Intrebare de la: Vlad pe adresa redactiei:
” Buna ziua. Nu am reusit sa tai porcul de Craciun pentru ca am fost in carantina, si acum vreau sa-l tai si sa pun si eu ceva la afumat. Imi puteti spune va rog care este cel mai bun lemn pentru afumat carne? Am inteles ca cel de fag sau de pomi fructiferi. Asa este? Va multumesc! “
Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!
Fag si cires din cate stiu eu
Prima dată fag după dăm fum de cireș sau prun
1. Cel mai tare fum posibil e din lemn de trandafir.
2. Cires
3. Prun
4. Fag
Rumegus de prun. cel mai bun. ies bucatele foarte gustoase
Fag și prun, și cele mai bune ar fii buturugile și cioatele din acestea!
Lemn de esenta tare. Fag. Iese foarte bine pastrama. efectiv o coace pe dinauntru
Puteti folosi orice lemn din pomi fructiferi. Ii da o aroma deosebita carnii afumate
Din punctul meu de vedere Fagul, net superior, culoare și gust
Pentru fum dulce lemnul sau rumegusul de pomi fructiferi
Mie imi place prunul sau corcodusul, e bun si fagul, stejarul sau dudul, uneori si marul sau cires
Fag,stejar.Lemn de esență tare,care nu face mult fum.
Cel mai bun lemn pentru afumat carne este : Zarzaru , Abricosu , Ciresu , Visinul .
Prun și mălai +la sfârșit 2,3 frunze de dafin și ceva crăci de cimbru!
Fag si cires! De la cireș prinde o culoare frumoasa!
Peste lemnul de fag cînd arde presãraţii rumeguş
Pentru afumat carne se recomanda lemn de esență tare. Nu folosiți lemn ce conține rășini, exemplu :prun, cireș, conifere etc. Rasinile prin ardere sunt toxice pentru organismul uman.
Cu faină se mălai asa se face in Ardeal si prunul mai merge
Fructiferi… Dar eu tot timpul le dau coaja jos… Sau salcâm.. Și la sfârșit pun câteva de cireș sa i dea o culoare roșiatica… Dar important… Fără coaja
Fag uscat si la urma ultimul fum pui stiuleti de porumb cu boabele pe ei …dau aromă super..
Esență tare,fag,carpăn,stejar,prun,măcieş, primadată îi dai o temperatură mai puternică,după aia îi laşi fumul şi îți va eşi o carne foarte gustoasă!
ciresul,visinul si coardele de la viia curatita primavara!!!
Am mancat o șuncă afumata foarte buna cu lemn de corcoduș….
Fagul e cel mai bun. Poți și cu altale dar nui ca fa ul. Cu știuleți e Amara, cu prun are gust de asprusi trebuie curățat fumul când mănânci slănină. Cu cireș e Amara.
In copilaria mea, in zona in care am copilarit eu, se afuma cam tot cu fum facut din coceni de porumb. Poate nu-mi amintesc eu bine, dar eu asa tin minte. Jarul se facea din foarte putin lemn tare, si dupa aia, se readauga periodic coceni de porumb.
Cateva informatii utile despre acest subiect gasiti si aici https://casasidesign.ro/cel-mai-bun-lemn-pentru-afumat-carnea.html