Cum iti poate provoca stres propria casa?

In fiecare zi ne confruntam cu lucruri care ne provoaca stres: probleme la locul de munca, forfota in transportul public, stiri tulburatoare pe retelele de socializare. In afara de asta, casa ta pare a fi cel mai confortabil loc din lume, dar uneori, imperceptibil pentru noi, necesita multa energie si provoaca anxietate. Iata cum casa in care locuiti poate contribui la stres.

Nu este suficienta lumina

Banner Ford husa cheie auto webp

Nu subestimati puterea unei lumini bune. Lampile potrivite in locurile potrivite vor imbunatati starea de bine a celor care se afla acolo.

Lumina naturala ne imbunatateste starea de spirit. Cu ajutorul lampilor suplimentare, este mai usor sa reglati nivelul de lumina – adaugati rapid claritate si spatiu incaperii sau creati o atmosfera intima si confortabila.

Atarna o oglinda pe peretele opus ferestrei. Acest lucru va face vizual camera mai luminoasa.

Prea multe culori aprinse

Nuantele aprinse pot inveseli, inviora, dar cu expunerea prelungita in cantitati mari, vor provoca anxietate si stres unei persoane.

Tineti cont de proportii atunci cand utilizati culori de accent. Atunci cand alegeti o paleta pentru designul camerei, sa va concentrati pe natura: are o multime de nuante neutre de pamant, iar culorile aprinse apar doar in cantitati mici.

Monotonia, populara pentru minimalism, nu creeaza intotdeauna o atmosfera buna in casa.

Daca decideti sa faceti albul culoarea principala a casei, diluati-l cu gri, bej si alte culori neutre.

Imprimeuri si modele contrastante

O supraabundenta de imprimeuri in interior irita ochii si, prin urmare, creste stresul.

Prea multe modele, mai ales atunci cand variaza foarte mult ca scara sau au o abundenta de culori contrastante, pot aglomera mental un spatiu, indiferent daca casa este sau nu ordonata.

Printurile ar trebui sa ramana doar accente in design si in niciun caz sa nu se transforme intr-un fundal.

Defectiuni minore

O alta sursa de stres in casa sunt diversele defectiuni ale gospodariei. Suficient de mici pentru a amana repararea lor, dar suficient de mari pentru a-ti strica viata in fiecare zi: un robinet care picura, un bec slab, un carlig de prosop rupt.

Toate acestea sunt detalii care la nivel global nu interfereaza cu viata, dar ne strica in mod regulat starea de spirit. Gasiti timpul si oportunitatea de a elimina astfel de neajunsuri si observati cum s-a imbunatatit semnificativ calitatea vietii dvs.

Organizare slaba a spatiului

Depinde direct de cat de bine gandit este spatiul din casa daca este confortabil si, prin urmare, calm. De exemplu, in bucatarie este deosebit de important ca totul sa fie la indemana. Produse clar prezentate pe care le puteti vedea sau obtine fara a cauta prin intregul cabinet; prosoape langa chiuveta, si nu pe un scaun la celalalt capat al camerei – lucruri mici care pot face viata mai confortabila.

Locuri cheie incomode din casa

cele mai bune masini de spalat rufe

Nu intotdeauna se poate mobila o casa cu mobilier de calitate, mai ales cand vine vorba de un apartament inchiriat. Cu toate acestea, exista locuri cheie din casa care trebuie sa fie confortabile pentru sanatatea si bunastarea locuitorilor. Un pat prost poate strica o zi intreaga, iar sentimentul se va acumula de-a lungul lunilor. Nu economisiti resurse pentru a face zonele in care va petreceti cel mai mult timp cat mai confortabile posibil.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*