Cum este afectat lemnul de apa sarata?
Intrebare de la: Stoica Patricia pe adresa redactiei
„Bună ziua ! As dori sa mi construiesc o casa din butuci de lemn ,la mare. Nu doresc sa o izolez , va fi o casa de 40 m pătrați amprenta la sol și mansarda. Cum se va comporta lemnul în timp? Este o problema aerul sarat ?Totul va fi făcut de o echipa de construcții case de lemn. Va mulțumesc!„
Raspunsul redactiei:
» Din pacate lemnul dupa ce este decojit pentru a putea fi folosit in constructia caselor din busteni tip „bile”, devine foarte sensibil la mediul exterior. Pentru a va bucura cat mai mult timp de aspectul si calitatea in timp a acestuia trebuie sa il protejati.
» Cei mai daunatori factori ai lemnului sunt razele ultraviolete si umiditatea.
» Razele ultraviolete produc in general decolorarea si mai grav, printr-o uscare fortata si rapida, fisuri la nivelul suprafetei lemnului.
» Pe de alta parte umezeala este ceva mai periculoasa deoarece daca aceasta patrunde printre crapaturi in esenta lemnului va favoriza aparitia in timp a cariilor si in cele din urma si a ciupercilor de putregai.
» Indiferent daca lemnul este uscat sau verde, el trebuie tratat.
» Pentru tratarea si protejarea corecta a lemnului va recomandam urmatorii pasi:
- Slefuiti suprafata lemnului;
- Aplicati decapant sau degresant (recomandat in cazul rasinoaselor);
- Aplicati grund, lazura sau bait (colorat sau incolor): acestea reduc consumul de lac sau vopsea, inchid porii lemnului asigurand o protectie crescuta a lemnului;
- Aplicati un lac de protectie (pentru exterior);
- Optional puteti aplica o vopsea emailata.
» Speram ca informatiile noastre sa va vina in ajutor!
Frumoasa cabana din lemn. In ce zona a litoralului doriti sa o construiti?