales daca esti singur.
» Prin urmare, ideea de a te muta intr-un apartament tip studio devine din ce in ce mai tentanta, iar sarcina de a-ti organiza o viata confortabila si convenabila intr-un apartament mic de circa 30mp nu este deloc usoara.
Cum amenajam un studio?
» Daca exista posibilitatea, apartamentul vostru tip studio ar trebui sa aiba un loc separat, eventual cu o mini canapea, in care sa va puteti relaxa si sa va primiti oaspetii.
» Stiu ca poate parea ireal, dar chiar si intr-un apartament foarte mic puteti gandi si amenaja un mini-living. Acest lucru va crea senzatia unui apartament cu drepturi depline, cu o zonare corecta si mai ales functionala.
» O canapea mica, fotolii sau pufuri, chiar si o masa mobila din sticla va vor ajuta sa creeati o zona de relaxare fara a ocupa prea mult spatiu util. Iar daca nu aveti loc pentru o mica canapea, atunci folositi doar o masa si niste scaune.
» Daca doriti, pentru o delimitare mai buna a zonelor, si putina intimitate intre mini-living si spatiul vostru de dormit, puteti utiliza partitii mobile pentru a ajuta mai bine la zonarea spatiilor. Puteti folosi usi glisante transparente sau opace, panouri decorative traforate, draperii, etc.
» Camerele “virtuale” mai pot fi zonate cu ajutorul covoarelor, doar sa nu alegeti covoare prea mici. Intr-un mod ideal, toate obiectele de mobilier dintr-o zona ar trebui sa fie delimitate de un singur covor.
» O alta idee ar fi zonarea pe diferite tipuri de finisaje a pardoselii. Astfel in zona de mini-living puteti folosi o pardoseala ceramica, iar in zona de dormit parchet sau mocheta.
» Punctele forte in amenajarea unui apartament tip studio este mobilierul multifunctional mobil. O masa pe roti, scaune pliante, o canapea extensibila, o masa glisanta, un suport mobil pentru haine, orice obiect de mobilier care poate fi usor mutat si indepartat din cale la nevoie.
» Nu trebuie sa uitam nici de iluminat. Acesta joaca un rol special in dezvoltarea unui proiect de amenajare a unui studio. Ideal ar fi sa folositi surse de lumina la diferite inaltimi. Lampi suspendate deasupra mesei si mai ales in zona de relaxare.
» Pe hol si in bucatarie este cel mai bine sa aveti lampi suspendate de tavan.
» Daca va este frica sa alegeti culorile pentru amenajarea studioului, atunci cel mai indicat ar fi sa va axati pe o scara de culori neutra usoara.
» In acelasi timp, deoarece un apartament tip studio implica un singur spatiu de locuit, este foarte important ca toate culorile sa fie bine combinate intre ele.
» Nuantele deschise (alb, bej, gri) vor deveni un fundal ideal pentru accente luminoase: un perete contrastant, cateva tablouri expuse, o oglida cu rama mare, toate acestea vor ajuta la zonarea spatiului si vor face din interiorul studioului un spatiu neobisnuit si original.
» Un design bine gandit al unui studio va permite sa creati un interior functional si confortabil cu un mic efort si o suma rezonabila de bani.
Fii primul care adauga un comentariu!