Ceai de papadie beneficii – Vezi ce trateaza siropul de papadie!

Papadia beneficii

» Ceai de papadie, denumit de unii si “cafea de papadie”, este defapt un decoct din radacina de papadie, dar pe care majoritatea oamenilor il fac din frunzele de papadie, fiind foarte benefic pentru sanatatea noastra.

» Se dovedeste astfel ca, practic, puteti folosi orice parte a acestei plante, atat radacinile, frunzele cat si florile, realizand faptul ca papadia nu este doar o buruiana enervanta din gradina voastra ci poate fi folosita intru-totul pentru a tratata diverse afectiuni ale sanatatii.

» Papadia este perceputa de unii oameni drept o buruiana inutila, dar putini stiu ce puteri tamaduitoare are aceasta planta.

» Papadia este folosita in medicina naturista inca din anul 1830, cand a fost folosita prima data in prepararea unor ceaiuri. Iar in ceea ce priveste comestibilitatea acestei plante, “taraxacum officinale” a fost declarata comestibila de prin anii 1970.

» Dintre toate partile plantei de papadie, radacina este cea care merita cea mai mare atentie. Recoltarea radacinilor este indicata a se face toamna, iar materia prima colectata se va pune la uscat, urmand ca apoi sa fie utilizata in scop terapeutic.

Ce trateaza papadia?

husacheieauto

» Florile, radacina si frunzele de papadie, se folosesc de mult timp pentru tratarea anumitor boli. Decocturile, tincturile, sucul -reduc colesterolul, normalizeaza procesele metabolice si compozitia sangelui, in caz de anemie. Salatele de ierburi proaspete, stimuleaza digestia, trateaza pancreasul si ficatul.

» Planta are efect antiinflamator, laxativ, diuretic, antipiretic, expectorant, anti-sclerotic, antihelmintic, sedativ, anti-tumoral.

» Infuziile si ceaiul de papadie, sunt folosite pentru a scapa de pietre in tractul biliar si urinar, in caz de leziuni hepatice toxice, gastrita atrofica.

» Constituientii amari imbunatatesc pofta de mancare si starea pielii.

» Planta previne osteoporoza si incetineste imbatranirea tesuturilor.

» Papadia medicinala este foarte raspandita, poate fi intalnita pe peluze, in gradina, pe pajisti, pe camp. Sucul laptos al plantei este folosit pentru intepaturile de albine si pentru a scapa de negi.

» Din frunze tinere, colectate inainte de inflorire la sfarsitul primaverii – inceputul verii, se prepara salate si se adauga la supe. S-a dezvoltat o varietate speciala de salate de papadie.

Recoltarea frunzelor si radacinilor de papadie

» Frunzele de papadie sunt colectate la inceputul infloririi sau la sfarsitul verii. Proprietatile maxime de vindecare, se pastreaza daca se culeg inainte de rasaritul soarelui.

» Frunzele trebuie sortate, cele ingalbenite si ofilite se indeparteaza. Se usuca la umbra intr-o zona bine ventilata pana cand sucul laptos dispare. Frunzele uscate pot fi tocate intr-o masina de macinat cafea. Depozitati pana la doi ani, intr-un recipient de sticla, sigilat.

recoltare papadie

» Radacinile de papadie se recolteaza primavara devreme (inainte de frunze) sau toamna. Cel mai bun moment este la apusul soarelui, la mijlocul lunii septembrie.

Utilizare si mod de preparare papadie

» Papadia se consuma sub forma de infuzii, tincturi, decocturi, ulei, suc, sau proaspete – intr-o salata.

Infuzie de papadie:

» Se prepara din 1 lingurita radacini de papadie, uscate, (sau 2 linguri de frunze si flori uscate) la un pahar cu apa clocotita, se lasa timp de doua ore, se strecoara.

» Infuzia ajuta la tulburari metabolice (eruptii cutanate, acnee), precum si la guta, reumatism, anemie. Este utilizata ca agent antitoxic pentru muscaturile de insecte si sarpe, boli tiroidiene.

Tinctura de papadie:

» Turnati 0.5 l votca (rachiu, palinca) peste 100g flori de papadie. Se lasa doua luni intr-un loc intunecat si apoi se strecoara.

» Se consuma a cate 10 – 20 picaturi la jumatate de pahar de apa de 2-3 ori pe zi, in caz de boli hepatice.

ulei de papadie

Ulei de papadie:

» La o parte de frunze si flori uscate de papadie, se toarna 3 parti de ulei vegetal. Se lasa 7-10 zile intr-un loc intunecos, racoros.

» Se aplica pentru a trata inflamatia mucoasei.

Ceai de papadie:

» La un pahar cu apa clocotita se adauga 1 lingurita de radacini zdrobite, se lasa la infuzat 20 de minute. Se bea 1/4 cana cu 15-20 de minute inainte de masa.

Vezi Produse pe Baza de Papadie!

Sirop de papadie:

» Colectati florile proaspete de papadie dimineata devreme, intr-un vas de sticla. Se presara fiecare strat cu zahar granulat, se preseaza usor, se adauga putina apa. Lasati vasul, intr-un loc intunecat, timp de 3-4 zile pentru a obtine un lichid gros, maro.

» Se ia cate o lingura de doua ori pe zi, adaugand-o in bauturi sau deserturi. Florile se consuma cu miere.

» Ce trateaza siropul de papadie? Remediul este utilizat pentru insomnie, pierderea fortei, depresie, pentru imbunatatirea memoriei, cresterea eficientei. Se pastreaza la frigider.

Retete salata de papadie

» Frunzele tinere ale plantei se consuma sub forma de salate. Nu sunt amare, mai ales daca tulpina centrala este indepartata.

Reteta 1:

» Intr-un bol, amestecati otet, ulei vegetal si sare. Se adauga verdeata de papadie, tocata, patrunjel si ceapa.

reteta salata de papadie

Reteta 2:

» Frunze de papadie tocata se amesteca cu piure de usturoi si sare. Adaugati otet si putin ulei.

Reteta 3:

» Taiati bine frunzele, amestecati cu nuci. Adaugati 1 lingura de miere sau ulei vegetal.

» Salatele din frunzele plantei sunt bogate in inulina. Se combina perfect cu patrunjel, marar, ridichi sau napi tineri.

Caracteristicile papadiei

  • fibrele continute de papadie imbunatatesc functiile intestinului si elimina toxinele din organism;
  • papadia contine aproape 50% din aportul zilnic de vitamina A;
  • imbunatateste flxul de bila si favorizeaza refacerea rapida a tesuturilor in cazul ranilor;
  • ceaiul de papadie, despre care se spune ca este benefic sau daunator, in functie de cantitatea de frunze de papadie folosita, ramane o sursa importanta de potasiu pentru noi. 100 de grame de papadie contin 6 portii de vitamina zilnica necesara;
  • ceaiul de papadie sustine activitatea inimii, rinichilor si a sistemului nervos;
  • consumul de ceai de papadie asigura deasemenea un nivel ridicat de grasimi vegetale, vitamina B, calciu si mangan.

ceai de papadie beneficii

» Consumul de ceai de papadie este necesar pentru dezvoltarea proceselor imunitare, pentru un metabolsim normal si pentru mentinerea tineretii organismului.

» Ceaiul din flori de papadie, cat si din frunze sau radacina, isi imbunatateste proprietatile atunci cand i se adauga miere sau suc de lamaie.

Ceai de papadie pentru cancer

» In acest moment, sunt efectuate studii de specialitate privind utilizarea papadiei in tratamentul cancerului.

» Oamenii de stiinta de la Institutul Canadian de Cercetare a Cancerului, au testat pacientii tratandu-i cu diverse ceaiuri medicinale din plante. Din toate ceaiurile testate s-a constatat ca ceaiul din radacinile de papadie este unul din cele mai eficiente impotriva acestei boli.

® Citeste si: Catina – o planta miraculoasa!

» Consumul de ceai de papadie a ajutat peste jumatate din pacienti sa depaseasca aceasta boala. Beneficiul a fost stimularea proceselor de auto-vindecare, organsimul scapand de toxine si accelerand regenerarea tesuturilor afectate.

ATENTIE! Orice utilizare de ceaiuri din plante, imediat dupa chimioterapie este interzisa fara indicatiile medicului specialist!

Papadie contraindicatii

cele mai bune masini de spalat rufe

» Trebuie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra pentru a alege doza optima si metoda de utilizare.

» Decocturile si infuziile de papadie afecteaza activitatea tractului gastro-intestinal, cresc formarea acidului clorhidric – baza sucului gastric. Prin urmare, tratamentul cu papadie este contraindicat in gastrita cu aciditate ridicata, in caz de ulcer peptic al stomacului si duodenului.

» Cu precautie, papadia poate fi folosita pentru bolile inflamatorii acute ale tractului biliar.

» Planta poate provoca diaree. Prin urmare, nu trebuie sa folositi papadie in caz de afectiuni intestinale.

» In dischinezie hipotonica, consumul de ceai de papadie intensifica senzatiile dureroase. 

» Florile si polenul pot provoca reactii alergice.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Irina 92 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

1 Comment

  1. Dacă mama mea are tumora benigna frontal care creste,meningiom ,papadima,ajuta la scăderea ei,mentionez face des diaree.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.