De ce sa te muti la casa?

» Ce sa aleg: casa sau apartament? Este o intrebare care trece prin mintea oricui in momentul in care decide sa achizitioneze o locuinta. Daca ar fi sa facem o lista, o casa prezinta mai multe avantaje decat un apartament. Iate cateva dintre aspectele care te-ar putea determina sa te muti de la apartament la casa:

  • Posibilitatea de a amenaja o gradina, eventual cu un gratar din caramida;
  • Mai mult spatiu de depozitare;
  • Mai multa intimitate;
  • Posibilitatea de a proiecta constructia dupa preferintele tale;
  • Posibilitatea de a amenaja un loc de joaca sau o zona de relaxare.

» Desigur, primul considerent dupa care ne ghidam atunci cand facem alegerea „casa sau apartament„, este bugetul de care dispunem. Un apartament ar putea parea varianta mai convenabila, daca ne intereseaza doar confortul unui spatiu de locuit.

» O casa pe de alta parte, ne ofera posibilitatea de a amenaja o mica gradina, de a nu depinde de ceilalti locatari pentru inceperea unor lucrari de renovare sau de a ne crea o zona de relaxare in aer liber.

» Toate aceste posibilitati vin la pachet cu niste costuri de realizare si de intretinere ridicate, veti spune. Inclusiv etapa de proiectare a casei veti spune ca este costisitoare.

» De multe ori insa, achizitionarea unui apartament si renovarea lui poate implica costuri mai mari decat proiectarea unei case. Daca trebuie sa schimbi gresia, faianta, parchetul, geamurile si usile in apartamentul pe care l-ai cumparat recent, deja bugetul tau este compromis.

» Atunci cand iti construiesti casa de la zero, dupa gusturile proprii, economisesti timp si resurse financiare.

» Faptul ca va puteti proiecta locuinta reprezinta un avantaj prin faptul ca veti alege impreuna cu echipa de proiectanti, compartimenarea potrivita a spatiului, in functie de necesitatile voastre si ale familiei. Iar cei ce locuiesc la apartament stiu cel mai bine cat de important este acest aspect.

casa sau apartament

» Oricat de spatios este un apartament, intotdeauna ar fi binevenit mai mult spatiu de depozitare, iar la acest capitol o casa prezinta intotdeauna avantaje. Pornind de la un proiect de casa bine gandit va puteti asigura confortul pe termen lung intr-un spatiu adaptat nevoilor si gusturilor personale.

» Daca aveti un buget redus, alcatuiti-va un plan pe care sa-l puteti executa pe etape. Daca este foarte important sa locuiti in oras si nu va incanta ideea unei case in zonele limitrofe, puteti incepe prin a vana terenuri de vanzare ieftine pozitionate in oras.

Citește și:  Cum sa alegi un teren bun si ieftin pentru casa? Sfaturi si idei...

» Odata ce ati gasit locul potrivit, puteti incepe sa va imaginati casa ideala. Nu aveti nevoie de o constructie impozanta cu multe camere. Cel mai bine este sa va analizati necesitatile si bugetul si sa ganditi o locuinta de dimensiuni reduse, dar foarte bine compartimentata.

casa sau apartament

De ce se muta tinerii de la apartament la casa?

» In general tinerii aleg sa-si cumpere un apartament pentru ca se pliaza nevoilor lor la un moment dat. Insa atunci cand apare un copil, confortul apartamentului nu mai pare sa satisfaca necesitatile familiei. Intr-o astfel de situatie, varianta unui credit imobiliar pentru prima casa reprezinta o idee de luat in considerare.

» Mai mult spatiu de depozitate si posibilitatea amenajarii unui loc de joaca in aer liber, sunt aspecte pe care nici un parinte nu le neglijeaza atunci cand vine vorba despre spatiul de locuit.

» Pana acum cativa ani tendinta celor ce hotarau sa-si construiasca o casa era de a prinde in proiect cat mai multe incaperi, depasind  cu mult necesitatile reale. Asta tocmai pentru a compensa lipsa spatiului pe care o resimteau in apartament.

» Ulterior aveau sa realizeze ca nu folosesc toate incaperile si ca inclusiv procesul de curatenie a locuintei consuma timp si resurse in mod inutil. Nu mai vorbim de costurile pentru incalzirea acelor spatii pe timp de iarna.

» Astfel, ritmul alert al vietii cotidiene si lipsa de timp pentru activitatile de intretinere a locuintelor de mari dimensiuni, a determinat o transformare a ideii de constructie a unei case.

» Vedem din ce in ce mai des, case cu trei camere, care au insa dressinguri si boxe incapatoare si bine compartimentate. Iar investitia intr-o astfel de constructie nu depaseste cu mult pretul unui apartament ceva mai spatios, mai ales daca gasiti un teren de vanzare ieftin si bun.

» Daca nu sunteti inca convinsi ca merita sa investiti in constructia unei case pe care sa o amenajati dupa bunul plac, iata cateva modele de case ieftine, usor de realizat si bine compartimentate:

fata casa piatra decorativa

casa ieftina parter

casa sau apartament

proiect casa mansarda

casa sau apartament

casa ieftina brasov

proiect casa parter

casa ieftina bucuresti

proiect casa cu mansarda

casa sau apartament

Concluzie:

» Indiferent de ce veti alege, casa sau apartament, cel mai important este sa faceti investitia pe care v-o permiteti. Sunt foarte multe persoane care au investit nerealist in case si s-au blocat in faze incipiente datorita epuizarii fondurilor de investitie. Sau mai sunt cazuri de familii care si-au facut credit pentru a construi o casa, dar au pierdut-o ulterior deoarece nu si-au permis ratele.

Citește și:  Etape tranzactie apartament

» De aceea va recomandam sa analizati foarte bine situatia voastra financiara, nu doar acum cat si in viitor, pentru a putea lua decizia cea mai buna pentru voi.

Sursa foto: Pinterest