Intrebare de la: Vlad pe adresa redactiei:

” Buna ziua. Nu am reusit sa tai porcul de Craciun pentru ca am fost in carantina, si acum vreau sa-l tai si sa pun si eu ceva la afumat. Imi puteti spune va rog care este cel mai bun lemn pentru afumat carne? Am inteles ca cel de fag sau de pomi fructiferi. Asa este? Va multumesc!

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

25 Comments

  1. Pentru afumat carne se recomanda lemn de esență tare. Nu folosiți lemn ce conține rășini, exemplu :prun, cireș, conifere etc. Rasinile prin ardere sunt toxice pentru organismul uman.

  2. Fructiferi… Dar eu tot timpul le dau coaja jos… Sau salcâm.. Și la sfârșit pun câteva de cireș sa i dea o culoare roșiatica… Dar important… Fără coaja

  3. Esență tare,fag,carpăn,stejar,prun,măcieş, primadată îi dai o temperatură mai puternică,după aia îi laşi fumul şi îți va eşi o carne foarte gustoasă!

  4. Fagul e cel mai bun. Poți și cu altale dar nui ca fa ul. Cu știuleți e Amara, cu prun are gust de asprusi trebuie curățat fumul când mănânci slănină. Cu cireș e Amara.

  5. In copilaria mea, in zona in care am copilarit eu, se afuma cam tot cu fum facut din coceni de porumb. Poate nu-mi amintesc eu bine, dar eu asa tin minte. Jarul se facea din foarte putin lemn tare, si dupa aia, se readauga periodic coceni de porumb.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.