Calculator Greutate – Greutatea ideala in functie de inaltime

Care este greutatea ideala?

» Buna, sunt Irina si astazi vom vorbi despre greutatea ideala in functie de inaltime si cum se utilizeaza corect un calculator greutate. In mod normal greutatea ideala este considerata a fi cea, pe care o aveati la 18 ani. Este indicat sa o pastrati toata viata. Dar daca in ultimii 15-20 de ani sau mai multi, ati parasit idealul, nu ar trebui sa incercati sa reveniti la acesta cu orice pret. La urma urmei, la fiecare 10 ani de viata, consumul de energie a corpului scade cu aproximativ 10%. 

» In consecinta, la fiecare 10 ani adaugam aproximativ 10% (5-7 kg). Si grasimea trebuie sa fie condusa cu atentie, concentrandu-se pe acelasi 10%. In plus, este mai bine sa nu va straduiti sa ajungeti la greutatea de la optsprezece ani, ci sa calculati noul ideal in greutate cu ajutorul unui calculator de greutate.

Tabel greutate inaltime si varsta

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Acest tabel este o compilatie intre mai multe formule existente la ora actuala si este realizat pentru a vedea greutatea maxima pe care puteti atinge. Trebuie doar sa va stiti inaltimea, sa va cantariti si sa comparati datele cu tabelul. Va rugam sa retineti ca datele din acest tabel nu reprezinta greutatea ideala, ci maximul admisibil!

tabel greutate inaltime si varsta

» Compilatorii medicali au avut in vedere tot ce este necesar: sex, varsta, inaltime. Inafara de limita inferioara a greutatii. Dar acest lucru este de inteles – tabelul ajuta sa aflati daca sunteti supraponderali si nu greutatea ideala in functie de inaltime. In opinia noastra, cea mai completa si echilibrata abordare a greutatii ideale este urmatoarea.

Calculator greutate – indice masa corporala (IMC)

» Indicele masei corporale (IMC): greutatea in kilograme / (inaltimea in metri x inaltimea in metri).

» Aceasta formula estimeaza greutatea existenta si indica in ce directie trebuie schimbata. Comparati rezultatul cu tabelul.

» Exemplu: IMC al unei femei cu o inaltime de 170 cm si o greutate de 72 kg = 72 / 1,7. 1,7 = 24,9. Ea este supraponderala, inca departe de obezitate, dar cel putin trebuie sa nu mai ia in greutate si chiar mai bine ar fi – sa slabeasca cu 3-4 kg.

indice de masa corporala IMC

» Cand verificati greutatea cu IMC, trebuie sa cunoasteti cateva caracteristici care, de regula, nu sunt mentionate nicaieri. Aceasta formula este valabila pentru persoanele cu inaltimea medie (barbati – 168-188 cm si femei 154-174 cm). Pentru cei mai scunzi, greutatea ideala este cu 10% mai mica decat „formula”, iar pentru cei inalti – cu 10% mai mare. 

» In plus, aceasta formula poate „minti” atunci cand ii evaluam pe cei care se ocupa cu fitness-ul de cinci sau mai multe ori pe saptamana. Plusul incontestabil al IMC este ca nu indica un ideal minim, ci estimeaza greutatea si inaltimea reala.

Oferte Cantare Corporale!

Greutatea ideala copii

» Estimarea greutatii copiilor si adolescentilor de la nastere pana la 18 ani se realizeaza conform unei tehnici speciale separate.

» Nu exista o formula universala (ca IMC pentru adulti) si o definitie a normei greutatii corporale, asa-numitele „tabele centile” sunt utilizate pentru calcularea abaterilor de la norma. In ciuda numelui ciudat, in tabelele acestea nu exista nimic misterios. 

» Imaginati-va ca sute de copii au fost aranjati, ca la o lectie de educatie fizica, in inaltime. Cei care sunt mai aproape de centru vor fi numiti „normali”, acei care se afla la inceputul liniei vor fi definiti ca „inalti” (primii trei, cei mai mari vor alcatui „intervalul de 97%”), iar ultimii trei, cei mai mici (cei trei care stau la sfarsit vor fi „intervalul de 3%”). Prin urmare, nu va faceti griji daca brusc inaltimea sau greutatea copilului nu respecta standardele general acceptate.

» Masurand inaltimea si greutatea copiilor de diferite varste si sexe, oamenii de stiinta construiesc tabele, conform carora pediatrii determina daca copilul se dezvolta normal. Puteti determina rata de crestere si greutatea copilului dvs. folosind tabelul de mai jos.

tabel greutate ideala copii

Formule: greutatea ideala la barbati si femei

Formula Brock

  • Greutate ideala pentru barbati = (inaltimea in centimetri – 100) · 1,15.
  • Greutate ideala pentru femei = (inaltimea in centimetri – 110) · 1,15.

» Exemplu: Greutatea ideala a unei femei cu o inaltime de 170 cm = (170 – 110) · 1,15 = 69 kg. 

® Citeste si: Slabeste Garantat cu Dieta Disociata 333!

Visul lui Lorenz

  • Greutatea ideala a unei femei = (inaltimea in centimetri – 100) – (inaltimea in centimetri – 150) / 2.

» Exemplu: Greutatea ideala a unei femei cu o inaltime de 165 cm = (165 – 100) – (165 – 150) / 2 = 65 – 15/2 = 57,5. Greutate ideala – 57,5 ​​kg!

» Va rugam sa retineti ca aceasta formula a fost dezvoltata doar pentru femei si in niciun caz nu este potrivita pentru sexul puternic. La prima vedere, este prea solicitanta, in ceea ce priveste greutatea in comparatie cu formula imbunatatita a lui Brock si indica mai degraba acea greutate ideala cand aveati optsprezece ani. Cu toate acestea, este complet in concordanta cu indicele de masa corporala (IMC), astfel incat poate fi utilizata. 

» Daca numerele propuse te supara, atunci uita de ea si foloseste o formula diferita. Apropo, pentru femeile de peste 175 cm, ea nu se potriveste.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.