Intrebare de la: Mariana pe adresa redactiei:

“Buna ziua! Pentru un apartament de 50mp, doua camere bine izolat, merita centrala electrica in loc de una cu gaze. Mentionez ca trebuie trasa teava de gaze de la vecinul de la etaj 2 la 3 unde stau si de aceea ma gandesc la varianta electrica ca sa ma coste mai putin instalatia de gaze ? Are cineva centrala electrica la bloc pentru 50-55mp ? Multumesc !

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

11 Comments

 1. Mai bine gaz,dar nu e de speriat nici electric, având o bună izolație… instalație electrică bună îți trebuie.Cu electric eviți costurile aferente racordării la gaz. Fă un calcul energetic și vei vedea că e foarte bine și electric.

 2. Mai bine plătești acum instalația de gaze, și se amortizează pe viitor.
  Chestia că la centrala electrică trebuie trifazic, și costă curentul electric.

 3. Pe gaz,la noi curentul e scump și am citit că de luna aceasta se va mai scumpi, e bine sa vă interesați despre costuri ,nu sunt prea mari

 4. Eu am pe gaz suprafața 140 mp ,cu 24 g pentru copil mic si cand a fost cel mai frig am avut factura 450 …nu stiu daca electrică merită…in timp se amortizeaza investiția

 5. Eu am gaze in din 2002 zona centrala ap 4 camere la inceput6 plata era infima dar si acum sa te incalzesti cu gaze naturale este una din cele mai bune solutii.Nu inteleg de ce depinzi de vecini.poate nu am fost atenta la mesaj.

 6. Cea mai sigura si curata varianta eestd centrala electrica dar mai scumpa dar parerea mea e ca merita Eu am o suprafTa de 46 mpatrati si cu centrala electrica fac tot an casa caldura si apa calda Costul este urmatorul Dau drumul la centrala an luna Oct si n o anchid pana an luna mai Caloriferele aj termostate Platesc lunar 150 E deci 300 E la 2 luni iar din Mai pana an Okt platesc 13 E lunar cam 25 E la 2 luni Eu sunt f multumita si nu asi schimba pe gaze cu toate ca costul af fi mai mic Eu am un calorifef si öe balcon Instalatia cu totul ma costat acjm 5 ani cu tot cu centrala 1000 E Am centrala ARISTON NUMAI BINE

 7. Eu zic sa bagati centrala pe gaze mai convenabil,sant centrale pe gaze ft econamice au aparut acum dati un ban dar merita.

 8. Amortizeaza rpd cheltuiala cea pe gaz , eu am pe etaj 4/4 apartament de 54 m fără izolație externa și ma duce undeva între 100-150 lei max în lunile friguroase și am în casa 24,5 C cea mai mare factura a fost de 156 lei acum 2 ani ca să îți faci o idee în luna aceasta trebuie sa plătesc 67 lei la index autocitit. În plus cu întreținerea nu prea mai ai treaba consumi doar apa rece cheltuieli administrative gunoi și electricitatea pe casa scării.

 9. Categoric centrala pe gaz este mult mai avantajoasă financiar…intre centrala electrică și furnizorul de căldură al orașului,legat de preț, nu prea este diferență.

 10. Nu te sfătuiesc, cea mai scumpă sursa de căldură este energia electrică,am avut o iarna si plateampeste 550pe luna la parter pe colt și izolat

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.