Baia modernă – idei de amenajare pentru un decor mediteranean autentic

baia moderna idei de amenajare pentru un decor mediteranean autentic

Amenajarea unei băi în stil mediteranean poate transforma complet acest spațiu din locul funcțional de zi cu zi într-o zonă intimă de relaxare. Accentele mediteraneene se remarcă prin eleganță subtilă, atenția pentru cele mai mici detalii și utilizarea materialelor de înaltă calitate. În acest articol, îți vom prezenta câteva idei și recomandări ce te vor ajuta să aduci o notă vibrantă în baia ta. Ne vom concentra atenția pe caracteristicile specifice acestui stil de amenajare, dar și pe alegerea gresiei potrivite și a obiectelor sanitare care reflectă esența modernă a acestui design.

Care sunt caracteristicile unei băi amenajate în stil mediteranean?

Stilul mediteranean de amenajare a băii se distinge prin eleganță, culoare echilibrată și funcționalitate ridicate. Printre caracteristicile principale se numără:

  • Includerea materialelor sustenabile, de calitate superioară. Plăcile de gresie și faianță cu aspect de marmură, travertin și granit sunt specifice acestui stil. Aceste finisaje adaugă un aer somptuos, modern, fără a compromite confortul.
  • Sunt dominante tonurile neutre, specifice pietrei naturale. Acestea sunt potențate de accente discrete de negru, maro sau auriu, efectul final fiind un contrast elegant.
  • Stilul mediteranean este caracterizat de o atmosferă aerisită. Spațiile deschise și corpurile de mobilier multifuncționale sunt preferate în acest tip de amenajare pentru că asigură un sentiment de calm și ordine.
  • Obiectele sanitare au un rol important, fiind ideale bateriile, seturile de duș sau coloanele cu linii curate și finisaje moderne care se încadrează perfect în acest design simplu, dar elegant.

Ce gresie se potrivește pentru baia în stil mediteranean?

Gresia este o componentă de bază pentru a crea o baie mediteraneană. Iată câteva recomandări pentru gresia care se potrivește acestui stil:

Nimic nu reflectă luxul și eleganța italiană mai bine decât gresia cu aspect de marmură. Poți opta pentru design alb cu dungi gri sau pentru variante dominate de galben și maro. Indiferent de preferințe, rezultatul final va fi, cu siguranță, unul deosebit. 

Gresia ceramică, cu modele inspirate din mozaicurile mediteraneene, poate fi și ea o alegere excelentă. Aceasta reprezintă un element decorativ modern, iar plăcile pot fi folosite pentru a crea accente sau pentru a acoperi suprafețe întinse.

baie moderna denver

Obiectele sanitare

Obiectele sanitare sunt importante în definirea unei băi amenajate în stil mediteranean. Iată câteva sugestii:

Alege lavoare din ceramică sau marmură, cu forme simple și linii curate. Lavoarele suspendate sau cele integrate în blaturi de marmură sunt și ele variante excelente. Căzile freestanding sunt preferate în acest decor. Alege-le pe cele realizate din piatră naturală pentru un decor exclusivist sau variantele din acril dacă dorești funcționalitate maximă.

Când vine vorba de baterii dus, cele cromate sau cu finisaje lucioase, ce au un design minimalist sunt vedete ale acestui stil. Robineții cu linii simple contribuie la îmbunătățirea esteticii generale.

Recomandări inspirate din tendințele internaționale

Pentru a crea o baie mediteraneană, include în proiectul tău dușuri cu funcții avansate, precum jeturile de masaj, acestea accentuând latura modernă a decorului și aducând un plus de confort băii.

Introdu piese cu finisaje din lemn. Fie că alegi blaturi sau alte accesorii, acestea adaugă o notă de căldură și naturalețe. Lemnul tratat rezistă bine în mediile umede și completează estetica mediteraneană.

Mobilierul caracteristic acestui decor este cel inteligent, cu spații de depozitare ascunse, care ajută la menținerea ordinii și a curățeniei. Alege dulapuri integrate în pereți sau sertare cu deschidere push-to-open.

Combină aceste elemente și vei reuși să creezi o baie în stil mediteranean autentică. Fiecare moment petrecut în acest spațiu te va încărca cu energie.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.