Cum montam plăcile ceramice XL

Plăcile ceramice în format mare oferă spațiului mare un aspect curat și modern atunci când sunt montate atât pe pardoseala cât și pe pereți. Cu toate acestea, plăcile ceramice XL pot deveni o adevărată provocare în ceea ce privește montarea lor, așa ca prin acest articol ne propunem sa va oferim un ghid pentru a depăși aceste obstacole. Dacă vă gândiți să utilizați acest tip de plăci în spațiul dumneavoastră, iată câteva sfaturi rapide care vă pot ajuta să evitați orice fel de probleme la un nivel avansat și să obțineți aspectul deosebit al unei instalări profesionale.

 

Beneficiile utilizării plăcilor ceramice în format mare

Plăcile de gresie sau faianță XL vin într-o varietate de mărimi și forme, de la plăci pătrate sau dreptunghiulare la plăci mai groase sau subțiri. Recomandarea noastră pentru ca aceste placi sa aibă o durata de viată mai lunga și un aspect cat mai premium, este sa utilizați plăci ceramice de o grosime mare, renumite global pentru calitatea lor, cum ar fi plăcile ceramice XL Atlas Concorde sau Caesar Ceramics produse in Italia.

Puteți vedea și comanda acest tip de plăci ceramice importate din Italia pe Stoneware.ro prin Stoneware Caesar Concorde S.R.L. importator direct gresie de calitate superioară Italia.

Aceste plăci se doresc a fi utilizate dintr-o varietate de motive precum:

– Plăcile ceramice mari necesita mai puține linii de chit, oferind astfel spațiului un aspect curat si impunător.

– Deoarece au o formă atât de mare, aceste plăci oferă o acoperire mai extinsă într-un timp mai scurt de instalare, fără a crea în același timp un aspect vizual încărcat.

– Mai puține rosturi de chituit pot duce la o întreținere redusă a peretelui sau a pardoselii. Chitul are tendința de a se ciobi sau de a crăpa în timp, iar reducerea la minimum a acestor linii de chit îl face mai ușor de întreținut.

– Designul impozant si elegant al acestor plăci reda spațiului un aspect modern, in special atunci când, în momentul alegerii plăcilor, se recurge la același model, atât pentru pardoseala cat si pentru pereți.

Înainte de a monta gresie pe pardoseala sau pe perete, este important să înțelegeți ce va face ca plăcile să fie potrivite pentru aceasta operațiune și de ce anume trebuie sa țineți cont la montarea lor.

gresie-italia-import

Ghid Instalare plăci ceramice mari

Pasul 1: Pregatirea suprafetei

Plăcile pot fi instalate pe majoritatea pardoselilor solide din punct de vedere structural, dacă acestea sunt curate, netede, uscate și fără reziduuri sau grăsimi.

Orice zone deteriorate sau neuniforme trebuie reparate și nivelate, pentru a evita incarcarea excesiva cu adeziv de gresie si faianta.

Pasul 2: Configurarea montajului

Începeți prin a marca punctul central al tuturor celor patru pereți.

Faceți linii de cretă între punctele centrale ale pereților opuși, care se vor intersecta în centrul camerei. Asigurați-vă că sunt perfect dreptunghiulare și ajustați dacă este necesar.

Așezați apoi un rând de plăci (fara adeziv) de-a lungul liniilor centrale în ambele direcții, lăsând spațiu între ele cu ajutorul distanțierelor.

Împărțiți camera în rânduri mai mici, corespunzătoare dimensiunilor plăcilor prin trasarea unor linii suplimentare paralele cu liniile centrale.

Pasul 3: Aplicarea adezivului

Alegeți adezivul potrivit pentru substratul pe care îl utilizați. Citiți cu atenție și urmați toate instrucțiunile și precauțiile de pe ambalajul adezivului. Se amestecă suficient pentru a fi folosit în maxim 30 de minute.

Folosiți tipul de mistrie recomandat pe ambalajul adezivului si întindeți un strat de 5-6 mm de adeziv pe suprafața unei plăci de gresie, folosind partea plată a mistriei. Nu acoperiți liniile laterale.

Apoi, utilizați partea decupata a mistriei pentru a pieptăna adezivul, ținând mistria la un unghi de 45 de grade. Îndepărtați excesul de adeziv, lăsând un strat de priză uniform.

Nu încărcați cu adeziv o suprafață mai mare decât se poate monta în maxim 15 minute.

Pasul 4: Tăierea plăcilor

Măsurați cu atenție plăcile care urmează a fi tăiate și marcati-le cu un creion.

Efectuați tăieturi drepte sau în diagonală cu un aparat de taiere placi gresie si faianța și tăieturi curbate cu un ferăstrău electric special.

Marginile tăiate imperfect pot fi netezite cu o piatră de șlefuire.

Pasul 5: Montajul plăcilor ceramice XL

Începeți să instalați plăcile din centrul camerei, câte o placă pe rand. Terminați cate un rand întreg înainte de a trece la următorul. Montați plăcile pe rând folosind o mișcare ușoară de răsucire. Aveți grija ca plăcile sa nu alunece și să se deplaseze de la locul lor.

Introduceți distanțiere pentru plăci pe măsură ce fiecare placă este fixată și lăsați îmbinări egale între plăci.

Montati placile pe fiecare rand, lăsând un spațiu de 5-6 mm între plăci și perete.

Când randul este complet instalat, bateți toate plăcile cu un ciocan de cauciuc sau cu un ciocan și nivela de lemn pentru a asigura o aderență bună și un montaj cat mai drept.

Îndepărtați excesul de adeziv din rosturi cu un cuțit de chit și de pe gresie cu un burete umed.

Nu mergeți pe plăci până când adezivul nu este întărit (de obicei cel putin 24 de ore).

Pasul 6: Chituirea rosturilor

În general, ar trebui să așteptați aproximativ 24 de ore înainte de chituire (consultați instrucțiunile de pe pachetul cu adeziv pentru detalii).

Citiți cu atenție și urmați toate instrucțiunile și precauțiile de pe pachetul de chit. Preparati doar suficient chit pentru a fi folosit în aproximativ 30 de minute.

Îndepărtați distanțierele pentru plăci și întindeți chitul pe suprafața rostului, apasand chitul spre interior cu un dispozitiv special de aplicare chit din cauciuc sau o racletă. Înclinați racleta la un unghi de 45 de grade.

Îndepărtați imediat excesul de chit de pe suprafața placii.

Așteptați 15-20 de minute pentru ca chitul să se întărească ușor, apoi utilizați un burete umed pentru a curăța resturile de chit de pe suprafață și a netezi rosturile de chit. Clătiți frecvent buretele și schimbați apa cand este necesar.

Lăsați să se usuce până când chitul este tare apoi lustruiți cu o cârpă moale. Clătiți din nou cu un burete și apă curată dacă este necesar. Așteptați 72 de ore pentru utilizare intensă.

Nu uitați sa alegeți pentru spațiul in care doriți sa instalați o gresie sau faianta XL plăci ceramice de calitate, ca sa va bucurati de un aspect final deosebit si o durata lunga de viata a lucrarii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii puteți consulta catalogul Stoneware.ro cu oferta de preturi pentru plăci ceramice XL import Italia.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.