Cum aleg lutul pentru soba de caramida?

intrebari si raspunsuri

Tencuirea cu lut a sobei din caramida

Intrebare de la: CRISTIAN MUTULIGA pe adresa redactiei

Salut,sunt cristi si vreau sa aflu cum aleg pamantul (lutul)pentru soba de caramida .am o soba de caramida ,,mijloaca” ,lipita si tencuita cu pamant si nisip care se crapa tot timpul. cum aleg pamantul pentru amestec si care ar fi proportiile optime ale amestecului de pamant cu nisip?vreau sa refac soba anul asta si mi-ar placea sa nu se mai crape finisajul . ma puteti ajuta? locuiesc in orasul Giurgiu(pentru cine cunoaste zona )si mi-ar prinde bine sa stiu de unde sa iau pamantul necesar. va multumesc!

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. De regula se foloseste un raport de 1:3 – pamant:nisip, dar depinde cat de gras este si pamantul, caz in care se mai poate adauga o parte de nisip. Un test al materialului ar fi ca dupa amestecare, atunci cand scoateti mistria din el sa nu ramana mortar lipit pe mistrie, doar foarte putin.

» Din punct de vedere al tencuielii, ca sa nu mai crape, puteti folosi plasa de armare din fibra de sticla, in genul celei care se foloseste la termoizolarea cu polistiren.

» Daca mai aveti si alte nelamuriri ne puteti scrie in sectiunea de comentarii aflata in partea de jos a paginii.

1 Comment

  1. Buna ziua! Sper sa primesc un răspuns de la cineva care a mai făcut așa ceva cu rezultate bune ,Mă interesează o rețetă pentru lipit focarul teracoteimultumesc

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.