O locuință care se încălzește rapid și uniform, cu un consum eficient de resurse reprezintă doar câteva dintre avantajele pe care le oferă instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală. Datorită evoluției continue a tehnologiei, este posibil că sistemele de încălzire în pardoseală să fie montate în orice încăpere a casei indiferent de tipul de pardoseală pentru care optezi. Mai ales pe timpul iernii, atunci când temperaturile sunt negative în termometre, este un sentiment plăcut și confortabil să calci mai întâi pe o pardoseală caldă.
Conceptul de încălzire în pardoseală este aparent nou, însă, în realitate utilizarea unui astfel de sistem datează încă de pe vremea românilor. Dovezile arheologice demonstrează că numeroase construcții aveau camere cu pardoseli din mozaic sau gresie, susținute de coloane, iar dedesubt erau spații libere care încălzeau pardoseală cu cărbune sau lemn. Aerul fierbinte încălzea încăperea iar fumul era evacuat prin niște fante, dacă este corect să le numim așa.
În prezent, sunt utilizate mai ales pentru faptul că au darul de a ridică nivelul de confort și se adresează atât clădirilor rezidențiale, cât și celor comerciale, birouri, cămine pentru persoane în vârstă, spitale, instituții de învățământ, HORECA.
Există două tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală și anume cel electric și cel alimentat cu agent termic, peste acesta din urmă se pot monta tipuri variate de parchet, inclusiv lemn stratificat. Iar pentru a monta i un astfel de sistem și să te asiguri că ai făcut alegerea corectă a tipului de încălzire în pardoseală potrivit pentru ține este esențial să te consulți cu specialișți în domeniu.
Totodată, fiind un sistem care presupune transmiterea căldurii de jos în sus, este foarte important că pardoseală instalată să fie rezistență la temperaturi înalte, să nu se deterioreze, să nu își schimbe aspectul sau forma, ne informează specialiștii de la Decolandia. Datorită noilor tehnologii, nu este necesar să te rezumi doar la gresie, marmură sau piatră pentru a putea instala un sistem de încălzire în pardoseală, așadar, îți prezentăm în continuare câteva tipuri de parchet pentru încălzire prin pardoseală.
Pardoseală SPC
Reprezintă o inovație cu foarte multe avantaje precum prețul foarte bun, efectul de anti – alunecare excelent, rezistență la uzură și zgârieturi și durabilitatea. Totodată, este un tip de pardoseală compatibil cu sistemele de încălzire în pardoseală și este disponibil în foarte multe modele cu ajutorul cărora poți să îți completezi perfect locuința.
Mai ales că în ultimul timp se pune un accent deosebit pe sănătate și ecologie, acest tip de pardoseală este exact ceea ce trebuie să alegi dacă ții foarte mult la aceste lucruri. În special în casele în care locuiesc copii, o pardoseală sigură și confortabilă dar care arată bine este întotdeauna o alegere inspirată.
Parchetul stratificat
Parchetul stratificat ( stratificat sau triplustratificat) reprezintă o pardoseală caldă, cu ajutorul căruia poți să creezi o atmosfera primitoare și cu o notă de personalitate proprie, care să te reprezinte. Totodată, împreună cu un sistem de încălzire în pardoseală, vei ajunge la concluzia că poți să renunți cu ușurință la pornirea centralei atunci când ai nevoie să asiguri confortul doar într-o anumită zona a locuinței.
Pardoseală LVT
Această este un tip de pardoseală care oferă cele mai rapide rezultate după ce sistemul de încălzire în pardoseală a fost instalat corespunzător. Pardoseală LVT este disponibilă sub formă de plăci sau dale, este impermeabilă, modernă, fiabilă, rezistență, durabilă și foarte ușor de întreținut.
Modelele de pardoseală LVT sunt foarte diversificate, având opțiunea de a alege modele care reproduc materiale naturale așa cum este piatră sau lemnul. Rezultatul? O atmosfera caldă și primitoare oferită de un sistem de încălzire modern aliniat cu ultimele tehnologii și o pardoseală perfectă care îndeplinește toate cerințele tale.
Covoarele PVC
Nu numai pardoselile din lemn pot să fie cele mai practice alegeri atunci când vine vorba despre încălzirea în pardoseală. Poți alege și covoare din PVC omogen sau estrogen. În timpul montajului trebuie să te asiguri că temperatura la suprafață de contact nu trebuie să depășească 27oC și că, dacă ai optat pentru un model care se aplică prin lipire este necesar să se verifice adezivul pentru că acesta să fie compatibil cu sistemul de încălzire în pardoseală.
Dacă nu șții sigur atunci un specialist cu experiență în domeniu va putea să te sfătuiască în ceea ce privește atât instalarea sistemului cât și compatibilitatea covorului PVC cu acesta.
Acum, în ceea ce privește ce tip de pardoseală să alegi pentru locuința ta și să fie compatibil cu un sistem de încălzire în pardoseală rămâne la latitudinea ta. Însă, este important să alegi un tip de pardoseală care nu numai completează armonios întregul design ci și poate să îți ofere nivelul de confort dorit. Așadar, colaborează și consulta-te cu specialișți în domeniu și alege pardoseală din materialul care ti se potrivește cel mai bine.
Comentarii recente