Beneficii sauna finlandeza

sauna finlandeza

Din cele mai vechi timpuri, spalarea corpului a fost asociata cu adevarate ritualuri si ceremonii. Fiecare natiune a incercat sa creeze o procedura unica de relaxare. Principalele caracteristici ale procesului de imbaiere au fost beneficiile procedurii in general si proprietatile sale de vindecare.

Mentalitatea oamenilor si conditiile climatice de la locul de resedinta au jucat un rol important in crearea saunelor. Hammam-urile turcesti se deosebesc prin regimuri de temperatura blande, baia ruseasca – are in medie 50-70ºС si o umiditate de 50-70%, iar in saunele finlandeze folosesc temperaturi extreme de 80-110ºС si o umiditate minima de 15-20%. Fiecare dintre aceste proceduri este benefica in felul sau si fiecare are efecte secundare.

Prin urmare, pentru a decide daca sa construiti o sauna finlandeza, o baie ruseasca sau un hamam turcesc trebuie sa cunoasteti avantajele si dezavantajelor acestor optiuni si sa tineti cont de conditiile medicale.

Baia ruseasca si sauna finlandeza sunt putin asemanatoare intre ele din punct de vedere vizual. Ambele sunt imbracate in lemn, iar in procesul de imbaiere cu aburi se foloseste o matura.

sauna finlandeza

Ce inseamna sauna finlandeza si ce beneficii are

Banner Ford husa cheie auto webp

Sauna finlandeză este o baie de aburi cu aer cald uscat. Temperatura aerului din camera de aburi poate ajunge până la 140 de grade. Dar chiar și o temperatură atât de ridicată este tolerată destul de bine datorita aerului uscat.

Proprietatile benefice ale saunei finlandeze nu pot fi supraestimate. In Finlanda este inca proaspata legenda conform careia sauna vindeca pe oricine, daca poate ajunge singur la ea. Efectele benefice ale saunelor finlandeze sunt exprimate prin:

  • imbunatatirea activitatii cardiace si vasculare;
  • tratamentul bolilor pulmonare si respiratorii, precum si al racelilor:
  • arderea excesului de grasime;
  • imbunatatirea starii pielii;
  • accelerarea procesului metabolic si eliminarea toxinelor din organism;
  • pentru a restabili masa musculara;
  • ameliorarea oboselii si a efectelor situatiilor stresante;
  • relaxare.

Sauna este benefica nu numai pentru adulti, ci si pentru copii. Cu toate acestea, exista cateva reguli stricte. Copiii prescolari nu trebuie sa stea in sauna mai mult de 3 minute, iar cei scolari aproximativ 5 minute.

In camera de aburi, copiii trebuie sa stea pe o banca asezata la o inaltime mai mica de 90 cm, iar temperatura nu va depasi temperatura de +65 °C, ceea ce are un efect fructuos asupra sanatatii copilului. Sauna finlandeza este benefica pentru copii pentru formarea sistemului imunitar, imbunatatirea somnului si a apetitului.

Riscuri si atentionari

Nu putem spune ca procedurile din sauna finlandeza provoaca numai efecte pozitive. Beneficiile sunt mari, dar trebuie sa aveti un simt al moderatiei. Nu exagerati cu durata procesului, trebuie sa va ascultati starea corpului si sa parasiti sauna la momentul potrivit si apoi sa va intoarceti.

Sfatul medicului nu trebuie ignorat, nu trebuie sa se faca procedura daca aveti contraindicatii. In bolile infectioase acute, bolile cronice ale sistemului vascular si ale tractului respirator – in timpul exacerbarii lor, precum si in cazul febrei inalte si al cancerului, nu se recomanda efectuarea procedurilor cu aburi.

In plus, exista restrictii de varsta. Copiilor sub patru ani le este strict interzisa utilizarea saunei, iar persoanelor in varsta de peste 60 de ani nu le este recomandata utilizarea saunei. Inainte de o vizita la sauna finlandeza, fiecare persoana trebuie sa se supuna unui examen medical si sa obtina permisiunea medicului.

sauna

O atentie deosebita trebuie acordata problemei vizitarii saunei de catre femeile insarcinate, femeile in perioada de alaptare si copiilor. Femeilor insarcinate in primul trimestru de sarcina nu li se recomanda sa foloseasca sauna, dar daca procesul de sarcina decurge fara complicatii, puteti vizita sauna in al doilea si al treilea trimestru de sarcina sub supravegherea unui medic. In primele 2 luni de alaptare, mamele tinere nu au voie sa foloseasca sauna. Ulterior, utilizarea saunei depinde de starea de sanatate a femeii. Singurul factor negativ este faptul ca procesul de aburire deshidrateaza organismul si reduce fluxul de lapte.

Un atribut indispensabil al saunei finlandeze este dusul. Intr-o camera de sauna independenta puteti aranja un bazin, dar daca sauna se afla in casa sau in apartament, se recomanda sa instalati o cabina de dus.

In concluzie, putem spune ca sauna aduce o multime beneficii si placeri. Principalul lucru in timpul procedurii este sa respectati regulile. In plus, ar trebui sa ai un simt al proportiilor in toate. Eroismul excesiv si stabilirea de recorduri nu au nimic de-a face cu relaxarea normala, ci pot duce la probleme de sanatate.

O vizita la sauna va va aduce maximum de placere si beneficii daca urmati recomandarile medicului.

Despre Irina 121 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*