Ceai de urzica: ceaiul de urzica scade tensiunea!

ceai de urzica

De ce e bine sa bei ceai de urzica?

» Probabil, toata lumea a auzit de urzica, planta care creste in gradina, in padure, pe campuri si te pisca atunci cand o atingi. Dar putini oameni stiu ca frunzele unei astfel de plante se caracterizeaza prin diverse proprietati benefice, iar ceaiul de urzica se utilizeaza pentru tratamentul multor boli. Asa ca astazi vom discuta de ce este bine sa bei ceai de urzica.

» Componentele utile ale ceaiului de urzici se datoreaza prezentei unui numar mare de elemente biologic active, care sunt continute initial in planta. De exemplu, in timpul tratamentului termic al frunzelor de urzica, se elibereaza substante care pot reduce durerea. Aminoacizii din planta au un efect benefic asupra metabolismului proteinelor din organism.

ceai de urzica beneficii

Ceai de urzica beneficii

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Urzica vie are un efect antiinflamator, hemostatic. Cu ajutorul acestei plante, puteti creste tonusul muschilor netezi din cavitatea uterina, ridica nivelul hemoglobinei si creste numarul de globule rosii din sange. Urzica este folosita in tratamentul anemiei, hemoroizilor, tuberculozei, sangerarilor diverse, bolilor vezicii urinare, ficatului. 

» De asemenea, planta este folosita pentru patologiile hepatice si pentru tulburarile metabolice, serveste ca profilaxie a aterosclerozei si deficientei de vitamine. Preparatele pentru uz extern, facute cu urzici, au efect bactericid. De asemenea, ceaiul de urzica scade tensiunea.

» In medicina naturista, exista multe retete pentru pregatirea medicamentelor care au un efect de vindecare a ranilor, laxativ, diuretic, expectorant, anticonvulsiv. Constipatie, balonare, astm, alergii, boli ale ficatului si rinichilor – toate acestea pot fi vindecate cu aceasta planta. Frunzele de urzica, maruntite, sunt folosite pentru a obtine infuzii, lotiuni care impiedica procesul de pierdere a parului si, de asemenea, ajuta la tratarea bolilor pielii.

Comanda Ceai de Urzica!

» Pentru femei, urzica este folosita ca medicament care poate normaliza ciclul menstrual. Inhiba reproducerea agentilor patogeni, care duc la perturbarea ciclului natural normal. De asemenea, se stie ca planta are un efect pozitiv asupra functionarii ovarelor, ceea ce duce la normalizarea nivelurilor hormonale.

» O alta proprietate utila a ceaiului de urzica pentru femei, este eficienta sa, la necesitatea de a scapa de kilogramele in plus. Un rezultat deosebit de bun este observat in combinatie cu o dieta care presupune un continut scazut de carbohidrati, grasimi si continut ridicat de proteine. Majoritatea nutritionistilor recomanda consumul acestei bauturi in cazul in care apare excesul de greutate din cauza perturbarii glandelor endocrine.

Ceaiul de urzica in medicina naturista

1. Ceaiul de seminte de urzica este utilizat pentru a trata tusea si insomnia. Pentru a face acest lucru, 5 linguri de seminte trebuie fierte intr-un pahar cu apa timp de aproximativ 10 minute. Dupa aceasta, lichidul trebuie infuzat aproximativ o ora, dupa care trebuie filtrat si adaugat putina miere sau zahar pentru a imbunatati gustul.

2. In deficit de vitamine, puteti face ceai folosind 4 linguri de urzica uscata. Acoperiti frunzele uscate, cu un litru de apa clocotita. Lichidul trebuie infuzat timp de doua ore, dupa care trebuie strecurat. Trebuie sa beti de 4-5 ori pe zi, cate 50-60 ml; ar trebui sa luati un astfel de “medicament” cu 40 de minute inainte de masa.

3. Pentru a elimina eruptiile alergice, urticaria si eczema, trebuie turnata o lingura de urzica la 250 ml de apa clocotita, acoperita cu un capac si invelita intr-un prosop. Produsul finit trebuie baut de cinci ori pe zi, a cate jumatate de pahar.

ceaiul de urzica scade tensiunea

Ceai de urzica contraindicatii

» Dauna urzicilor este asociata cu intepaturile sale. Prin contactul cu pielea, apar arsuri, care se trateaza prin utilizarea de antihistamice. 

» Contraindicatiile pentru utilizarea de urzica sunt boli precum ateroscleroza, varice, ovare polichistice. De asemenea, este interzisa utilizarea plantei la inceputul sarcinii. 

ceai de urzica contraindicatii

» Ceaiul de urzica nu este recomandat in sezonul cald, deoarece poate aparea deshidratarea ca urmare a efectului diuretic. In prezenta unor boli grave, planta poate dauna organismului. De aceea, inainte de a utiliza produse pe baza de urzica, este important sa consultati un specialist.

Cum se prepara ceaiul de urzica: retete

» Ceaiul de urzica este un remediu popular dovedit. Primavara si vara, bautura poate fi preparata din urzici proaspete, iarna, puteti folosi frunze uscate. Exista mai multe modalitati de a face un astfel de ceai sanatos si fiecare dintre ele este deosebit de eficient.

ceai de urzica vie

» Infuzia pe baza de urzica este un medicament. Un astfel de lichid nu trebuie sa inlocuiasca ceaiul si cafeaua, de asemenea, este recomandat sa-l bei fara a adauga zahar. Se consuma de trei ori pe zi, timp de 20-30 de minute inainte de masa. Cursul tratamentului depinde de boala si poate fi lung, dar in acest caz, trebuie sa luati doza minima.

Ceai din urzica proaspata

» Tulpinile tinere si frunzele de urzica trebuie spalate sub apa si puse intr-un vas. Se toarna apa si se pune la foc sa fiarba incet timp de 15 minute. Apoi se strecoara si poate fi consumat.

» Pentru a va restabili puterea dupa munca grea sau pentru a reumple aportul de vitamine dupa o iarna lunga, ar trebui sa preparati bautura de urzica si sa o beti, urmand instructiunile de mai sus. 

» Ceaiul de urzica poate fi combinat cu diverse fructe de padure si alte ierburi. Cu toate acestea, inainte de a incepe tratamentul, trebuie sa consultati un medic si sa va asigurati ca nu exista contraindicatii pentru organismul vostru.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Petronela 44 Articole
Buna, sunt Petronela - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.