Bambus de interior – cum se ingrijeste?

bambus de interior

In ultimii ani, bambusul de interior poate fi gasit in multe case si din motive intemeiate. In primul rand, bambusul de interior are un aspect original, chiar exotic. In al doilea rand, conform filozofiei Feng Shui, bambusul aduce noroc si prosperitate casei.

Bambusul ornamental apartine categoriei de plante de interior din familia Dracaena si are putine in comun cu bambusul lemnos adevarat.

Ingrijirea bambusului de apartament

Banner Ford husa cheie auto webp

Bambusul de interior este destul de usor de crescut acasa. Nu este foarte capricios si nu necesita ingrijire speciala si atentie sporita. Conditia principala pentru cultivarea cu succes a bambusului decorativ este udarea abundenta in timp util si evitarea razelor directe ale soarelui asupra plantei. Cu ingrijire adecvata, bambusul de casa creste pana la 70 cm (uneori pana la 2 metri) si serveste ca un decor grozav pentru interiorul camerei.

Gradinarii si vanzatorii de plante de apartament recomanda cultivarea bambusului decorativ acasa, direct in apa (sau gel), mai degraba decat in ​​sol. Acest lucru se datoreaza faptului ca in apa sunt create cele mai confortabile conditii pentru cresterea bambusului de interior.

In plus, prezenta constanta a sistemului radicular in apa evita lipsa umiditatii, a carei absenta este foarte daunatoare plantelor ornamentale de bambus. De fapt, singura conditie necesara pentru cresterea bambusului de interior este prezenta umiditatii. Prin urmare, apa este cel mai optim mediu pentru crestere.

bambus

Se recomanda schimbarea apei din vaza cel putin o data pe saptamana si o data la trei luni ar trebui sa adaugati ingrasaminte minerale speciale, care sunt necesare pentru cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a plantei. In mediul natural, bambusul primeste toate substantele nutritive direct din sol. Acasa, daca bambusul este lipsit de hrana necesara, se va opri din crestere si isi va pierde frunzele.

De asemenea, este important sa luati in considerare faptul ca apa obisnuita de la robinet este complet nepotrivita pentru planta. Mai mult, o astfel de apa este daunatoare oricaror plante de interior. Contine clor si aditivi biocizi, care afecteaza negativ dezvoltarea plantei si pot duce la moartea acesteia. Cel mai bine este sa folositi apa de ploaie sau gheata topita pentru irigare.

O astfel de apa poate fi obtinuta cu usurinta acasa. Pentru a face acest lucru, trebuie sa umpleti o sticla obisnuita de plastic cu apa si sa o puneti la congelator. Cand apa din sticla este complet inghetata, trebuie scoasa si lasata sa se topeasca la temperatura camerei. Ca urmare, apa va dobandi moliciunea necesara si poate fi folosita pentru a uda bambusul de interior.

Uneori, in timp, apa capata un miros neplacut. Se recomanda inlocuirea unei astfel de ape sau, in cel mai simplu caz, puteti adauga o cantitate mica de carbune activat in apa, care are proprietati antibacteriene si previne dezvoltarea bacteriilor in mediul acvatic.

Apropo, daca aveti o vaza transparenta cu bambus de interior, atunci o puteti decora suplimentar adaugand pietricele multicolore in partea de jos.

Cu toate acestea, ele trebuie clatite cu apa fierbinte in prealabil pentru a distruge posibilele bacterii care pot fi pe suprafata lor.

Sol pentru bambus de interior

Acasa, „bambusul fericirii” poate fi cultivat si in pamant. Mai mult, cresterea sa nu necesita niciun sol special, aproape orice amestec pentru flori si plante de interior este potrivit. In pamant, bambusul de casa creste la fel de bine ca si in apa.

Daca schimbati rar apa din vaza, acest lucru poate duce la putrezirea sistemului radicular, ceea ce va provoca moartea plantei. In sol, acest lucru nu se va intampla. Va rugam sa retineti ca la inceput floarea de bambus ar trebui udata mai abundent, deoarece atunci cand este transplantata din apa in sol, are un sistem radicular mai slab.

Singura cerinta importanta la reproducerea Dracaena Sander este prezenta obligatorie a orificiilor de drenaj la fundul vasului. Daca nu exista gauri in ghiveci, atunci mai devreme sau mai tarziu acest lucru va duce la formarea mucegaiului, care va afecta mai intai radacinile si apoi intreaga planta.

Bambusul va deveni galben si apoi se va usca complet. Apropo, se recomanda sa asezati drenaj suplimentar din pietricele si argila expandata in partea de jos a ghiveciului, care poate fi cumparat de la orice florarie.

Bambusul decorativ are nevoie de udare in timp util si din belsug, mai ales vara. In perioadele reci ale anului, bambusul trebuie udat cu moderatie, deoarece solul se usuca, prevenind uscarea acestuia. Priveste planta. Daca varfurile frunzelor incep sa devina galbene, atunci cel mai probabil ati incalcat regulile de udare.

Este mai bine sa nu puneti aceasta planta exotica de casa pe partea insorita a camerei, ci sa o plasati la semi-umbra. In acelasi timp, bambusul de interior nu este pretentios in privinta regimului de temperatura si se simte grozav la temperaturi de la +17 C pana la +35 C.

Daca credeti in feng shui si doriti ca bambusul de interior sa va aduca noroc in afaceri, puneti-l in partea de sud-est a camerei. Adaugati un talisman langa el – o broasca cu trei picioare.

Despre Irina 195 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*