Cati metri patrati are un hectar?

cati metri patrati are un hectar

Ce este un hectar de pamant?

» Pentru a indica dimensiunea terenurilor se pot utiliza diferite valori si unitati de masura specifice fiecarei tari in parte. Astazi vom discuta despre unitatea de masura numita Hectar. Vom vedea ce este acesta, cum sa transpuneti aceasta masura de suprafata in valori si mai ales cati metri patrati are un hectar.

» Inainte de a trece mai departe trebuie sa stiti ca hectarul este una din cele mai des intalnite unitati de masura a terenurilor din Romania, mai ales pentru dimensionarea terenurilor agricole si a padurilor.

Definitie hectar

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Introdus in anul 1795 ca si o non-unitate metrica de masurare a suprafetelor, hectarul reprezinta sau este egal cu aria unui patrat cu laturile de 100 de metri. Astfel un Hectar este egal cu 10.000 de metri patrati. Practic un hectar este egal cu un hectometru patrat.

» Hectarele sunt folosite pentru a desemna suprafete mari de teren, in principal in scopuri agricole. In prezent, aceasta unitate de masura nestandardizata este inca folosita in agricultura si silvicultura.

» Deasemenea pe langa hectar mai este folosit ca si unitate de masura si Ar-ul. Astfel, un hectar are 100 de ari. Si astfel v-am raspuns si la intrebarea des primita: Cati ari are un hectar?

Cum se covertesc metri patrati in hectare?

» Intr-un hectar exista 10.000 de metri patrati de teren si 100 de ari. Pentru a converti o masura de suprafata in alta, trebuie sa efectuati calcule simple. Pentru a calcula cate hectare are un anumit numar de ari, trebuie doar sa inmultiti cu 0.01, deoarece un ar face parte din 0.01 hectare.

» Pentru a calcula cate hectare sunt intr-un metru patrat, trebuie sa inmultiti numarul de metri patrati cu 0,0001, deoarece un metru patrat este 0,0001 parte dintr-un hectar.

» Pentru a va fi mai usor am realizat mai jos un calculator de transformare pentru 1 hectar in metri patrati.

Cati metri patrati are un hectar?

» Determinarea suprafetei exacte a unui teren, cum ar fi in hectare sau metri patrati, nu este o sarcina deloc usoara, asa cum poate parea la prima vedere, mai ales daca vorbim de un teren cu forme si laturi neregulate.

» Daca vorbim de un teren perfect patrat sau dreptunghiular, atunci determinarea suprafetei este extrem de usoara folosindu-se formula de mai jos:

S-uprafata = L-atimea x l-ungimea

» Insa daca discutam de suprafete mari de teren in forma de trapez sau alte forme neregulate, atunci va sugeram sa contactati un topometrist care sa va determine exact suprafata de teren.

» Deci cati metri are un hectar? Raspunsul se stie din lectiile scolare unde existau astfel de probleme la geometrie, doar ca, odata cu varsta, multi au uitat banalele reguli elementare de masurare si le este destul de greu sa converteasca rapid metri patrati in hectare. De aceea am si creat calculatorul prezentat mai sus.

Concluzie

» In urma unor sondaje facute am constatat faptul ca multor persoane, mai ales din mediul rural inca le este mult mai usor sa defineasca o suprafata in Ari sau Hectare.

» Astfel, speram ca prin informatiile oferite de site-ul nostru si prin calculatorul de transformare pus la dispozitie v-am fost de ajutor, si mai ales speram ca v-am raspuns la zecile de intrebari primite, cum ar fi: Cati metri are un hectar?

5 Comments

  1. Cand eram mai mic si stateam in vacanta la bunici mereu auzeam de acest hectar si niciodata n-am stiu cat are un hectar. Acum am inteles si nu e deloc greu. Oricum eu sunt mai lenes 🙂 si daca e nevoie voi folosi calculatorul. V-am salvat pagina. Sporrr

  2. Nu va suparati, aveti idee cate kg de floarea soarelui se seamana la hectar? Vreau din primavara sa pornesc o cultura. Multumesc!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.