Biosemineu – Semineu Bioetanol

biosemineu cu etanol

Biosemineu – o solutie sigura pentru locuinta ta

» La cerinta cititorilor nostri astazi vom discuta despre ce este un biosemineu sau mai bine spus ce este un semineu cu bioetanol, cum functioneaza acesta si ce implica montajul unei astfel de semineu in locuintele noastre. Sa incepem!

» Pana de curand, locuitorii apartamentelor doar visau la instalarea unui semineu cu flacara adevarata la interior, si asta datorita faptului ca instalarea unui semineu pentru arderea lemnului la interiorul unei locuinte este o operatiune destul de dificila, deoarece implica conectarea acestuia la un sistem de evacuare a fumului, implicit un cos de fum, lucru extrem de dificil de realizat, mai ales in cazul in care locuiti la bloc…in apartament.

» Prin urmare, ca o alternativa si solutie in acelasi timp, au aparut pe piata Biosemineele, mai exact un semineu cu bioetanol, care genereaza o flacara naturala, fara fum, nefiind necesara conectarea acestuia la un cos de fum.

» Pentru a instala un semineu bioetanol nu aveti nevoie de autorizatii speciale, trebuie doar sa-l achizitionati si sa contractati o persoana specializata care sa va ajute cu montarea acestuia pe pozitia dorita.

Principii de functionare a unui semineu cu bioetanol

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Elementul de baza al oricarui Bio Semineu este focarul, care cel mai adesea este realizat din otel inoxidabil. Integrat in structura semineului vom avea un rezervor pe care il vom alimenta cu bioetanol lichid. Datorita folosirii acestui tip de combustibil, procesul de ardere nu va genera emisii de gaze toxice sau fum, nefiind necesara instalarea unui sistem de evacuare a gazelor arse.

semineu bioetanol emag

» Pentru reglarea intensitatii flacarii Semineele cu Bioetanol sunt echipate cu sisteme de reglare a dozei de bioetanol ce intra in procesul de ardere. In ciuda faptului ca arderea bioetanolului produce atat flacara cat si caldura, acest sistem nu poate reprezenta un sistem principal de incalzire a unei locuinte. Prin urmare, astfel de seminee sunt utilizate doar ca o sursa secundara de caldura pentru anumite spatii de locuit si au ca scop principal imbunatatirea estetica a camerelor in care sunt amplasate.

Avantajele unui Semineu cu bioetanol

 • Usurinta de instalare. Datorita procesului de ardere al bioetanolului, instalarea unui astfel de semineu este foarte simpla, neavand nevoie de conectarea la un cos de fum, fapt ce il face ideal pentru montarea acestuia in orice apartament de bloc.
 • Siguranta. Intregul sistem al unui semineu cu bioetanol este construit pe principiul unei flacari sigure, care nu emite gaze nocive fiind sigura in exploatare mai ales pentru siguranta omului.
 • Usurinta in exploatare. Exploatarea biosemineelor nu implica nici o abilitate speciala. Puteti seta cu usurinta intensitatea optima a flacarii prin simpla manevrare a unui maner reglabil al rezervorului.
 • Intretinere usoara. Deoarece flacara unui biosemineu nu produce funingini, curatarea sticlei securizate se face foarte usor cu ajutorul unei solutii de curatat sticla si niste lavete sau servetele din hartie.
 • O gama larga de modele. Acest tip de semineu se regaseste pe piata sub diverse modele, de la un design clasic pana la cele mai moderne forme existente pe piata.
 • Compact si ergonomic. Aproape toate modelele moderne sunt de dimensiuni mici, multe dintre ele putand fi foarte usor de mutat chiar si dupa instalate.

semineu cu bioetanol

Modele de BioSeminee

» In functie de amplasare semineele cu bioetanol pot fi:

 • cu amplasare pe podea;
 • agatate de perete;
 • incorporate in perete.

» Exista deasemenea o clasificare si in functie de metoda de aprindere si stingere a focului:

 • Cel mai comun, si in consecinta si cel mai ieftin este un biosemineu mecanic. Acesta se bazeaza pe principiul aprinderii manuale a flacarii, ajustarea si stingerea acesteia facandu-se in acelasi mod.
 • Cel de-al doilea grup sunt modelele semiautomate. Acestea au un mic panou de control cu butoanele afisate, cu care puteti aprinde semineul si puteti seta intensitatea optima a flacarii.
 • Iar ultimul tip sunt cele full automate, care bineinteles sunt si cele mai scumpe, care pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi si chiar si prin intermediul unor aplicatii mobile.

Cat costa un Biosemineu?

» In cazul modelelor complet automate veti dispune de mai multi senzori si de un afisaj electronic ce va va oferi informatii despre temperatura interioara a focarului, volumul de bioetanol din rezervor plus multe alte optiuni si setari, printre care si programarea automata de stingere a flacarii.

biosemineu 4

semineu bioetanol pareri

seminee bioetanol dedeman

Concluzie – semineu bioetanol

» Semineele pe baza de bioetanol sunt cu adevarat o solutie fiabila pentru sufrageria unui apartament datorita faptului ca sunt usor de instalat, nu necesita lucrari suplimentare de amenajare a spatiului si mai ales ca arata foarte bine, dand un plus de imagine spatiului in care sunt amplasate.

» Cu toate ca producatorii mentioneaza ca nu exista nici un risc din punct de vedere al emisiilor de gaze in timpul functionarii acestui biosemineu, noi totusi va recomandam sa nu-l lasati functional in timp ce dormiti in acea camera, sau daca doriti sa faceti acest lucru lasati usa la camera deschisa pentru a se asigura totusi o circulatie a aerului in incapere cat mai optima.

» Trebuie totusi sa respectati anumite reguli de siguranta. De exemplu este strict interzisa alimentarea cazanului in timpul functionarii acestuia sau cat timp acesta este inca fierbinte. Deasemenea este interzisa plasarea unor obiecte combustibile in apropierea focarului. Cu toate ca pare inofensiv, tot ce produce foc trebuie luat si tratat in serios. O exploatare corecta a echipamentelor inseamna o siguranta mai buna a voastra.

Despre Mihai 59 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!