Intrebare de la: Marius V. pe adresa redactiei:

Bună ziua! Se da urmatoarea situatie: centrala Ferroli pe gaz în condensare montata cu teava ppr în vara la o casa de 150 mp suprafata încalzita cu 8 radiatoare. Au pornit-o pe căldură acum cind au venit acasă, radiatoarele se încălzesc numai sus, iar ultimul este rece tot. S-a aerisit instalația, am închis din robineți de tur de la primele radiatoare, nici o schimbare… Suspectez o strangulare la o lipitura pe retur, undeva între centrala și primul radiator. Alte pareri? Menționez ca centrala face apa calda, deci functioneaza.

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

7 Comments

  1. Echilibrarea se face din returul radiatoarelor , exemplu : se inchide de tot returul unui radiator si se numara cate ture sa invartit . Se incepe dinspre centrala spre celalalt capat .

  2. Cel mai probabil este o strangulare a PPR-ului la una din lipituri. Am intalnit foarte des acest lucru in instalatiile pe PPR. De obicei am rezolvat-o cu un termoscaner. Scanezi conducta si vezi unde nu mai trece caldura. Iti dai seama imediat pe scanner unde-i problema.

  3. Eu zic sa chemati instalatorul care a facut lucrarea si sa remedieze situatia pe garantie. Deoarece aici vorbim de o instalatie noua care nu merge din cauza unei proaste executii, nicidecum din cauza dvs ca beneficiar.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.