Avem vaccinul impotriva Covid-19. Am inceput testele!

vaccin coronavirus

Directorul OncoGen Timișoara: „Avem vaccinul împotriva Covid-19. Am început testele”

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

STIRE DE ULTIMA ORA: Conform directorului Centrului Oncogen, profesor universitar doctor Virgil Paunescu, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, s-a gasit vaccinul pentru noul Coronavirus.

„O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze. Vaccinul e momentan pentru testare în laborator”, a declarat Virgil Paunescu conform site-ului timpolis.ro.

Deasemenea profesorul a mai declarat faptul ca echipa sa de cercetatori de la OncoGen a terminat in cursul zilei de iei sinteza vaccinului, urmand ca in zilele urmatoare sa se efectueze teste pentru vaccinul impotriva Covid-19.

La inceputul acestei saptamani cei de la Oncogen Timisoara au primit reactivii destinati primelor teste tocmai din Germania.

Domnul Virgil Paunescu a mai declarat in interviul sau catre timpolis.ro urmatoarele:  „Datele făcute publice de alte colective sunt foarte puţine, pentru că majoritatea colectivelor de cercetare doresc să patenteze mai întâi ideile pentru a beneficia de un eventual profit. După părerea mea, la ora actuală, în lume lucrează, probabil, sute de colective de cercetători pentru un vaccin împotriva Covid-19. Noi, însă, nu am vrut să ţinem ascunsă informaţia. Având în vedere gravitatea situaţiei, am hotărât să punem toate datele noastre la dispoziţie, pentru oricine doreşte să le folosească. Deocamdată am făcut publică tehnologia de producere a unui vaccin împotriva Covid-19,  realizată aici, la Oncogen, şi cu mari şanse de reuşită. Şi, pentru că am luat hotărârea de a nu o patenta, oricine poate să o folosească.”

Asteptam noi vesti bune de la echipa OncoGen, si va tinem la curent, in speranta gasirii unui vaccin care sa ne salveze populatia.

Sa ne auzim cu bine!

 

Sursa stire: timpolis.ro

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.