Ce sa aleg intre o casa din lut cu paie si o casa pasiva
Intrebare de la: Suciu Adriana pe adresa redactiei: “Referitor la constructii doresc un sfat pretios de la o echipa de profesionisti”
“Buna ziua. Ma numesc Suciu Adriana, pensionara de 61 de ani din Bucuresti. Eu nu ma pricep la constructii si doresc sa va intreb ce constructie este mai durabila, mai eficienta si mai ieftina? O casa pasiva sau una din lut, nisip, in amestec cu paie maruntite? Si cine ar putea lucra o astfel de constructie ? Imi doresc sa achizitionez un teren in afara Bucurestiului, cu maxim 7000 de euro. Va voi putea solicita o intrebare atunci, ca sa ma sfatuiti cum sa il cumpar ca sa fie eficient pentru constructie si daca stiti si zone care au terenuri optime pentru constructie si ieftine? Va multumesc pentru amabilitate si astept raspuns pe email. Cu stima, Suciu Adriana“
Raspunsul redactiei:
» Buna ziua. Vom incerca sa va raspundem punctual:
1. Cu siguranta o casa din lut, nisip si paie va fi mai ieftina decat una din zidarie sau lemn, doar ca s-ar putea sa intampinati niste probleme la autorizatie daca veti construi o casa cu pereti din paianta. Mai degraba puteti incerca o casa din baloti de paie, care este incadrata la constructii ecologice si se poate obtine autorizatie de constructie fara probleme.
2. O casa neconventionala va insemna multa bataie de cap pentru dvs., si sigur la varsta dvs. nu aveti nevoie de asa ceva. De aceea recomandarea noastra este sa va indreptati catre o casa din lemn prefabricata, ieftina si cu termen de executie rapid. Costurile de achizitie si executie sunt mai mici fata de o casa din zidarie si aveti siguranta ca ce casa veti alege aia va fi si in teren, fara bataie de cap si umblatura. Lucrurile sunt simplificate in cazul unei case din lemn prefabricate: contractati o firma, platiti avans, se realizeaza montajul in teren, faceti plata finala si totul e gata.
3. In ceea ce priveste achizitionarea unui teren eu va recomand sa cititi cateva din Ghidurile noastre inainte de a cumpara vreun teren. Este foarte important ca acesta sa fie intravilan, sa aiba acces usor la un drum principal si sa aiba minimum de utilitati: curent, apa, etc.
» Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne scrieti mai jos in sectiunea de mesaje.
Va multumesc foarte mult pentru acest raspuns atat de important pentru mine si mai am o intrebare, asa ca necunoscator ce sunt. Pentru sanatate, ce casa este de preferat? Adica pentru plamani, pentru mine care sunt bolnava, pentru baiatul meu, nora si pentru bebe de o luna si jumatate. Exista materiale de constructie ecologice, bio, care sa ofere un trai bun, sanatos si materiale de constructie, care imbolnavesc ( asa cum am citit despre polistiren si vata de sticla ). Eu nu ma pricep deloc si de aceea va intreb, pentru ca sa stiu ce materiale de constructie sa aleg si ce materiale de izolatie exterioara si interioara sa fie ca sa ramanem sanatosi ( sau macar copiii mei, ca eu deja am probleme destule, dar sa nu se agraveze ). Va multumesc din suflet pentru amabilitate si bunavointa si astept in continuare sfatuirle dumneavoastra, ca buni specialisti.
Daca preferati o casa ecologica si accesibila in acelasi timp, cred ca ar trebui sa mergeti pe varianta de casa din lemn izolata cu celuloza sau lana de oaie.
Sau mai puteti incerca o casa din grinzi profilate: https://casasidesign.ro/casa-din-grinzi-profilate.html