Ceai de coada calului pentru diverse afectiuni
Cuprins:
» Coada calului, in ciuda aspectului sau frumos, este o planta otravitoare. Dar exista virtuti ascunse in ea. Planta este o materie prima medicinala valoroasa, folosita in farmaceutice si in medicina traditionala pentru tratamentul mai multor boli. Mai departe vom vedea de ce este bine sa consumi Ceai de coada calului si la ce te ajuta acest lucru.
» Coada calului este o planta perena ierboasa, cu o radacina “infioratoare”, atingand aproape jumatate de metru inaltime. Prefera solurile acide, bine umezite.
» Coada calului este destul de greu de atins. Planta este otravitoare, dar, in ciuda acestui fapt, este folosita cu succes atat in medicina traditionala, cat si in cea netraditionala, pentru a trata diverse boli si afectiuni.
Coada calului: Beneficii
» Mai departe vom vedea cate va beneficii ale ceaiului de coada calului:
- dilueaza si indeparteaza sputa;
- distruge parazitii intestinali;
- amelioreaza inflamatia si opreste sangerarea;
- tonifica si curata organismul de substante toxice;
- stimuleaza excretia de urina;
- favorizeaza regenerarea rapida a leziunilor pielii;
- are efect astringent si dezinfectant.
» Ceaiul de coada calului previne aparitia placilor aterosclerotice, elimina excesul de colesterol si intareste peretii vasculari. Restabileste procesele metabolice din organism si promoveaza o absorbtie mai buna a calciului.
» Coada calului curata sangele si elimina toxinele, scade zaharul si normalizeaza procesele metabolice, de aceea este utila pentru tratarea diabetului, precum si pentru reducerea greutatii.
Recoltare Coada Calului
» Timpul de recoltare a plantei incepe in iunie si se incheie in august. Partea verde a plantei are putere de vindecare si trebuie taiata pentru uscare. Masa verde trebuie raspandita intr-un strat subtire intr-un loc uscat si intunecat.
» Materiile prime uscate sunt distribuite in pungi de hartie sau de panza si depozitate intr-un loc uscat timp de 4 ani.
Preparate farmaceutice cu coada calului
» Medicina traditionala recunoaste de mult timp coada calului ca find o planta medicinala si pe baza sa, se produc o gama larga de medicamente:
- Coada calului capsule: Medicament eficient pentru eliminarea edemelor si curatarea sangelui de toxine. Este utilizat pentru tratarea uretritei si a cistitei, ajuta la refacerea rapida a tesutului osos dupa fracturi.
- Tinctura de coada calului: Poate fi produs in forma lichida si uscata. Este utilizat pentru a trata infectiile genito-urinare, pentru a opri sangerarea si pentru a ingriji pielea si parul problematic.
Vezi Produse pe baza de Coada Calului!
Ceai de coada calului pentru slabit
» Coada calului este un excelent diuretic natural. Impreuna cu urina, elimina tot excesul de lichid din corp, datorita caruia apare pierderea in greutate. Simtind lipsa apei, corpul incepe sa descompuna mai activ grasimile depozitate.
» Impreuna cu excesul de fluide, compusi nocivi, toxinele parasesc organismul, metabolismul se imbunatateste. Curatandu-se de toxine, organismul incepe sa functioneze mai bine si sa absoarba componente benefice din alimente.
Retete de utilizare ca si medicament naturist
» Coada calului s-a stabilit ca fiind un instrument eficient pentru patologiile sistemului urinar. Deasemeni, este eficient in tuse, leziuni ale pielii, crampe si dureri ale articulatiilor si ale sistemului digestiv. Iar capacitatea plantei de a opri caderea parului este cunoscuta de mult timp.
» Ceaiul cu adaos de coada calului si alte plante medicinale, imbunatateste perfect imunitatea, amelioreaza tusea, previne racelile si bolile virale.
» Tinctura de coada calului si vin alb – ajuta la oprirea sangerarii, la normalizarea proceselor metabolice si la imbunatatirea circulatiei sangelui.
» Turnati 1 lingura de coada calului la 1 litru de vin si puneti intr-un loc intunecat timp de 7 zile. Inainte de micul dejun, beti cateva linguri mari. Efectuati tratamentul timp de doua-trei saptamani.
» Pentru a prepara unguent – frecati planta uscata pana la obtinerea unui praf. Se amesteca 4 lingurite de grasime de porc sau vaselina cu 1 lingura de praf.
» Se foloseste la tratarea fisurile, ulceratiilor si ranilor. Unguentul are proprietati dezinfectante si grabeste vindecarea ranilor.
» Proprietatile utile ale plantei nu pot fi supraestimate. Acesta este unul dintre cele mai bune instrumente utilizate pentru tratarea adenoizilor, a rinichilor si a bolilor vezicii urinare. Coada calului e capabila sa previna chelia si sa amelioreze tusea, sa amelioreze durerea si sa vindece ranile. Dar nu trebuie sa uitam ca aceasta planta necesita respectarea stricta a dozajului.
Contraindicatii ceai de coada calului
» Utilizarea interna a plantei medicinale coada calului, este interzisa in prezenta unor astfel de factori:
- varsta mai mica de trei ani;
- perioada de sarcina si alaptare;
- nefrita;
- sensibilitate ridicata.
» Avand in vedere toxicitatea plantei, dozajul trebuie respectat cu strictete si preparatele cu coada calului nu trebuie utilizate mai mult de 3 luni. Aceasta contribuie la o deficienta de potasiu si vitamina B1.
» Daca apar dureri in stomac, greata si varsaturi, opriti consumul de ceai de coada calului si consultati un medic.
Fii primul care adauga un comentariu!