Ce inseamna anxietate?
Cuprins:
» Cum sa scapi de anxietate? Aceasta este o intrebare foarte populara in randul oamenilor din generatii diferite. Deosebit de frecventa e situatia cand oamenii au un sentiment de anxietate fara niciun motiv. In articolul de astazi vom vedea cum poti scapa de anxietate si vom vedea la finalul articolului povestea lui Dragos care a reusit sa scape de acestea atacuri de panica. Dar pentru a afla cum putem scapa de anxietate, haideti sa vedem mai intai Ce este anxietatea?
» Anxietatea este frica care nu poate fi explicata. Tensiunea, sentimentul de anxietate, anxietatea cauzala – apar din cand in cand, la foarte multe persoane. Anxietatea nerezonabila poate fi interpretata ca o consecinta a oboselii cronice, a stresului constant, a bolilor recente sau a celor progresive.
» Persoana este adesea confuza ca a fost cuprinsa de stari de anxietate fara niciun motiv, nu intelege cum sa scape de acest sentiment, iar o experienta indelungata poate duce la tulburari grave de personalitate.
» Starile de anxietate nu sunt intotdeauna, o patologie mentala. O persoana poate avea anxietate destul de des. Starea de teama patologica fara cauza apare independent de stimuli externi si nu este cauzata de probleme reale, ci apare de la sine.
» Sentimentul de anxietate poate coplesi persoana, atunci cand da libertate completa imaginatiei sale, care in cele mai multe cazuri picteaza imagini extrem de infricosatoare. Intr-o stare anxioasa, o persoana simte propria sa neputinta, epuizare emotionala si fizica, in legatura cu care sanatatea individului poate deveni instabila si astfel se va imbolnavi.
Simptome anxietate
» Majoritatea cunosc starea neplacuta pe care ti-o dau starile de anxietate, a caror simptome sunt tremuratul mainilor, transpiratia, gandurile obsesive, un sentiment de pericol abstract, care pare sa te bantuiasca si sa te pandeasca la fiecare colt. Aproximativ 97% dintre adulti cedeaza la atacuri periodice de anxietate si tensiune interioara.
» Starea de anxietate este caracterizata de senzatii dificil de detectat, care au o conotatie negativa, insotite de asteptarea de probleme, de un sentiment de incertitudine. Sentimentul de anxietate este destul de epuizant, eliminand forta si energia, devorand optimismul si bucuria.
Cum scapi de anxietate?
» Metoda afirmatiilor. Afirmatia este un text succint, optimist, care nu contine nicio negatie. Pe de o parte, afirmatiile directioneaza gandirea intr-o directie pozitiva, iar, pe de alta parte, o calmeaza. Fiecare afirmatie trebuie repetata timp de 21 de zile, dupa aceasta, afirmatia va deveni un obicei. Metoda afirmarilor este un mijloc de a scapa de sentimente de anxietate si tensiune interioara. Ajuta si mai mult daca persoana este constienta de cauza anxietatii sale si pornind de la ea, poate crea afirmatia.
» Conform observatiilor psihologilor, chiar si atunci cand persoana nu crede in puterea declaratiilor, dupa repetarea periodica, creierul sau incepe sa perceapa informatiile primite si sa se adapteze la ele, fortand sa actioneze intr-un anumit mod.
» Datorita acestei tehnici, puteti redirectiona atentia si apare o scadere a anxietatii. Tehnica afirmarilor va fi mai eficienta in depasirea starilor de anxietate, daca este combinata cu tehnica respiratiei.
» Va puteti concentra pe ceva pozitiv, cititi literatura educationala sau urmariti videoclipuri motivationale.
» Pentru a reusi sa scapi de sentimentul constant de anxietate este necesara o odihna de calitate. Multi oameni sunt preocupati de starea lor materiala, dar uita ca trebuie sa se odihneasca si sa se mai relaxeze din cand in cand. Lipsa odihnei de calitate, duce intr-un final la faptul ca sanatatea fizica si psihica se deterioreaza. Ca urmare a agitatiei zilnice, se acumuleaza stresul, care duce la un sentiment inexplicabil de anxietate.
» Astfel, trebuie sa va programati o zi pe saptamana pentru relaxare, vizitati o sauna, iesiti in mediul rural, intalniti prieteni, mergeti la teatru si asa mai departe. Daca nu este posibil sa plecati din oras undeva departe de cotidian, atunci puteti practica sportul preferat in parc sau faceti o plimbare scurta inainte de culcare, dormiti bine si nu uitati sa mancati corect si sanatos. Astfel de actiuni vor imbunatati starea voastra de bine.
» Uneori, discutia cu alte persoane ajuta la reducerea anxietatii si la clarificarea situatiei. De exemplu, un consultant financiar va ajuta sa faceti fata problemelor financiare, un psiholog va ajuta in problemele familiale.
» O alta metoda pentru a determina cum sa scapi de sentimentul constant de anxietate este de a antrena mintea. Multi au dovedit ca meditatia ajuta la calmarea mintii, la ameliorarea stresului si la depasirea anxietatii. Practica regulata imbunatateste sanatatea mentala. Celor care abia incep sa practice meditatia, le este recomandat sa se inscrie la cursuri pentru a stapani corect tehnica de implementare.
» Oamenii care isi impartasesc gandurile si sentimentele nelinistite cu ceilalti, se simt mult mai bine decat cei care pastreaza totul pentru ei insisi. Uneori, persoanele cu care se discuta despre problema, pot oferi sfaturi despre cum sa le rezolvi. Desigur, in primul rand, problema trebuie discutata cu cei mai apropiati, cu persoana iubita, cu parintii, cu alte rude.
» Daca nu exista cineva in care ati putea avea incredere, atunci puteti utiliza serviciile unui psiholog. Un psiholog este cel mai bun ascultator care, pe langa aceasta, va ajuta la rezolvarea problemei.
» Pentru a scapa de anxietate, trebuie sa va schimbati stilul de viata, in special dieta. Exista o serie de produse care provoaca anxietate. Primul este zaharul. O crestere accentuata a glicemiei provoaca un sentiment de anxietate.
» Este recomandabil sa reduceti consumul de cafea la o cana pe zi. Cofeina este un stimulent foarte puternic pentru sistemul nervos, astfel incat cafeaua bauta dimineata provoaca uneori, nu doar revigorare cat si o stare de anxietate.
» Pentru a reduce anxietatea, este necesar sa limitati consumul de alcool sau sa il evitati cu totul. Multi oameni presupun in mod gresit ca alcoolul ajuta la scaparea de anxietate. Cu toate acestea, alcoolul dupa relaxarea pe termen scurt, provoaca o stare de anxietate, iar la acesta se pot adauga probleme cu sistemul digestiv si cardiovascular.
» Schimbarile in camera sau la locul de munca au, de asemenea, un efect benefic asupra reducerii anxietatii si tensiunii. Foarte des, anxietatea se dezvolta sub influenta mediului, exact acolo unde persoana petrece cel mai mult timp. Camera ar trebui sa creeze o stare de spirit placuta si relaxanta.
» Pentru a reimprospata camera, puteti face o mica reparatie: schimbati tapetul, rearanjati mobilierul, cumparati lenjerie de pat noua.
Tratament stari de anxietate
» Daca o persoana simte in mod regulat un sentiment de anxietate si frica, iar aceste sentimente devin o obisnuinta zilnica si impiedica persoana sa-si traiasca viata deplin, atunci este important sa se consulte un specialist.
» Simptome care trebuie sa va duca la medic:
- atac de panica;
- senzatie puternica de teama;
- respiratie rapida;
- ameteli;
- presiuni.
» Medicul va prescrie un medicament. Dar efectul va fi mai rapid daca, impreuna cu medicatia, persoana urmeaza un curs de psihoterapie. Tratamentul doar cu medicamente este nerecomandat, deoarece, spre deosebire de pacientii care fac ambele tipuri de tratament, sunt mai predispusi sa recidiveze.
» Anxietatea se vindeca, dar trebuie sa depuneti mult efort. Dupa cum stiti, frica si sentimentul de anxietate pot aparea oricand in viata ta, iar motivul pentru aceasta este un eveniment foarte stresant. Intrucat nu ne nastem cu frica, dar apare mai mai mereu, si de aceea este foarte important sa poti scapa de ea.
» Cel mai sigur mod este sa vizitati un psiholog. Va ajuta la gasirea radacinii sentimentelor de anxietate si frica, va ajuta sa intelegeti ce a declansat aceste sentimente. Impreuna veti reusi sa dezvoltati o strategie de comportament eficienta si sa spuneti usurat – Am scapat de anxietate definitiv!
» Daca vizitarea unui psiholog este problematica, atunci puteti incerca alte metode.
» Este foarte important sa invatati cum sa evaluati corect realitatea evenimentului. Pentru a face acest lucru, trebuie sa va opriti pentru o secunda, sa va adunati gandurile si sa va puneti intrebari: „Cat de mult imi ameninta aceasta situatie cu adevarat sanatatea si viata mea acum?”, „Ar putea exista ceva mai rau in viata decat asta?” si altele. Este dovedit ca raspunzand la astfel de intrebari, persoana care a considerat la inceput situatia catastrofala, devine increzatoare in sine si ajunge sa inteleaga ca totul nu este atat de infricosator pe cat credea.
Cum am scapat de anxietate definitiv? Caz real
» Mai departe va vom prezenta povestea lui Dragos, un cititor de-al nostru care a reusit dupa multe „lupte” sa scape de aceste stari de anxietate care ii ruinau intreaga viata.
” Buna ziua. Sunt Dragos, am 24 de ani…si DA sufar de anxietate. Va scriu povestea mea pentru ca stiu ca sunt foarte multe persoane care sufera de anxietate dar nu-si impartasesc povestile deoarece le este teama sa vorbeasca despre acest subiect.
Cunosc cativa amici care au reusit sa scape de anxietate alaturi de mine, dar de atunci nu au mai dorit sa discutam despre acest subiect niciodata, si asta deoarece le este frica si sunt ingroziti de faptul ca poate daca ar povesti sau ar vorbi despre anxietate, acele stari s-ar reintoarce in viata lor si le-ar distruge din nou viata de zi cu zi.
Pentru inceput, ce trebuie sa intelegeti, este faptul ca Anxietatea NU este o boala…deci NU sunteti bolnavi. Chiar daca ati simtit la un moment dat ca va sufocati, ca mai aveti putin si muriti, ca nu puteti dormi noaptea, ca cele mai negre ganduri si scenarii va trec prin cap, nu inseamna ca ati innebunit sau ca aveti vreo problema psihica…nicidecum.
Si eu la inceput am crezut ca sunt bolnav psihic, dar apoi am inteles ca starile mele de anxietate s-au declansat in urma unei depresii, in urma unui soc…mai exact in urma decesului mamei mele. A facut infarct si a murit in bratele mele…
Dupa acel moment, tragic din viata mea, la cateva luni am inceput sa visez urat noaptea si aveam mereu senzatia ca ma doare in piept ceva si usor usor frica de a face si eu un infarct mi s-a instalat.
Recunosc ca aceasta frica mi-am indus-o si singur cautand pe internet motivul micilor mele dureri in piept si bineinteles ca am asociat aceste dureri cu un posibil preinfarct, ceea ce nu era deloc asa, dar psihicul meu asta imi inducea.
Si uite-asa, viata mea a devenit un calvar. Nu puteam dormi cum trebuie noaptea, nu ma puteam concentra deloc in timpul zilei, tot timpul aveam senzatia ca inima imi va sta in loc.
Ajunsesem chiar sa vizitez aproape zilnic camera de urgenta incat asistentele deacolo au inceput sa ma cunoasca si si-au dat seama ca este vorba despre atacuri de panica si nici de cum de vreo boala la inima. La un moment dat ma linistea simplu fapt ca eram pe banca la Urgenta si din caz de mi se intampla ceva avea cine sa intervina.
De la Urgenta m-au trimis la un psiholog si apoi la psihiatrie. Am luat diverse pastile, dar mai rau imi faceau. Tatal meu saracul nici nu mai stia ce sa faca cu mine.
Si, deodata, intr-una din zilele mele de stat pe la urgenta, o doamna doctor vine la mine si imi da o carte de vizita zicandu-mi sa trec dupaamiaza pe la cabinetul ei privat deoarece acolo la urgente nu poate sta de vorba cu mine deoarece nu are timp de astfel de cazuri.
La inceput am zis ca sigur m-a trimis la plimbare ca sa nu mai ocup locul peacolo pe hol si nu vroiam sa merg la ea la cabinetul privat, dar tatal meu, din disperare de cauza, a insistat sa ma duc, poate totusi cineva ma va ajuta sa trec peste acest episod urat din viata mea.
Sincer nu vroiam sa merg pentru ca era un cabinet de cardiologie si eu imi facusem deja toate testele si analizele posibile si nimeni nu-mi gasise nimic in neregula. Dar, daca taicamiu a insistat am zis hai ca sa mai incerc o fisa.
Asa ca am sunat si am mers la cabinetul privat. Pe drum imi faceam tot felul de filme pentru ca nu stiam ce poate sa-mi zica sau sa-mi faca acolo. Infine. Am ajuns acolo, am intrat si cat stateam pe scaun acolo am mai auzit 2 doamne care-si povesteau ca au probleme cu tensiunea, ca au palpitatii…si deja incepusem sa am iar senzatii de panica…
Dar intr-un final am reusit sa intru in cabinet la doamna doctor, unde, ce credeti ca se intampla, vazand ca eram agitat si palid, doamna doctor ma ia si ma strange tare in brate si-mi spune sa stau linistit ca nu am sa mor asa de tanar, si-mi da un pahar de apa si un calciu.
Dupa ce beau apa dau sa ma asez pe pat si sa ma dezbrac…din obisnuita, gandindu-ma ca urmeaza sa-mi puna aparatele sa-mi verifice „ceasul”, dar n-a fost asa.
Doamna doctor imi spune ca nu e nevoie sa-mi faca alte investigatii deoarece imi stie tot istoricul si stie ca nu am nimic la inima, ci problema e in alta parte.
Si uite-asa imi povesteste ca si ea a suferit de stari de anxietate si atacuri de panica in tineretea sa, si bineinteles, la fel, in urma unor fobii ale sale.
Apoi s-a uitat lung in ochii mei si mi-a spus asa:
- Iti place viata ta de acum?
- Tu chiar vrei sa-ti duci toata viata asa intr-o frica continua?
- Nu poti fi toata viata sclavul fricii si fobiilor tale.
- Invata sa-ti autocontrolezi trairile si creaza-ti propriul spatiu de confort.
Si apoi mi-a explicat pe rand ce am de facut pentru a reusi sa scap de acest „dusman” invizibil care imi distrugea viata.
Mi-a explicat ca la urgenta pastilele care mi le dadeau nu erau pastile pentru inima sau alte afectiuni, ci erau simple pastile de calciu, magneziu, etc. dar care aveau efect psihologic asupra mea. Eu ma linisteam pentru ca stiam ca mi s-a dat ceva pentru inima…
Astfel, mi-a spus sa iau 2-3 pastile de inima in portofel, ca sa fiu eu linistit ca am ce sa iau din caz de simt vreo durere in piept si astfel nu am cum sa fac infarct. Defapt acesta era un mod in care sa-mi creez o siguranta a mea si o stare de confort psihic.
Mi-a spus sa elimin toti factorii ce pot cauza boli cardiace si astfel am renuntat la:
- cafea;
- bauturi energizante;
- tigari;
- alcool.
Si uite asa, seara am inceput sa consum diverse ceaiuri pentru insomnii: valeriana, paducel, etc. Si usor usor am inceput sa pot dormi 4-5 ore legate.
Recunosc ca inca mai aveam stari de neliniste dar stiam ca am cu mine pastilele si nu aveam cum sa patesc nimic grav. Mai ales ca renuntasem la orice factor nociv care-mi putea afecta sanatatea.
Si nu in ultimul rand, recomandarea doamnei doctor a fost sa-mi gasesc o ocupatie. La inceput nu eram sigur pe mine ca pot merge la un job timp de 8 ore datorita „crizelor” mele si am inceput cateva job-uri in regim freelancer pe parte grafica, ca apoi dupa aproape 10 luni de zile sa prind incredere in mine si sa ma angajez.
Intre timp mi-am luat si un caine lup pentru a-mi umple timpul inafara job-ului. Merg cu el prin parc, alerg si ma relaxez. Banuiesc ca-mi ofera chiar si o senzatie de protectie atunci cand il am langa mine. Inca un plus pentru starea mea psihica.
Acum duc o viata normala, cred, si recunosc ca inca mai am anumite stari de frica, dar le controlez cu usurinta pentru ca am inteles ce este anxietatea si cum o poti combate cu propriile reguli stricte.
Astfel, recomandarea mea este sa identificati care este sursa anxietatii voastre si sa vedeti cum o puteti combate, stiintific chiar.
Nu puteti muri de o boala pe care nu o aveti. Nu puteti fi afectat de lucruri care nu exista (decat in mintea voastra).
Iar daca treceti printr-un astfel de episod in viata voastra luati seama de urmatoarele sfaturi:
- eliminati sursele de stres si neliniste din viata voastra, chiar daca inseamna sa-ti dai demisia de la job sau chiar sa divortezi de partenerul de viata. Nu poti trai o viata sub stres si panica!
- daca va doare ceva mergeti la doctor si nu va autodiagnosticati pe internet. E cea mai mare greseala pe care am facut-o si eu.
- nu consumati cofeina, deoarece aceasta amplifica starile de anxietate;
- nu consumati alcool si tigari;
- asigurati-va mereu o stare de confort si de siguranta;
- ascultati mai des muzica care va relaxeaza;
- nu va uitati la filme de groaza sau care va pot da stari de neliniste;
- incercati sa va culcati devreme.
Sper sa reusiti si voi sa scapati de anxietate, iar daca aveti nevoie de un sfat sau o vorba buna nu ezitati sa scrieti printr-un comentariu mai jos pe aceasta pagina. Eu cred cu tarie ca oricine poate scapa de anxietate atata timp cat intelege ce este anxietatea!
» Daca crezi ca aceste informatii pot ajuta pe cineva, te rugam frumos sa Distribui acest articol folosind butonul de distribuire de mai jos. Va multumim si va asteptam cu opinii si comentarii!
Buna ziua. Ce-mi recomandati pentru atacurile de panica? O vecina dea mea a facut un atac cerebral la mine in casa si de atunci nu mai reusesc sa ma autocontrolez deloc si mi se face rau, ma ia cu lesin de la frica sa nu fac si eu. Eram de aceeasi varsta…
O rugăciune,o muzica relaxantă,un ceai și eventual un calciu sau magneziu.. sănătate va doresc!
Magneziu si sa suflati intr un balon
Extravalerian cardio…de la farmacie ,una sub limba
Psihilog. Magneziu. Mers pe jos, mișcare chiar si in casa..dans..cititi cărți seara.vizionati comedii. Identificați cauza..mereu e una..
Respira in punga de hârtie până scade pulsul
Aceleași simptome le-am avut si eu. Am fost la psiholog … Am urmat si tratament ..dar totul pleaca de la psihicul nostru ..recomandat cat mai mult sa iesiti sa va oxigenati creierul,Să vă bucurați de tot ce este in jurul dumneavoastra ..Nu mai asa puteti sa treceți peste aceste simptome . Multă sănătate!
Picături de valeriană, sunt naturiste…
Atacurile astea de panica sunt tare rele. Ai impresia ca nu poti respira. Cel putin asa erau la mine. 15ani mam chinuit nici acum nu am scapat dar cat de cat este mai bine.
Invatati sa respirati, stati pe spate intinsa, palmele suprapuse pe abdomen, inspirati pe nas 7 timpi, 4 timpi stop si expirati numai pe gura 6 timpi
Ceai de valeriniana si extravalerinianic pastile si odihna e cel mai bun medicament fara stres.
Muzică de relaxare,ceai de sunătoare,rugaciuni
Si eu intru in panica cand vad copilul bolnav si cand eram cu sotul acum doar copilul il am ma linistesc singura după un timp k nam încotro citesc rugăciuni
Magnerot, StresClin, Calmogen, Distonoplant – toate sunt naturiste, pe baza de plante. Nu au efecte adverse, nu dau dependenta. Recomand o pastila de Maximag antistres cu Hamei si inca una din cele mentionate la inceput, la alegere. De asemenea valeriana, pasiflora, sunt foarte ok.
Afirmatii pozitive, ce au rolul de a va ridica vibratiile: EU SUNT DINTOTDEAUNA SANATATE RADIANTA….repetata zilnic, de cel putin 21 de ori….cu curaj, cu putere,(in gand sa cu cu voce tare)…la mine a functionat si functioneaza ori de cate ori am nevoie….sau: EU SUNT PUTEREA SI PUTEREA E IN MINE….alta afirmatie puternica….sa va fie cu folos si nu voi raspunde nici unuia care se va gasi destept sa ma contrazica!
Si eu am atacuri de panica foarte des din cauza stresului, nedormitului,faceti un ceai de menta sau tei si beti caldut, iesiti un pic afara la geam si trageti aer in piept de cateva ori va trece sigur….Am mers la medic si mi-a recomandat sa iau Sedocalm sunt pastile din plante!! Multa sanatate va doresc!!
Bună seara! Sa nu va supărați pe mine pt ce va voi spune. Și zic din experienta cu o prietena a mea care acum mulți ani a avut atacuri de panica. A mers la medic psihiatric pentru medicație, care era și medic psiholog. Deci, avea ambele calificări. Un an de zile a durat terapia cu medicație și cu consiliere psihologica. A depășit momentul acela greu cu ajutorul medicației, terapiei(a descoperit ca de fapt avea traume și sechele din copilărie care s-au manifestat atunci), cu ajutorul și răbdarea familiei, cu plimbări multe în aer liber. Cu ajutorul și înțelegerea celor din jur și cu voința ei. Un an a durat recuperare medicamentoasa, cu doza mica și care în timp i-a fost crescuta pana când a considerat medicul și apoi a scăzut la fel, progresiv pana s-a recuperat complet. Atacurile de panica, în general sunt însoțite și de depresie. Nu veți reuși sa gestionați situația fără ajutor de specialitate, este greu. Prietena mea acum este bine, au trecut de atunci cred ca 16 ani. Dar medicul care a tratat-o i-a zis sa respecte întocmai planul și schema ei pentru o recuperare bună și completa. I-a spus ca dacă nu respecta și dacă depresia și atacurile de panica revin, vor reveni și mai puternice. Nu doresc sa va sperii, ci sa va sfătuiesc sa cereți un ajutor de specialitate căci este o situație dificila. Sănătate multa.
Și eu sufăr de atacuri de panica. Ori mergi la psiholog, ori înveți sa le controlezi. Eu încă nu am ajuns la psiholog, dar am învățat sa trăiesc cu ele. Ca simți ca vei avea un atac de panica, închide ochii și încearcă sa îți reglezi respirația pentru a nu întra în hiperventilatie. Încearcă sa inspiri profund, și sa expiri lent. Pe mine ma ajuta când expir sa îmi repet „sunt bine”. Uneori când nu am timp pentru asta pentru ca sunt undeva în public, iau o pastile de extravalerian cardio pe care o las sa se topească sub limba.
Si eu am atacuri de panica si n.am stiut niciodata. mi se opreste respiratia o fractiune de secunda apoi simt ca mi se opreste inima,tusesc si imi revin..mi s.a recomandat aspacardin pentru ca in timp se poate agrava..
Am avut atacuri de panica 11 ani.11 ani am luat tratament de psihiatrie, pana am zis Stop!Trebuie sa le acceptați, si sa va ganditi ca un atac de panica dureaza 5 minute.Si acum le am,insa le-am acceptat si stiu ca vor trece.Cu ajutorul Lui Dumnezeu o sa treceti peste toate.Multa sanatate.
Atacurile de panica pot dura ore întregi! Ultimul atac m-a ținut de dimineata de la ora 10 pana a doua zi seara! Nu imi găseam locul ! Într-un final am ajuns la spital! M au diagnosticat cu distonie neurovegetativa,o complicație a atacurilor de panica! Am urmat cu magne b6 timp de 3 luni si încet,încet am invatat sa o fentez! Activitate,muzica ,orice numai sa duc gândul in alta parte! Pot spune ca sunt foarte bine acum!
Calciu ionic doua pe zi (fără cafea!!!!) si magne b6 premium tot doua pe zi …. adică la 12 ore și calciu si magneziu / plimbări in aer liber daca e posibil si numai bine , într-o săptămână sunteți ca nouă
Magnerot 3 pe zi 15 zile apoi 2 pe zi 3 luni, respiratie de doua ori pe zi , cite 10 min pt exetcitiu, apoi de cite ori vi se face rau . Am trecut prin asta dupa o operatie de tiroida, sa stiti ca va faceti bine, cind vine raul ori va rugati, sariti, dansati, miscati gura in toaye felurile. Respiratia o faceti astfel, stati inyinsa pe pat si inspirati pe gura numarind in gind pina la4, tineti un pic aerul apoi expirati tot pe gura la fel pina la 4. Conventrati-va pe respirat si uitati de rau, cautati-va ceva de facut, ceva ce va place si fiti ocupata. Usor de zis dar sa stiti ca functioneaza. Mergeti la psiholog macar 4 sedinte, faceti terapie Bowen
Lunisteste te,controleaza te ,inspira si expira profund. Mai era o varianta cu suflatul intr o punga, poate cineva de pe.aici stie mai exact. Si eu am atacari de panica si iau picaturi Frontal, sunt in Italia. Multa sanatate, totul va fi bine !!
Magne b6 timp de 3 luni! Cate 10 fiole pe luna! Autocontrol si cand incep crizele faceti-va activitate,orice numai sa duceți gândul in alta parte! Asa m am vindecat si am fost foarte rau ! As completă cu activitate în aer liber si daca se poate fara pic de stres! Distantati-va de tot ce va este toxic si va face rau!
Magnerot 2 cps/zi,
Capsula Melissa (naturist)pt.linistire,(consultati neaparat un medic psihiatru).
Nici eu nu am fost de acord ca eu sa ajung la psihiatru,dar cand starea mea asa sa agravat ,am chemat salvarea sa ma salveze atata de rau mi-a fost,atunci am inteles ca
ajutorul numai de la un psihiatru pot primii.Multumita lui astazi sunt bine,de la 10-15 atacuri de panica pe zi,la 1 la 6-7 luni,dar nu cu aceasi intensitate,pot iesi din casa,traiesc ca si inainte de atacuri.Medicament iau chiar la nevoie,nu am devenit dependenta de ele
Plimbari in aer liber , cat mai multe activitati in aer liber ( doctorul mi-a recomandat) si un Pshiholog eventual tablete de Baldrian ( pe baza de plante)
Si eu ma confrunt cu atacurile de panica de cred 16 ani,am incercat de toate,am luat magneziu,calciu,vit b6 am facut analize si pt tiroida,au iesit normale.dar pana nu am luat xanax prescris de medic,nu mi-au trecut,luam jumatate pastila si imi treceau,acum tb sa reiau ca au revenit iar atacurile.Cel mai bun anxiolitic natural este sunatoarea si am incercat si cu picaturi de Rescue un amestec care se gaseste la plafar,dar cum spuneam mie imi trece doar cu anxiolitic .sanatate.
Am vrut și eu atacuri de panica.Am băut ceai de sunătoare amestecat cu ceai de cimbrusor de camp ,cate două căni pe zi timp de două săptămâni.Apoi două săptămâni pauza .Dacă mai revin atacurile de panica bei iar două săptămâni.Te calmează și liniștește foarte mult.
Am la fel atacuri de panica nu am vrut sa merg la psiholog dar ma autosugestionez și iau calmogen când simt ca fac atacul de panica ma ia cu o frica și palpitații și cam în 5 10 minute îmi trece dar cu autosugestie eu zic mereu,, ce ești nebuna nu aim nimic e numai o închipuire „și trece repede multă sănătate
Si eu le traiesc zilnic…mi am stârnit inima…de la.psihic…copilărie nefericită ….prezent nefericit…cauzele le cunosc…problema am identificat o singură….cunosc acel „buton declanșator „In schimb nu pot face nimic sa ma vindec decât să accept!….
Eu le-am purtat mulți ani la rănd…Am fost la toți medicii pe care i-am întălnit….Unul sin gur mi-a dezvaluit adevăratul diagnostic.! Creierul uman secretă niște catecolamine care ajunse in sistemul vascular declanșează stările de care suferim.Este un fenomen greu de controlat pt că in fluențează sistemul nervos vegetativ…Singurul medicament recomandat a fost Calmogen,Extraveral și conștientizarea fenomenului de atac de panică…Restul sunt povești…
Ceai de sunătoare două căni pe zi andulcite cu miere și puneți o felie de lămâie și ganditiva la lucruri plăcute cu asta m-am vindecat anconjurativa de persoane optimiste fara stres
Eu mi-am controlat atacurile de panica timp de 17 ani. Și îmi pare rău că nu le-am trata. Anul trecut în august am făcut cel mai urat atac de panica la serviciu, de am căzut jos , nu mai respiram , mâinile nu le mai simțeam pina la cot, mi-a crescut tensiunea foarte tare și mi s-au blocat plamini. Cu atacurile de panica nu-i de joaca. După care am început sa fac cate 4-5 atacuri pe zi cu tendințe de suicid. Asa ca am ajuns la psihiatru iar acum fac tratament cu depresinal și sanax ( pe care doctorița mi-l reduce treptat în fiecare luna.). Asa ca nu-i de glumit cu atacurile de panica. Pentru ca ii o disfuncție a circulației creierului.
Eu am atacuri de panica mai bn de o luna.am incercat cu tratament naturist…nimic nu a avut efect.erau de intensitate mare…respiram f greu.a trebuit sa recurg la medic alopate.abia acum incep sa fiu mai bn😢…dar si asa cu tratament mai revin dar mai de scurta durata si intensitate mai mica.e o problema de mai lunga durata.sanatate!
Aceste simptome pot fi cauzate și din multe alte motive care tin de glicemie, carente de vitamine, probleme cardiace si care da, pot sa se declanseze pe fond emotional. Eliminați aceste cauze prima dată cu niste analize. Oricum in cazul atacurilor de panica trebuie să observați cauza lor și în ce situații apar. Doar după puteți să găsiți o cale de vindecare. Multă sănătate
Atacul de panica este ceva incontrolabil ..o stare de rau pe care o traiesti instantaneu ..o stare de rau pe care putini o inteleg si care se poate manifesta prin teama ca ti se poate intimpla ceva rau ..(ex ..eu am probleme cu cervicala ,am foarte des ameteli de cap foarte puternice care ma duc la un ATAC de panica , manifestinduse cu palpitatii puternice de inima si senzatie de a cadea in gol ..) deci e o senzatie involuntara.. care pe moment nu o poti controla..
Si eu am avut Anul trecut 3 se repetau la 3 , 6 Luni toate au sfârsit la spital cunosc , am avut 48, 49. Kg la vârsta de 45 de Ani Cu o inaltime de 1,60 am slabit mult in timp scurt Nu au stiut de la ce fac atacurile de panica dar toti doctori mi au zis ca sunt prea slaba si AStA ar putea fi un Motiv Nu doresc la nimeni Sa faca atât de panica e cel Mai cumplit lucru Sa stii ca e gata acum si aici se termina totul bineinteles era doar in capul meu , sanatate multa elimina stresul concentreazata pe respiratia ta respira de 4 ori expira de patru pro cât poti tu de lung si totul o Sa für bine
Eu va recomand ,sa nu ajungeti sa luati xanax,creeaza dependenta , incercati sa va controlati atacul de panica ,daca nu sedatif pc ,sunt homeopate ,si daca nu functioneaza ,incercati stresclin complex.
Cea mai usoara metoda si la indemana( in momentul de fata) este sa vorbiti si sa va descarcati de problemele pe care le aveti cu „acele persoane” ca sa eliberati de povara pe care o duceti, apoi urmeaza toate lucrurile bune pe care le-au mai spus anteriorii mei in comentarii( doar medicamente pe baza de plante). Apa multa, ceaiuri calmante, autosugestie, calmare, somn, relaxare, sa faceti lucruri care va plac, sa va dati o importanta mai multa( sa va placeti asa cum sunteti) nimeni nu e perfect …ar fi multe de spus, dar cred ca intelegeti ce vreau sa spun! Cand mergeti dimineata la servici faceti exerciti de respiratie, relaxata – inspirati, expirati profund ( pe tot drumul) sau in balcon/ gradina, dupa situatie !
Nu in ultimul rand, daca sunteti o iubitoare de animalute de companie, ori pisica/caine ( doar sa nu fiti alergica si sa nu va fie o povara cresterea lor) v-as recomanda sa adoptati un animalut, va va iubi ca nimeni alcineva. E cea mai buna terapie. O sa treceti peste acest lucru imediat ce constietizati de unde vin aceste atacuri de panica.
Folositi anxiar dar prescrisa doza de medicul psihiatru . Este f bun si va ajuta sa va degajati sa fiti mai linistita . Incercati sa fiti mai optimista si increzatoare . Rugativa mult la domnul iisus sa va scape de aceasta stare , si faceti o cura cu mg + b complex . Ajuta f mult . Aveti si o lipsa de beuri si magneziu . Comunicati mai mult si stati in preajma persoanelor care va fac bine . Seara folositi ceaiuri calmante , sau cand simtiti nevoia (2 pe zi ) .
Faceti un Exercițiu de fiecare data când simțiți ca faceti un atac de panica! Inspirați ușor numărând de la 1la 8, apoi continuați sa numărați 9,10,11si12 și țineți aerul in piept( faceti apnee) si apoi 13,14,15 și 16 expirați ușor!!!! Repetați de câteva ori și o sa vedetei ca preluati controlul!!!
Am atacuri de panica de 7 ani, decand mi a murit soțul. La început am luat medicamente de la medic, apoi am încercat cu naturiste, acum am învățat sa le controlez, sunt mai rare, metoda mea funcționează la mine. Când apare neliniștea, sau senzația ca rămân fără aer, urmata de tremurături, primul lucru pe care l fac este reglarea respirației și mișcarea din acel loc. Apoi stau câteva secunde și îmi iau tensiunea. Dacă a crescut pusul, beau câteva înghițituri rare de apa. Si încerc sa ma gândesc la ceva frumos sau număr pana la 100.Totul tine de minte. Dormiți mai mult cu un ceai cald cu lămâie sau lapte călduț înainte de culcare. Dacă nu aveți susținere din partea familiei veți trece mai greu peste. Important este odihna și comunicarea. Dacă nu încetează sau nu se răresc aveți nevoie de tratament de specialitate. Totul depinde de starea psihica a dumneavoastră. CURAJ VEȚI PUTEA TRECE PESTE ELE. NU DISPERAȚI ȘI REGLAȚI VA RESPIRAȚIA. SUCCES!!!!!
Am avut atacuri de panica in luna Decembrie, intr-o seara vin de la munca imi sun soțul ca deobicei in drum spre casă…inchidem telefoanele la un moment dat apoi am simtit ca imi bate foarte tare inima . Eram aproape de casa l-am sunat din nou sa iasa in fata blocului repede…simt ca nu am aer . Inițial, a zis ca glumesc ! Abia am închis telefoanele era totul ok apoi mi s a facut rau ?? Iese soțul meu in fata blocului …eu simțeam că mă sufoc…ca nu am aer.. intru in casa ma liniștesc 10 minute dupa care mi am pus sa mănânc…inima tot asa tare imi bătea cum s-a intamplat…m-am înecat cu o chifteluta…am zis ca mor! Nu am mai putut respira…am început să plâng m-am panicat foarte tare. Intr un final iesim afara poate ,poate imi revin…in intersecție la Tineretului m-am dat jos din mașină ca nu am aer am simtit ca nu pot respira. Ii tot spuneam sotului meu sa ma duca la spital. Am ajuns la spital cu tensiune 22…imi exploda capul si tot aveam atacul acela de panica…plus de asta simțeam si un nod in gât..acest nod l am simtit cateva saptamani bune. Sa scurtam putin din poveste…pe la jumătatea lunii Decembrie m am înecat din nou cu ,chec deja prinsesem teama de a mânca…am stat destul de mult timp cu frica asta…sotul meu a fost lângă mine mult..încearcă sa vorbesti cu cineva eu simțeam că mă blochez. Am ajuns la ORL la endocrinologie am zis ca am glanda…la ORL simțeam nodul acela…nu spun cati bani s au dus in perioada aceea!!! Am luat SEDATIF PC ma agita mai rau deja simțeam că mă strânge cineva de gât. Intr un final am luat DISTONOPLAT 2 cp pe zi…apoi ramasesem la o singură capsulă…acum incerc sa controlez situația…am ajuns in stadiul in care fac un atac de panica si nimeni nu observa asta trebuie doar sa controlezi psihicul foarte mult. Si liniste multa !!!!