Cat costa terenul pentru o casa?

cat costa terenul pentru o casa

Valoarea terenului de casa

» Preturile pentru achizitia unui teren pentru a construi o casa variaza de la o zona la alta a tarii. Unul va fi pretul pe metru patrat in Bucuresti si altul in Botosani.

» Inafara de locatie conteaza foarte mult daca vreti sa cumparati un teren in oras (urban) sau la tara (rural), preturile variind de la 5euro/mp in rural pana la 500 Euro/mp in oras. Sfatul nostru ar fi ca pretul de achizitie al terenului sa nu depaseasca 25% din valoarea casei pe care vreti sa o executati.

» Un alt aspect care influenteaza pretul este daca terenul este daca vorbim despre teren intravilan sau extravilan. De mentionat ca pentru a putea construi o casa pe un teren acesta trebuie sa fie neaparat in intravilan trecut la cadastru si primarie. Degeaba veti plati bani putini pe un teren aflat in extravilan daca nu veti putea construi pe el, decat daca veti face un PUZ (plan urbanistic zonal) impreuna cu un arhitect pentru a-l putea introduce in intravilan bineinteles pe cheltuiala voastra.

» Astfel s-ar putea ca costurile sa fie mai mari decat daca ati fi achizitionat unul in intravilan direct fara sa mai pierdeti timp, nervi si bani suplimentari. Nu mai zic de faptul ca deobicei un teren in extravilan conduce la costuri si mai mari la utilitati, deoarece mai mult ca sigur nu veti avea curent, gaz, apa si canalizare in zona, iar extinderile acestora va asigur ca sunt destul de costisitoare.

» Deasemenea acest teren va trebui sa-l scoateti din circuitul agricol daca este cazul, acest lucru generand alte taxe si costuri.

» In functie de cum este amplasat terenul fata de utilitati va afecta costul final de executie al casei.

» Daca doriti sa aflati mai multe detalii folositoare despre achizitia unui teren va invitam sa cititi si urmatoarele noastre articole!

 Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.