De ce e bine sa consumi ceai de anghinare?

» In articolul urmator vom discuta despre ce este anghinarea si la ce este bun consumul de ceai de anghinare.

» Anghinarea este o planta erbacee din familia Asteraceae, fiind defapt, un boboc de floare. Este originara din Zona Mediteraniana, iar acum a devenit foarte populara si in America. Anghinarea vietnameza, cruda, are gust de nuca verde. Anghinarea este distribuita, pe scara larga, in medicina, cosmetologie si mai ales in gatit.

» Fara exagerare, anghinarea poate fi considerata „regina” bucatariei italiene. Italienii iubesc anghinarea din 3 motive:

  • are un gust distinct;
  • este versatil in gatit;
  • este bogat in substante utile organismului.

» In Italia, anghinarea proaspata este disponibila timp de 8 luni pe an, din octombrie pana in iunie. Exista numeroase soiuri, dintre care unele fac si fructe de mai multe ori intr-un singur an. Practic, Italia este lider mondial in cultivarea si consumul acestei plante.

» Planta este adesea folosita si in medicina naturista, datorita compozitiei si efectului sau unic asupra organismului. Anghinarea contine carbohidrati, proteine ​​vegetale, vitamine, grasimi, acizi organici, cinarina, inulina, fibre alimentare. Este bogata in fier, mangan, cupru, zinc, seleniu, magneziu, calciu, fosfor, sodiu si potasiu.

Ceai de anghinare proprietati

  • Consumandu-l constant, tonifica muschii corpului.
  • Previne dezvoltarea patologiilor congenitale.
  • Datorita efectului sau antibacterian, ceaiul previne infectiile ficatului, rinichilor si vezicii biliare.
  • Folosit in tratamentul complex al hepatitei.
  • Util pentru diabet, deoarece anghinarea scade glicemia.
  • Curata pielea, oferindu-i un aspect sanatos si proaspat.
  • Aportul regulat al bauturii, reduce la minimum, impactul negativ asupra organismului prin consumul de alcool.
  • Stimuleaza eliminarea toxinelor si a colesterolului din ficat. Ajuta bila la absorbtia vitaminelor A, E, K.
  • Compusii din plante gasiti in anghinare, calmeaza mucoasa gastrica si amelioreaza greata, varsaturile, arsurile la stomac si diareea.
  • Previne retentia de lichide in organism.
  • Topeste grasimile depozitate, astfel slabesti mai rapid.
  • Scade tensiunea arteriala. Este recomandat sa bei ceaiul de anghinare in stadiul initial al hipertensiunii.

» Studiile stiintifice au dovedit ca aceasta bautura exotica este o profilaxie excelenta pentru anumite tipuri de cancer din cauza flavonoidelor, pantotenenelor si acizilor cafeici.

Citește și:  Ceai de cimbru beneficii si contraindicatii

Ceai de anghinare contraindicatii

» In ciuda listei mari de proprietati utile, planta are o serie de contraindicatii. Anghinarea nu poate fi consumata in caz de:

  • boli ale tractului digestiv;
  • hipotensiune arteriala;
  • gastrita.

» Nu este recomandat sa consumati acest ceai in timpul alaptarii, in insuficienta hepatica si la copii sub 12 ani.

anghinarea planta medicinala naturista

Cum se prepara ceaiul de anghinare

» Gustul ceaiului seamana cu un compot de fructe non-dulci, cu note abia resimtite de amaraciune. Pentru prevenire si tratament, se poate bea atat inainte, cat si dupa mese.

» Este simplu sa prepari ceaiul de anghinare din frunze mari si uscate. Se adauga 1,5 linguri de frunze la un pahar cu apa calda (70-80 grade) si se lasa sa stea timp de 5 minute. Apoi bautura se filtreaza. Se poate adauga miere, zahar sau citrice, la dorinta.

Ceai pentru slabit de anghinare

» Pentru a combate excesul de greutate, planta se prepara in acest mod:

» Frunzele decojite de anghinare (20 g) se pun in apa clocotita (250 ml) si se fierb timp de 10 minute. Dupa acest timp, frunzele se scurg si se scot iar bautura se infuzeaza inca 5 minute. Se beau 2-3 cani in fiecare zi. Pentru a preveni mancatul in exces, ceaiul se bea cu 30 de minute inainte de masa.

Pret Ceai de Anghinare!

Anghinare beneficii

» Proprietatile benefice ale anghinarei sunt intarirea imunitatii, detoxifierea ficatului, stimularea tractului digestiv, lupta impotriva acneei, reducerea colesterolului din sange. Produsul are o proprietate antipiretica, colerica si sedativa. Este utilizat pentru arsuri solare, precum si pentru purificarea sangelui de uree.

» Ceaiul de anghinare este bogat in cinarina, inulina, tanin si vitaminele A, B si C. Cinarina este un puternic antioxidant, datorita caruia ceaiul de anghinare are foarte multe beneficii pentru sanatate:

  • Ajuta la scaderea colesterolului;
  • Are efect diuretic;
  • Scade tensiunea arteriala;
  • Are efect coleretic si hepatoprotector;
  • Este utilizat pentru prevenirea cancerului;
  • Are efect inflamator.

proprietati ceai de anghinare

» Anghinarea este o leguma exotica folosita in cosmetologie si medicina. Eficienta sa a fost dovedita in tratamentul obezitatii, psoriazisului, hepatitei, scaderii imunitatii si durerilor musculare.

» Pentru a evita complicatiile, este necesara o consultare obligatorie a unui medic inainte de a consuma ceaiul de anghinare, in scop terapeutic. Cel mai sanatos ceai, de inalta calitate, poate fi achizitionat in Vietnam sau dintr-un magazin on-line cu produse din Asia.

Citește și:  Urzica - o planta cu proprietati miraculoase

» Vietnamezii sfatuiesc consumul de ceai de anghinare, ale carui proprietati benefice ajuta la intarirea organismului in general, fiind folosit ca si un supliment nutritiv multivitaminic.

Concluzie

» Daca sunteti un iubitor al plantei de anghinare, atunci puteti sa incercati sa-l cultivati in propria curte sau locuinta. Desigur aclimatizarea acestei plante medicinale va fi una mai dificila, dar nu imposibila. Florile plantei se pot usca in intregime iar apoi pot fi tocate si depozitate pentru producerea ceaiului de anghinare.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic