Cum aduci primăvara în bucătăria ta – sfaturi și idei de reamenajare

Te-ai gândit vreodată că poți aduce primăvara în casa ta? Imaginează-ți doar cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață, să mergi în bucătărie pentru a pregăti micul dejun și să te întâmpine un miros plăcut de liliac sau să te aștepte o vază cu lalele albe pe masa din bucătărie. În plus, cum ar fi ca tot mobilierul ales pentru această încăpere să fie exact ca cele pe care le vezi adesea în revistele de specialitate?

Fie că aloci un buget mai mare sau mai mic, pe piață există numeroase modele de mobila bucatarie de calitate, în nuanțe drăguțe, pe care le poți asorta ușor cu diferite accesorii vesele, în ton cu anotimpul. Iată câteva idei simpatice pentru o bucătărie de sezon:

Mobilier alb și accesorii în nuanțe vesele

Dacă ești pe punctul de a demara un amplu proiect de amenajare, poți opta pentru obiecte de mobilier alb și accente în nuanțe calde, precum roz pudră, turcoaz sau galben pal. În primul rând, culorile deschise au puterea de a transforma bucătăria ta într-un spațiu vesel și primitor. Apoi, un astfel de mobilier este mult mai ușor de întreținut. În plus, felul în care arată spațiul în care gătești te poate inspira în prepararea celor mai gustoase feluri de mâncare. Și dacă tot vorbim de aspect, gândește-te că mediul în care se reunește toată familia la masă este foarte important. Poți alege, de exemplu, ca detaliile de accent să fie din lemn, la care să adaugi draperii și corpuri de iluminat turcoaz. De asemenea, familiile îndrăznețe pot opta pentru o masă într-o culoare caldă, asociată cu un set de scaune colorate. În acest fel, fiecare membru își poate alege nuanța preferată.

idei amenajare bucatarie homelux 2

Decorațiunile și plantele – detalii de efect pentru o bucătărie cu stil

Atunci când te gândești la anotimpul călduros, îți vine în minte un element esențial: prospețimea naturii. Pe lângă faptul că plantele verzi nu trebuie să lipsească din peisajul de primăvară, acestea sunt și foarte îndrăgite de designerii de interior. Din acest motiv, se află chiar în topul preferințelor în materie de decor. În plus, le poți potrivi perfect cu câteva lumânărele parfumate. De asemenea, în funcție de preferințe, poți alege ca pe blatul de bucătărie ori pe masă să ai întotdeauna o vază cu flori naturale de sezon. Ce zici de liliac? Cu siguranța mirosul plăcut al acestuia va contribui la starea ta de bine și există numeroase modalități prin care îl poți integra în peisaj. Poți opta pentru o vază albă cu flori mov, o vază galbenă în cazul liliacului alb sau chiar un borcan transparent. Cu alte cuvinte, atunci când vine vorba de florile de sezon, opțiunile sunt nenumărate. Ai nevoie doar de puțină…imaginație.

idei amenajare bucatarie homelux 3

Veselă și accesorii pentru gătit în culori simpatice

Primăvara înseamnă renaștere și prospețime. Gândește-te doar cum iarna noi, oamenii, purtăm bluze și pulovere în nuanțe neutre și chiar închise, iar odată cu sosirea anotimpului călduros, scoatem din dulap cele mai vesele tricouri. Poți proceda în acest fel și cu vasele sau accesoriile pentru gătit. În sezonul cald poți opta pentru seturi de farfurii în nuanțe de verde mentă sau mov lila. De asemenea, accesoriile pentru gătit pot fi în nuanțe de roz pudră sau albastru deschis. Pe lângă faptul că o astfel de paletă cromatică va aduce un aer proaspăt bucătăriei tale, copiii vor fi din ce în ce mai atrași de această zonă din casă. Dacă îți dorești să petreci cât mai mult timp cu ei, vesela colorată este un bun început.

Așadar, există numeroase modalități prin care poți aduce primăvara în bucătăria ta. De la mobilă, până la decorațiuni și ustensile pentru gătit, toate pot transforma o încăpere banală într-una caldă și primitoare.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*