Mansardare pod 3x6m?

intrebari si raspunsuri

Cum fac un pod mansardat de 3x6m?

Intrebare de la: J. Prunescu pe adresa redactiei

“Buna seara ! cu multumiri anticipate….am de ridicat un pod mansardat in suprafata de 18 metri patrati adica 3/ 6 .doresc sa-l fac dupa buget ( suntem pensionari) , din grinzi de 8/8 , sa fixez cosoroabele cu conespane in centurile existente , sa ma ridic la 2,2 metri de unde incep cu acoperisul. strucctura verticala ,vreau s-o imbrac cu osb de 8mm , iar acoperisul cu cherestea de 2,5cm . Va multumesc pentru rabdare si daca m-am facut inteles v-as fi recunoscator pentru un sfat.”

Raspunsul redactiei:

» In urma intrebarii dvs. de pe pagina noastra Realizarea Sarpantei , am crezut de cuviinta sa va dam un raspuns mai detaliat, care include si o schita, pentru a va veni si mai bine in ajutor.

» Din punctul nostru de vedere, decat sa lucrati cu patrati de 8x8cm, care din punctul nostru de vedere au o sectiune totusi prea mica, noi va recomandam urmatoarele:

  • chenarul, insemnand, talpa + coama + popii de pe colturi sa fie realizati de minim 10x10cm;
  • intre popii de pe colturi va trebui sa montati popi de 5x10cm la o distanta inter-ax de 60 de cm;
  • modularea de 60 de cm intre popi o sa va ajute la montarea vatei minerale, care are o latime de 60cm, cat si a gipscartonului care are dimensiuni multiplu de 60 cat si a OSB-ului;
  • capriorii vor avea o dimensiune minima de 5x10cm pusi pe cant;
  • clestii vor trebui montati in dreptul fiecarui caprior pentru o ridigizare cat mai buna si pentru a va oferi un suport bun pentru tavanul mansardei.

» Va specificam ca v-am prezentat aceasta solutie ca un minim-minim, deoarece am inteles din mesajul dvs. ca aveti un buget restrans.

» De ce va sfatuim sa folositi minim 10x10cm in loc de 8×8?

  • pentru a putea izola aceasta mansarda va trebuie minim 10cm de vata plus o termoizolatie cu polistiren sau vata minerala pe exterior de minim 10cm polistiren. Aici puteti citi cum se izoleaza cu polistiren.
  • deasemenea trebuie sa intelegeti faptul ca o constructie de genul asta se poate realiza si cu sectiuni de lemn mai mici, va sta in picioare dar nu garantam ca se va comporta bine la incarcarile cu zapada, care pot pune o presiune destul de mare asupra elementelor unui acoperis;
  • incercati deasemenea sa folositi holzsuruburi in loc de cuie.

Daca mai aveti si alte nelamuriri nu ezitati sa ne intrebati!

forum constructii case
 

1 Comment

  1. Va multumesc pentru atentia acordata si sfaturile detailate care-mi vor fi de mare ajutor . Cu stima si respect !

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*