Cat costa bransamentul la gaz?

Cat costa sa tragi gazul la casa?

» In urmatorul nostru articol va vom prezenta o solutie de caz, de racordare a 4 case aflate la o distanta de 100 de metri de reteaua principala de gaz.

» Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa gasiti o firma care se ocupa de bransamente de gaz. Apoi intocmiti un tabel cu proprietarii din zona care doresc sa se branseze la reteaua de gaz si impreuna cu actele le depuneti la societatea care se va ocupa de lucrare.

Ce acte sunt necesare pentru bransamentul la gaz?

Banner Ford husa cheie auto webp
 • copie dupa cartea de identitate a proprietalui sau a proprietarilor daca este cazul;
 • copie dupa actul de proprietate al casei: contract de vanzare-cumparare, titlu de proprietate; act de mostenitor; autorizatie de construire, acte cadastrale, etc., legalizat la notar public (daca se cere);
 • copie dupa planul de situatie al casei;
 • copie dupa autorizatia de construire a imobilului, in cazul constructiilor noi;
 • procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, in cazul caselor noi construite;
 • copie dupa planul de incadrare in zona;
 • in cazul in care instalatia se va executa dintr-un bransament comun cu alti proprietari existenti va fi necesara obtinerea acordului investitorilor bransamentului comun, sau o declaratie notariala ca investitorii initiali ai conductei sunt sau vor fi remunerati.
 • cerere acord acces;
 • planuri cu retele edilitare din zona.

Care sunt etapele realizarii unui bransament de gaz?

 1. Obtinerea acordului de acces de la firma de distributii de gaz din zona;
 2. Intocmirea proiectului de gaze si a tuturor avizelor necesare executiei lucrarii;
 3. Realizarea efectiva a lucrarii;
 4. Punerea in functiune a instalatiei si montarea contorului sub supervizarea unui reprezentant al societatii de distributie gaze.

» Pentru cazul prezentat de noi, 100 ml si 4 bransamente, am reusit sa obtinem urmatoarele cotatii de pret:

Taxe Delgaz Gris S.A.

 • Acord de acces: 13 lei pentru fiecare beneficiar;
 • Taxa bransament: 1100-1200 lei pentru fiecare beneficiar;
 • Taxa asistenta tehnica: 1100 lei;
 • Taxa montaj contor: 147 lei pentru fiecare beneficiar;

P.S.: Taxa de bransament de 1100-1200 lei se poate imparti la 2 beneficiari daca acestia sunt de acord sa foloseasca acelasi bransament si cutie pentru 2 contoare montate.

Avize (totalul se imparte la numarul de beneficiari)

 • Certificat urbanism: 96 lei;
 • Aviz e-on electrica: 114 lei;
 • Aviz apa-canal: 68 lei;
 • Aviz romtelecom: 50 lei.

Proiect, avize si studii

 • Proiect retea si 4 bransamente: 1450 lei;
 • Avizare MLPAT retea: 200 lei;
 • Avizare bransament: 50lei x 4 = 200 lei;
 • Proiect individual avizat MLPAT (de la gard in casa): 300 lei;
 • Masuratori topometrice necesare proiectare retea: 500 lei.

Executie retea gaz

 • Montaj conducta PEHD De 63mm drum pietris: 60 lei / ml;
 • Realizare subtraversare drum asfalt 6m latime: 1500 lei.

® Citeste si: Extindere Retea Gaze pe banii operatorului de distributie

Proiectare si executie instalatie utilizare

» Instalatia de utilizare se refera la conducta de la contorul de gaz pana in casa la consumatori: centrala termica, aragaz, plita sau cuptor.

» Pretul per pachet proiectare + executie ajunge undeva intre 100 – 150 de lei / ml, pretul variind in functie de lungimea traseului si numarul de consumatori racordati.

Preturi bransament gaz

» Facand o analiza de piata si o cerere de oferta am reusit sa strangem urmatoarele informatii in ceea ce priveste pretul unui bransament de gaz sau tarife practicate de firmele specializate in bransamente de gaz.

» Tarif estimativ racordare gaz pentru o lungime de 8-10 ml:

 • spatiu verde sau pamant: 1700 – 2100 lei;
 • drum de piatra: 1800 – 2200 lei;
 • drum de beton sau asfalt: 2000 – 2500 lei.

Pret bransament gaz apartament

 • 2 consumatori de gaz (centrala si aragaz) + 5 ml instalatie = 1900 lei;
 • 2 consumatori de gaz (centrala si aragaz) + 10 ml instalatie = 2200 lei;
 • 2 consumatori de gaz (centrala si aragaz) + 15 ml instalatie = 2500 lei;
 • 2 consumatori de gaz (centrala si aragaz) + 20 ml instalatie = 2800 lei;

Pret racordare gaz 2020

» Pe data de 10 septembrie 2018 ANRE a anuntat pe site-ul oficial noile tarife in ceea ce priveste bransamentul de gaz. Asadar preturile maximale impuse de cei de la ANRE incep de la 450 de lei si pot ajunge pana la 4500 de lei in functie de debitul maxim stabilit.

» Conform Ordinului 165 al ANRE vom avea urmatoarele valori maximale:

 • valoarea maximala a tarifului de analiza a cererii de racordare – 70 lei;
 • valoarea maximala aferenta costurilor legate de verificarea documentatiei tehnice a instalatiei de racordare – 50 lei;
 • valoarea maximala a costurilor legate de proiectarea instalatiei de racordare – 300 lei;
 • valoarea aferenta activitatilor de urmarire a lucrarilor, receptiei tehnice si punerii in functiune a instalatiei de racordare, in cazul racordarii la sistemul de distributie, va fi egala cu zero – 0 lei;

valori maximale CE

valori maximale Cs

Sursa tabele: www.anre.ro

Despre Mihai 60 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

71 Comments

  • Buna seara. Ca idee e foarte mult ca timp ce ne spuneti dvs. Ne puteti da mai multe detalii?
   – este extindere de retea sau un simplu bransament?
   – de cand ati depus actele?
   – ce raspuns ati primit de la firma care se ocupa bransament?
   Cu cat ne dati mai multe detalii cu atat va putem sfatui mai bine.

   • Buna ziua. As dori sa știu cat m-ar ajunge sa ma bransez la rețeaua de gaz care se afla la 400m de casă.

    • Noi am realizat anul trecut in vara o extindere de 450 de metri si ne-a ajuns circa 65.000 de lei cu tot cu refacerea drumului balastat, dar totul s-a desfasurat foarte greu, cu multe interventii si negocieri.

  • Buna ziua !Nu înțeleg rolul taxelor.De obicei acestea sunt arbitrare,precum impozitul.Nu au o bază reală pt stabilirea valorii.Daca cineva prestează ceva pt banii aia atunci ar trebui mai multa transparență și să-i zică “plata serviciu”.De ex,cel cu măsurătorile….care costa 500 lei.Pai vine un nenica sau doi,fac 1 ora pe drum și una pe teren să-mi măsoare(lungimi,elevație pt traseul tevii,etc).Ce salariu are el de costa 500 ?Pai daca are 4000 lei salariu pt 160 ore/luna(20 z x 8 ore) asta vine cam la 25 lei/ora *2 ore*2 pers=100 lei.Sa mai punem 50 lei transport,că nu vin cu avionul(un cetățean merge cu Maxi câțiva km de la tara la oraș cu max 10 lei) +50 alte materiale și amortizarea aparaturii folosite(bani investiți de firma la achiziția lor)+50 lei profit ar face Total MAX 250 Lei,adică la jumătate.Asa sunt toate preturile in Rom,cel puțin dublate fata de realitate.De aia suntem ultimii la tot(dezvoltare rurală,investiții în infr,etc;sa nu mai pun mafia politica și furatul/deturnari de fonduri/corupția).De aia ajungem sa plătim ca sa ne “înțepăm” peste suta de milioane,mai mult dacat face inst int+centrala.Nu e posibil ca un proiect care înseamnă câteva linii(totul e standardizat,coturi,robineți,nu treb nici un calcul sau studiu) sa coste 300 lei când copilul meu al face in max 30 min,cu rigla.Ati văzut vreodată ce conține ?Lista de materiale de o face un nenica cu 8 clase,într-un tabel…Câți M de teava Fi30 sau 1,5″ ,2 coturi 90°,etc…Rușine!Și guvernul sau alte autorități locale cică ne racordează comunele.Bani cheltuiți pt câțiva (adică 2,3 beneficiari mai la strada in timp ce populația țării va suporta cheltuiala,daca nu-i pe fonduri europene nerambursabile).Bătaie de joc…

 1. Doresc sa bransez cu gaz o casa si as vrea sa stiu cat ma Costa per total cu toate avizele si proiectele.Casa se afla pe o strada asfaltata unde este gaz.Atat vecinul din stanga cat si cel din dreapta au gaz deci ar fi la 15m distanta de mine.
  Multumesc.

 2. la mine mi au facut bransamentul, au pus cutia pe gard si astazi am primit telefon de la firma care a executat lucrarea ca trebuie sa platesc 180 lei autorizatia pentru spart strada ca cica au platit o ei , am cerut chitanta si au spus ca o sa mi dea un calcul si o sa puna stampila, inttrebarea mea este, e legal sa platesc banii acestia? si de ce lor in mana si nu la o banca?

  • De obicei taxele ce privesc avizele si autorizatiile cad in sarcina beneficiarului lucrarii. Iar ca mod de plata banuiesc ca si ei au platit cu bani cash taxa de autorizare…

 3. buna ziua asi dori sa stiu dupa ce mi se va trage teava de gaz la casa scarii cat ma va costa sa trag gazul si in casa?stau la bloc etaj 2

 4. Bună ziua!
  Cât mai costă un proiect de gaz pentru instalare centrală termică?
  Eventual dacă aveți și o recomandare.
  Vă mulțumesc!

 5. Un proiect de gaz 180 lei, apoi se platesc taxe de avizare la Eon , in jur de 140 lei. Dupa montaj se mai plateste o taxa pentru contor, tot in jur de 140 lei

 6. ATENȚIE la escrocii care îți bat la usa!
  Am verificare la instalația de gaz făcută cu aproximativ 2 luni in urma si îmi suna un nene cu geaca portocalie aprins si ecuson, fiind reprentant al unei firme noname care imi cere 85 RON pe loc pt. verificare gaz ca altfel rămân fără contor.

 7. Bună ziua! I s-a întâmplat cuiva sa întârzie autocitirea la gaz? Am depășit o zi și nu mai pot trimite indexul, știți cumva ce pot sa fac? O zi buna!

 8. Bună ziua, îmi puteti recomanda o firma in Brasov care se ocupa de branșamente la gaz și montat centrala termica la un preț acceptabil? Mulțumesc!

 9. Gazul nostru cel de toate zilele, da-ni-l noua astazi, si ne iarta noua prostia noastra, ca noi pupam mana si poala popii, popa pupa banii nostri, si ne pazaste pe noi de gazare cand indraznim sa mergem la proteste si de saritul in aer.ca si asa suntem.Amin! In cazul scurgerilor de gaze, mai intai le platim, dupa care se aprinde lumina de la Inviere.

 10. Buna ziua. Spuneti va rog unde este mai ieftin sa imi fac contract de gaz si curent? Si la ce firma dau mai putin pentru contor?

 11. Buna ziua. Care stati la case ce fel de incalzire aveti? Pe lemne,gaz,centrala,soba…? Si ce costuri presupune incalzirea ce o aveti? Vreau sa imi bag incalzire in casa si nu stiu de care ar fi mai ok. Astept parerile voastre. Mersi

 12. Centrala pe lemne Viadrus cu Puffer de 1000 de litri si automatizare cu termostat wireless. Sunt foarte multumit. Mai mult de 2 focuri pe zi nu am facut niciodata si incalzesc circa 160mp. Eu am avantajul ca procur lemne foarte usor si ieftin, altfel cred ca as fi trecut pe gaz.

 13. Centrala pe gaz este cea mai eficienta apesi butonul si te doare la basca iarna,vara platesti 30 sau 40 pe luna si te dusuiesti zilnic

 14. Eu merg pe lemne cu 5 sobe si consum in jur de 30 si ceva de milioane pe iarna. Insa am aprobarea pt gaze si din primavara bag centrala pe gaze. Lemnele se scumpesc mereu si cu gaze este caldura constanta si este si mai curat, fara cenusa si uneori fum.

 15. bună seara ași dori să știu cum pot beneficia de gaz adus până in poartă(menționez faptul că tot satul a beneficiat de aducerea in poartă a gazului gratuit dar strada mea a fost omisă,au plătit doar de la poartă in casă).
  Să îl aduc pe banii mei până în poartă m-ar costa enorm.

  • Banuiesc ca strada dvs. nu a fost prinsa in proiectul integrat realizat de catre primarie. Puteti face o cerere la Primarie sa vedeti daca va pot realiza o extindere si pe strada dvs.

 16. Pentru extindere se plateste ceva.Daca am vecini care au tras gaz si eu vreau extindere,adica sa trag teava pana la poarta de la ei platesc.

  • E discutabil. Din ce stiu, daca va intepati perpendicular in retea, trebuie sa platiti o cota parte.
   Daca prelungiti reteaua principala nu trebuie sa mai platiti nimic, acum depinde si cum va intelegeti cu vecinii si sa nu fie retea privata.

 17. Buna ziua,

  Anul trecut în luna Martie am făcut o cerere la Distrigaz un pentru branșamentul in Localitatea Crevedia- Dâmbovița , acesta presupune și o extindere de rețea de 87ml ( asfalt), cât credeți că mi-au cerut cei de la Distrigaz?! 32.000lei!!!
  Cu aport din partea GDF Suez de , ATENTIE, 600LEI!!!
  Auzind de legea 167/2018 care tocmai se publicase in Monitorul Oficial,în luna Noiembrie am cerut recalcularea soluție mai sus menționate.
  Surpriza, Distrigaz își menține în continuare tariful astronomic! Deși, din ce am citit prin presă, conform legii 167, aceștia sunt obligați să susțină integral costul cu extinderea rețelei, mie revenindu-mi obligația să plătesc decât branșamentul… Bag de seama că legea acestei țări nu se aplică și pentru Distrigaz, doar pentru muritorii de rând….trist.
  A mai întâlnit cazuri similare?

  Out of topic: Un consătean a asteptat 12 luni de când a achitat soluția tehnică și până i s-a montat contorul… ( Țeavă fiind în fața casei)

 18. Conducta de gaz trece prin curtea mea.Vreau sa am gaz în casă dar sunt unicul de la mine în sat .Credeti ca e posibil acest lucru?

  • Depinde ce conducta trece prin curtea dvs. Daca e de transport nu cred ca va veti putea racorda direct in ea, fara realizarea unui post de reglare-masurare.

 19. buna ziua eu am conducta in poarta .am 10 m de conducta si firma sc design proiect srl mi-a cerut 710-7500 ron va rog spuneti-mi cam cit ar ajunge bransamentul la cit am eu

 20. Stie cineva cam cat ne-ar costa de tras 1.000 m liniari pe un drum pietruit, doar pana la poarta? Ce firma ar fi cea mai ieftina in piata?

 21. Pentru un bransament la reteaua stradala de 9 ml. din PE si DN=32 cm , firma executanta mi-a facut o calculatie de 9.989 ro. , adica cca 100 lei/ml . Mi se pare enorm ! Ce parere aveti ?

 22. Pentru incalzire cu gaze ai de ales. Ori platesti teava cat nu face si astepti un an de zile.Ori iti pui o butelie de 3 – 5 mc. Dar la butelie gazul este ceva mai scump.

 23. Buna ziua , cat măr costă o extindere de gaz la o distanță de 200 de metri fund pe un drum privat , sunt 7 parcele adica 7 proprietari ?

 24. va rog sa imi spuneti daca se poate cum pot legal sa rezolv urmatoarea situaie”acum 20 de ani au fost instalate gaze pe toata strada .este la case si atunci an acceptat sa fac cutia comuna cu cele 2 contoare cu bransamentul in cutie la ,ine si vecinul are teava prin curte pe la mine.VREAU saraman singur ptr ca ei nu au participat cu nimic la intretinere verificarea sau defectiunile din cutie si strada.Nu are nici carte funciara ,nu face nici proiect CARE SUNT ACTELE LEGALE si pasii pe care pot sa ii fac.En GI cu care am contract de 20 ani a zis ca am semnatura de atunci dar cel care a semnat este decedat de 7 ani.POT folosi ceva din ce am scris? MULTUMESC ANTICIPAT astept raspuns

 25. Buna ziua! Cat m-ar costa o extindere de gaz, mentionez este drum privat si ar fi cam 185 ml.M-ati putea ajuta cu vreo firma in Cluj-Napoca?

 26. Buna ziua. Am incheiat un contract de racordare la gaze in zina rurala in oct. 2019. Am platit atunci 3200lei.Au venit luna trecuta si au trasa teava pana la gard..aproximativ 3 metri. Dupa doua saptamani a venit o factura de regularizare a lucrari in valoare de 900lei.Mi se par costuri f.mari pentru o distanta scurta de racordare. Cand au facut traseul nu a fost nevoie sa sparga asflat sau pavaj pentru ca nu este decat un trotuar de pamant/pietris.Se poate contesta lucrarea?Oare pot obtine o reducere de costuri la aceasta lucrare? Multumesc!

 27. Buna ziua,
  Am gaz la aragaz si centrala de prima dată când a venit țeava pe scara. Vecinul s-a legat acum cateva zile la țeava pe care eu am platit-o si trece prin fata usii lui. Intrebarea mea este: nu este teava proprietatea mea si ar trebui ca înainte să se lege sa imi ceara acordul si eventual sa imi dea o parte din costul manoperei.
  Va mulțumesc.

  • In mod normal ar trebui sa va ceara acordul scris si sa va plateasca o cota din suma de bani investita initial.

 28. buna ziua
  cit ma costa sa ma leg de conducta principala de gaz fiind la 45 m distanta de la conducta principala la poarta

 29. Buna ziua,locuiesc la tara in Soimari -Ph ,doresc sa imi bag gaze !Cit ma costa ? Mentionez ca teava de gaze trece prin fata curti mele la distanta de 3 ml de gardul curti mele.In interiorul curti din gard pina in casa mai sint 9 ml.Va multumesc anticitat. email : augmentatarealitate@gmail.com

 30. buna ziua,am cutia pentru contor la gard,intrebarea mea este cam cat ma costa instalatia de la gard pana la casa,aprox:12 ml,in interior nu trebuie facut nimic,doar introdus o teava prin zid pentru centrala.

 31. Buna ziua, sunt din Targu Jiu si m-ar interesa si pe mine cat ma costa sa bag gaze pentru o centrala si un aragaz. Diatanta de la poarta la casa e cam 150 – 160 metri.

 32. Buna
  Am cutia la poarta de patru luni,dar nu am continuat cu instalația,nu am achitat nimic,este obligatoriu instalarea completă a gazului în casă,este vreau termen obligatoriu sau amenzi???
  Mulțumesc mult pentru răspuns

 33. Bună ziua. Care este prețul și pașii de urmat, documente, pentru racordare la un apartament pe distanța de 15m.Pentru țeava lipită prin mufare cu călti de cânepă adusă în apartament a cerut 2200 lei. Mi se pare enorm.

 34. Buna ziua,imi puteti spune va rog cat m-ar costa racordarea cu gaz de la cutia plasata la limita de proprietate la utilitati(proiect+executie),tin sa precizez ca bransamentul este finalizat,iar distanta dintre bransament si constructie(utilitati)este de 6.5ml,iar pt executia sapturilor putem lua in calcul ca este pamant!Va multumesc

 35. Buna dimineata!
  m am mutat de un an in comuna Telega Prahova si evident ca nu beneficiez de gaze. Bransamentele sunt facute undeva pana la jumatatea satului, iar de acolo pana la mine, mai sunt 2.6 Km. Am discutat cu cei din primarie si nu se pune problema de vreo extindere cu fonduri europene sau alte variante. Intrebarea mea este, cam cat ar costa(apx) cu totul, bransarea de la 2.6 km?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*