Betoniera cu siguranta este una dintre cele mai importante unelte pe care o putem folosi in momentul in care ne pregatim de o noua lucrare exterioara. Si daca cea mai mare activitate o intreprinzi in domeniul constructiilor atunci acest produs reprezinta o adevarata necesitate deoarece nu poate fi inlocuit cu nimic altceva.

Posibilitatea de a achizitiona una de calitate la un pret acceptabil este foarte mare, in schimb problema apare cand iti alegi modelul si brandul de la care sa o achizitionezi, acesta fiind in final un aspect care conteaza enorm de mult. Indiferent ca iti doresti una fixa sau mobila, una profesionala sau pentru unele activitati mai usoare, important este sa stii cum sa faci asta, iar aici intervenim noi cu o serie de sfaturi si recomandari.

Fie ca iti doresti sa afli ce aspecte conteaza atunci cand te pregatesti de o astfel de achizitie sau pur si simplu ce model te-ar avantaja intr-un mod cat mai practic, iti vom rapsunde la absolut toate intrebarile legate de achizitia unei betoniere de calitate pe care sa o poti folosi exact la activitatile tale.

Nici nu mai conteaza daca experienta ta in acest domeniu este mare sau nu, deoarece ne-am axat pe a oferi informatiile in asa fel incat orice persoana sa le inteleaga. Practic tot ce trebuie sa faci este sa incerci sa fii cat mai atent in cele ce urmeaza, deoarece doar in felul acesta vei putea beneficia de avantajele pe care ti le-am prezentat in ceea ce consta alegerea unui astfel de produs.

cea mai buna betoniera de la dedeman

Cum se alege o betoniera de calitate pretabila pe nevoile fiecaruia?

Fie ca ai nevoie pentru o activitate mai intensa sau nu, totusi posibilitatea prin care poti alege cel mai bun model, este chiar mare, mai ales ca mai nou poti gasi betoniere ieftine care sa respecte si cele mai pretentioase nevoi.

Utilitatea sa, reprezinta primul criteriu important care trebuie evidentiat pentru a putea alege un model de calitate. Practic, acest lucru se refera strict la activitatea la care vei folosi betoniera. Deci, trebuie sa stii cat de des o vei folosi, la ce activitati si in ce conditii deoarece in cazul in care ai nevoie de ea zi de zi la capacitate maxima, nu este deloc recomandat sa investesti intr-un model ieftin destinat activitatilor dintr-o gospodarie simpla. Fie ca vorbim despre o betoniera profesionala, una semi-profesionala sau una conventionala, este important sa faci aceasta selectie strict pe baza nevoilor deoarece doar in felul acesta, vei putea evita situatiile in care modelul cumparat nu se potriveste cu nevoia ta.

Bineinteles, chiar daca alegi modelul corect tot s-ar putea sa ai o problema daca nu ai in vedere capacitatea sa. Ceea ce este important aici, face legatura directa cu activitatile tale mai ales atunci cand sunt numeroase. Practic aceasta alegere trebuie corelata la tipul de activitate pe care trebuie sa o intreprinzi cu modelul ales si daca intreaga sa capacitate nu te avantajeaza, iti recomandam sa te axezi pe o alta betoniera cu o capacitate mai avantajoasa. Pe piata poti gasi trei tipuri din acest punct de vedere, mai exact:

  • conventionale/hobby - acestea sunt cautate cel mai adesea ceea ce inseamna ca nu este deloc greu sa le si gasesti pe piata, deoarece toata lumea are nevoie de ele si astfel au fost produse intr-un numar foarte mare. Capacitatea lor este relativ mica pentru o activitate intensa si de cele mai multe ori nu depaseste 250 litri, in schimb, au o cantitate redusa de energie electrica si nu iti creeaza mari costuri financiare, fiind considerate niste betoniere ieftine si de bun gust;
  • semi-profesionale - practic, acestea reprezinta linia de mijloc iar capacitatea lor este de 600 - 900 litri. Pe langa consumul lor marit, au si o greutate destul de mare deoarece dimensiunile lor sunt automat mult mai mari decat a celor conventionale;
  • profesionale - fara dar si poate, trebuie sa stii ca modelele profesionale sunt folosite doar de catre firmele de constructii, deoarece costurile de intretinere si de achizitie sunt cu mult mai mari decat celelalte doua, si bineinteles au nevoie de o activitate mult mai intensa pentru a putea functiona la cel mai inalt nivel.

Materialul mixat de catre modelul ales de tine, trebuie totusi sa fie cat mai divers si sa iti ofere o posibilitate cat mai mare in ceea ce priveste amestecul sau. De exemplu, chiar nu iti recomandam sa achizitionezi o betoniera daca nu asigura un amestec pentru apa, ciment, nisip si pietris, acestea fiind cele mai cautate materiale si totodata baza. In functie de model, poti opta pentru niste produse care sa asigure amestecul si pentru balast, in anumite activitati fiind foarte important acest lucru.

De asemenea, trebuie sa ai in vedere si consumul sau. Fie ca discutam despre o betoniera care functioneaza pe baza de energie electrica sau motorina, este important ca aceasta sa nu consume mai mult decat ceea ce ofera. Suntem siguri de faptul ca pentru un model conventional care sa nu te puna in dificultati financiare, ai nevoie de un consum chiar mic, deoarece pana la urma din aceasta cauza betonierele au fost lansate in piata, iar astfel, vei putea evita o a doua mare cheltuiala cu un produs bine ales.

Brandul este ultimul aspect care necesita o importanta mai mare. Situatia nu se schimba comparativ cu orice alt produs de pe piata, deoarece si in acest caz, un producator bun ofera produse de calitate, si care ar trebui sa fie importante si pentru tine. Din aceasta cauza, incearca sa te axezi pe producatori de top precum Imer daca iti doresti cu adevarat un model bun care sa reziste ani intregi.

Top 5 betoniere de calitate la un pret acceptabil

1. Betoniera Agrimotor, 1000W, 155 litri

Primul loc in acest top, este ocupat tocmai de un model produs de Agrimotor, si care este considerat unul din cele mai avantajoase din punct de vedere al eficientei sale de munca si bineinteles al consumului pe care il are.

La o prima analiza a sa, am observat faptul ca este foarte usor de manevrat, fara riscuri si fara probleme in ceea ce constau materialele din care este produsa. Coroana sa este destul de rezistenta comparativ cu niste modele asemanatoare de pe piata, ea fiind tocmai din fonta dar care, dupa cum afirma tocmai persoanele care au achizitionat-o nu are probleme atunci cand se invarte cuva chiar si cu o cantitate mai mare.

Bazandu-se pe energie electrica, are nevoie de o tensiune de alimentare care atinge 220V. Suntem siguri ca acest lucru nu va fi o problema deoarece tensiunea minima pentru orice gospodarie este tocmai cea de care acest model de betoniera are nevoie facand totul mult mai simplu si mai comod.

Capacitatea maxima a sa, este de 155 litri ceea ce inseamna ca pentru activitatile personale, e perfecta. In schimb, este destul de usoara pentru un astfel de produs, avand doar 65 de kilograme. Raportat la acest lucru, cele doua roti ale sale din cauciuc au un rol important in modul sau de deplasare si care este unul comod si relaxant.

De departe cel mai important aspect privind achizitia sa consta tocmai in pretul sau care este unul foarte avantajos, sub 1000 ron. De exemplu, la orice cautare pe internet folosind termenul pret betoniera, vei putea gasi diferite recomandari privind raportul pret - calitate care este unul cu adevarat avantajos si de care multi au profitat la maxim, acum bucurandu-se de beneficiile sale.

Astfel, este de apreciat faptul ca, pentru un model care nu este foarte mare, acesta are 28 de rotatii pe minut iar din punctul nostru de vedere, pentru o lucrare de o vara sau chiar si mai mult, poate reprezenta cea mai buna alegere, mai ales ca recomandarile celor care o folosesc sunt numeroase, acesta fiind cel mai important aspect in ceea ce consta achizitia unei betoniere ieftine.

Betoniera Agrimotor, 1000W, 155 litri

Betoniera Agrimotor, 1000W, 155 litri

Caracteristici:

Este o betoniera profesionala cu capacitatea cuvei de 155 litri
- Pinion si coroana din fonta
- Putere 1000 W, motor monofazic
- Numar rotatii cuva 28/min
- Dimensiuni 1240 x 790 x 1370
- Greutatea proprie 65 kg

Avantaje:

  • Pret accesibil, usoara, compacta si fiabila;
  • Materialele din care este produsa sunt de calitate inalta;
  • Are un motor puternic care ii ofera o utlizare avantajoasa.

Dezavantaje:

  • Produce un zgomot destul de mare.

2. Betoniera Pezal PBZ-181B, 1050 W, 180 L, 230 V

Betoniera Pezal PBZ-181B este una din acele modele de betoniere ieftine care s-ar putea sa fie potrivita pentru orice persoana. In nici un caz nu este destinata unor activitati intense ci strict pentru o gospodarie. Acest lucru, o transforma in cea mai buna alegere pentru persoanele care isi doresc un model nu foarte scump si nici cu foarte multe pretentii.

Din momentul in care am analizat-o am observat cateva aspecte importante privind exteriorul sau. Carcasa care acopera motorul sau este realizata intr-o maniera foarte calitativa si chiar daca plasticul pare a fii de slaba calitate, totusi in timp vei observa ca acesta rezista si la actiuni fizice destul de puternice. Tot acolo ai doua butoane pentru pornirea si oprirea acesteia, care sunt protejate tot de un plasic putin mai slab. Manerul sau este foarte mare oferind o comoditate aparte in momentul utilizarii mai ales ca este din otel, si bineinteles, cuva sa este din metal ceea ce inseamna ca cel putin cativa ani de zile aceasta va rezista cu usurinta si atunci cand este supusa la anumite actiuni care nu ii sunt recomandate modelului.

Face fata cu usurinta la activitatile simple deoarece motorul sau atinge 1050 W, reprezentand astfel o putere mai mult decat generoasa, mai ales ca nevoia sa in ceea ce priveste consumul este de doar 220 V. Producatorii sai, i-au mai oferit si avantajul de a avea o cuva de 180 litri, ceea ce inseamna ca nu vei avea probleme si poti sa pregatesti intr-o singura tura o cantitate destul de mare de material. Din aceasta cauza, poate fi o alegere foarte buna reprezentand exact modelul pe care orice persoana trebuie sa il aiba la nevoie.

Sistemul sau prin care cuva sa este blocata in momentul in care functioneaza, este bazat pe o tija metalica si fata de alte modele, ea trebuie actionata cu piciorul ceea ce face si mai usoara activitatea cu acest model.

Toate aceste aspecte au creat din modelul Pezal PBZ-181B o betoniera perfecta pentru uzul casnic si care este destinata pentru orice tip de activitate simpla si care nu necesita foarte mult timp pentru realizarea sa.

Betoniera Pezal PBZ-181B, 1050 W, 180 L, 230 V

Betoniera Pezal PBZ-181B, 1050 W, 180 L, 230 V

Caracteristici:

Este o betoniera profesionala cu capacitatea cuvei de 180 litri
- Pinion si coroana din fonta
- Putere 1050 W, motor monofazic
- Numar rotatii cuva 29/min
- Sistemul de blocare actionat cu piciorul
- Greutatea proprie 57 kg

Avantaje:

  • Pret foarte accesibil;
  • Materiale de calitate care ii ofera o rezistenta mare;
  • Utilizarea sa este foarte comoda;
  • Capacitate mare pentru performanta sa.

Dezavantaje:

  • Este un model conventional.

3. Betoniera Alverosal, 180L, 1000W

Ne continuam prezentarile, iar acum dorim sa evidentiem avantajele unui model care la o prima vedere pare a fii mai scump. Totusi, desi unele din caracteristicile sale sunt mai avantajoase, pretul sau este mai mic de 900 ron, ceea ce ar trebui sa claseze acest model in topul celor mai avantajoase betoniere de calitate. Asadar, fie ca lucrezi in constructii sau pur si simplu uneori mai ai nevoie de o betoniera buna, ar fi bine sa te axezi pe acest model si sa analizezi beneficiile sale.

Pentru inceput, trebuie sa facem referire la cantitatea maxima a materialului pe care il poate asigura intr-o singura tura. Astfel, avand capacitatea de 180 litri, in mod cert este mai avantajoasa decat modelul precedent din acest punct de vedere. Astfel, in anumite situatii te ajuta sa termini mai repede ceea ce ai de facut si chiar daca este vorba doar despre 30 litri in plus, uneori este enorm de mult.

Functionarea sa, se bazeaza pe cablul sau de alimentare care este inclus si care este destul de lung, facandu-ti activitatea mai usoara. Datorita acestui lucru si cu ajutorul motorului sau care are 1000 W putere, vei putea sa realizezi orice tip de beton cu materialele de baza si pe care aceasta betoniera le accepta, ele fiind apa, cimentul, nisipul si pietrisul.  Daca te gandesti ca nu sunt atat de numeroase, uita de acest lucru deoarece daca nu o vei folosi pentru a turna asfalt nu ai nevoie de nimic in plus.

Din pacate, la noi in tara nu este atat de cunoscuta, notoritatea ei fiind chiar mica, insa in alte tari, acest model reprezinta cea mai buna alegere daca ai nevoie de o betoniera la un pret bun dar care sa corespunda unor cerinte destul de stricte in ceea ce priveste functionarea sa fiind foarte recomandata.

Cuva are 28 de rotatii pe minut, si in felul acesta in mai putin de 5 minute, vei putea avea un amestec omogen de calitate pe care sa il folosesti exact pentru ceea ce ai nevoie. De asemenea, materialele sale sunt foarte bune, rezistand la diferite actiuni foarte usor. De exemplu, manerul sau este confectionat din otel, iar in felul acesta, vei putea sa utilizezi betoniera foarte usor si comod, fara sa supui coroana sa la nici risc.

Betoniera Alverosal, 180L, 1000W

Betoniera Alverosal, 180L, 1000W

Caracteristici:

Este o betoniera profesionala cu capacitatea cuvei de 180 litri
- Pinion si coroana din fonta
- Putere 1000 W, motor monofazic
- Numar rotatii cuva 30/min
- Carcasa plastic pentru protectie motor
- Greutatea proprie 60 kg

Avantaje:

  • Capacitate mare a cuvei;
  • Consum redus de energie electrica;
  • Materialele din care a fost produsa sunt de calitate superioara;
  • Pret betoniera foarte avantajos.

Dezavantaje:

  • Sensibilitate in momentul transportului.

4. Betoniera Rollbeta Diffusione, Imer, 0.3 kW, 134 L

Al 4-lea model, este tocmai unul premium dupa cum afirma unii, deoarece este mult mai avantajos din punct de vedere al mobilitatii si al activitatii desfasurate cu el, desi ca si capacitate, betoniera nu este asa generoasa. Fiind produsa de cea mai mare companie romaneasca pentru astfel de produse, poate reprezenta cea mai buna alternativa daca ai nevoie de un produs cat mai comod si practic.

Are un motor cu o putere de 300W, acest aspect fiind printre putinele care poate fi dezavantajos. In schimb, este foarte silentioasa, ajungand doar la 63 dB, ceea ce inseamna ca nu mai face atat de mult zgomot, putand sa o folosesti la orice ora din zi sau din noapte deoarece nu va deranja pe nimeni.

Capacitatea sa este destul de modesta ajungand la 134 litri insa pentru o activitate mai redusa, este perfecta. Aceasta are o rabatare extrem de usoara in fata, si bineinteles ca reuseste in felul acesta sa elimine orice material din interiorul sau mai mult decat usor.

Nici un alt model din acest top nu se poate compara cu acesta deoarece inaltimea sa este de doar 1.17 metri, lungimea de doar 0.66 metri iar inaltimea de 0.92 metri si care alaturi de o greutate care atinge 46 kilograme, transforma aceasta betoniera intr-un model pe care orice gospodar si constructor si l-ar dori.

Totusi, problema apare in momentul investitiei sale, deoarece nu este foarte ieftina, fiind peste media pietei. Pretul sau este mai mare de 1600 ron, ceea ce inseamna ca pentru unele persoane acest aspect ar reprezenta cea mai mare problema si bineinteles care uneori pune probleme achizitiei. Totusi, din punctul nostru de vedere, merita orice sacrificiu si orice imprumut, deoarece calitatea sa este cu mult mai mare decat a multor altor modele de pe piata, mai ales ca apartine brandului Imer.

Betoniera Rollbeta Diffusione, Imer, 0.3 kW, 134 L

Betoniera Rollbeta Diffusione, Imer, 0.3 kW, 134 L

Caracteristici:

Este o betoniera profesionala cu capacitatea cuvei de 134 litri
- Material cuva: otel
- Putere 300 W, motor monofazic
- Numar rotatii cuva 24/min
- Dimensiuni: 1170 x 660 x 920 mm
- Greutatea proprie 46 kg

Avantaje

  • Foarte usoara;
  • Calitate mare a materialelor din care a fost creata;
  • Mobilitate mare datorita greutatii;
  • Foarte comoda in momentul utilizarii sale;
  • Practica si compacta.

Dezavantaje

  • Pret mai mare decat media pietei;
  • Putere mica.

5. Betoniera Limex 125L

In mod evident, modelul Limex 125L, este cel mai conventional din aceasta lista si iasa in evidenta prin acest lucru insa intr-un mod pozitiv. Fiind vazut ca si un produs vechi, totusi acesta se ridica la cele mai neasteptate rezultate reprezentand un produs important dintr-o gospodarie. Atat coroana sa, cat si pinionul sunt construite din fonta, exact ca si marea majoritate dintre produsele de pe piata iar astfel, din punct de vedere al rezistentei sale nu vei avea nici o problema, fiind foarte apreciata pentru asta.

In schimb cuva este confectionata din otel ceea ce ii ofera o calitate si mai mare, reusind astfel sa faca fata si in momentele in care este utilizata la performantele sale maxime. In schimb, rotile sunt din plastic dar acest lucru nu ar trebui sa reprezinte un impiediment deoarece nu te incurca cu absolut nimic, fiind vorba totusi de un plastic de calitate si foarte rezistent. Aceste lucruri au un rol important in comoditatea cu care va putea fi utilizata deoarece in mod cert, modelul Limex 125L este ceea ce multe persoane cauta.

Puterea sa de 700W, are un rol decisiv deoarece doar datorita acestui fapt cuva se poate invarti in asa fel incat materialele sale sa fie amestecate si omogenizate intr-un mod foarte util. De aceea, nici nu are o capacitate foarte mare, aceasta atingand doar 125 litri insa se preteaza pentru orice tip de activitate, deoarece reuseste sa duca la bun sfarsit orice tip de activitate de acest gen.

Dimensiunile sale nu sunt atat de mari, ceea ce ii confera un avantaj considerabil pe piata, astfel ca poate fi asezata intr-o incapere de mici dimensiuni in momentele in care nu este folosita. Ba, mai mult. Are doar 48 de kilograme, acestea oferindu-i persoanei care o foloseste o comoditate aparte ceea ce inseamna ca poate fi mutata in orice parte a zonei in care se doreste utilizarea ei.

In schimb, cea mai mare problema consta in sunetul sau care este putin mai mare decat este normal iar acest lucru inseamna ca nu este recomandat sa fie utilizata dimineata devreme sau seara tarziu, deoarece cei 85 dB ai sai, pot fi foarte deranjanti.

Betoniera Limex 125L

Betoniera Limex 125L

Caracteristici:

Este o betoniera profesionala cu capacitatea cuvei de 125 litri
- Pinion si coroana din fonta
- Putere 700 W, motor monofazic
- Numar rotatii cuva 28/min
- Dimensiuni: 1140 x 720 x 1340 mm
- Greutatea proprie 48 kg

Avantaje:

  • Dimensiuni si greutate optima pentru o utlizare comoda;
  • Pret betoniera foarte acceptabil;
  • Materialele folosite pentru producerea sa sunt de calitate.

Dezavantaje:

  • Nivel zgomot destul de mare.

Cum se utilizeaza o betoniera in cel mai avantajos mod?

Inainte de toate, aparatul trebuie sa functioneze la parametrii normali, deci asigura-te de faptul ca betoniera si-a inceput activitatea si abia apoi poti incepe sa torni inauntrul sau materialele in ordinea de mai jos. Apa, trebuie in mod evident introdusa prima, deoarece are rolul de a evita lipirea celorlalte materiale de peretii interiori ai cuvei, insa tine cont de faptul ca doar 75% din cantitatea totala trebuie introdusa, cealalta 25% fiind amestecata cu ciment, turnandu-se ambele materiale in acelasi timp insa la final.

Pasul urmator consta in introducerea nisipului sau a pietrisului pe care doresti sa il folosesti si abia dupa ce intregul amestec a inceput sa aiba o forma mai fluida si omogena, se introduce apa ramasa alaturi de ciment. De obicei, va trebui sa astepti cateva minute, insa ca sa te ajuti poti sa te uiti inauntrul betonierei special pentru e evita un amstec de calitate slaba si care nu a fost omogenizat in totalitate.

Cel mai recomandat este sa folosesti o roaba pentru a scoate intregul material din betoniera, ceea ce inseamna ca aceasta trebuie asezata exact sub cuva fiind totul foarte practic in felul acesta.

Finalul acestui proces, este important, deoarece trebuie sa te asiguri ca nu ramane nimic in interiorul betonierei iar in acest caz, se recomanda sa o lasi sa functioneze cateva minute, jucandu-te cu manerul sau de control si incercand sa elimi orice material din interior cu o cantitate mica de apa. In final, tot ce mai trebuie sa faci este sa lasi cuva cu gaura pe unde introduci materialele cu capul in jos, deoarece in felul acesta vei elimina absolut tot, chiar si apa.

De asemenea, tot in final, asigura-te ca partea sa exterioara nu are nici un material limit, deoarece daca va ramane acolo timp de cateva ore, sunt sanse foarte mari sa il dai jos foarte greu sau chiar deloc, aspectul sau fiind afectat in felul acesta.

Nici cand discutam despre o betoniera profesionala sau una conventionala modul de utilizare nu este diferit. Astfel, indiferent ce model iti vei achizitiona, asigura-te ca respecti acest mod de utilizare deoarece doar asa vei putea sa o folosesti o perioada mai lunga de timp, fara sa ai probleme cu modul sau de functionare.

De ce sa comanzi on-line o betoniera?

Cumpararea unei betoniere noi din magazin implica putin deranj, mai ales daca nu ai masina incapatoare cu care sa o cari. Cei mai multi dintre noi sunt deschisi si obisnuiti cu comenzile on-line, dar cand vine vorba de a cumpara o betoniera on-line pentru multi li se poate parea ciudat, dar sa stiti ca se poate si va scuteste de foarte mult deranj si oboseala. Firmele de curierat iti aduc betoniera direct acasa, iar vanzatorii au acum politici de retur de pana la 30 de zile in cazul in care nu sunteti multumiti de produs.

» Deci ce e mai simplu de atat? Comanzi betoniera on-line, o probezi, si daca nu-ti convine ii faci retur la produs. 😉

Cea mai variata gama de betoniere!

 

4 Comments

  1. Eu am cautat betoniera in dedeman si leroy merlin dar angajatii deacolo nu sunt instruiti deloc. N-au stiut sa-mi spuna daca coroana sau pinionul sunt din fonta, cat curent consuma, cel de la dedeman nu stia nici cate turatii au…infine. Pana la urma mi-am comandat o betoniera limex de pe net si sunt foarte multumit de decizia pe care am luat-o. Mi-a adus-o curierul la poarta cu garantie cu tot fara sa mai fiu nevoit sa o car tocmai din oras. Mi-am turnat in toamna toate aleile din curte cu ea. Foarte buna!

  2. Daca cauti o betoniera profesionala de calitate recomand betonierele IMER SYNTESI. Am una de 6 ani de zile si lucrez foarte des cu ea in constructii de case. E foarte buna si fiabila. E putin mai scumpa dar nu se compara cu astea obisnuite de prin magazinele de bricolaj

  3. Explicații reduse și inexacte. Lipsa totală a informațiilor tehnice tip grosimea tablei modelul amestecătorului, modul de prindere :șurub sau nit, etc. Se vede că e un serviciu de propagandă în favoarea vînzătorului, deci multe minciuni. Păcat. Voi ignora situl. Nu-mi răspundeți prin email, va ajunge în spam. O zi mai bună.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.