Cum putem elimina bacteriile din apa?

cum eliminam bacteriile din apa

Exista mai multe metode pentru eliminarea bacteriilor din apa:

  • Fierberea apei: Una dintre cele mai simple și eficiente metode este fierberea apei. Adu apa la punctul de fierbere și menține-o acolo timp de cel puțin un minut. Aceasta va ucide majoritatea bacteriilor prezente în apă.
  • Dezinfectarea cu clor: Clorul este un agent dezinfectant puternic utilizat în mod obișnuit pentru tratarea apei. Puteți adăuga câteva picături de clor în apă și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. Asigurați-vă că utilizați clor adecvat pentru potabilizarea apei și respectați instrucțiunile de dozare recomandate.
  • Utilizarea pastilelor de dezinfectare: Pe piață există pastile de dezinfectare speciale, care pot fi utilizate pentru tratarea apei potabile. Aceste pastile conțin substanțe chimice, cum ar fi clorul sau iodul, care elimină Urmați instrucțiunile de utilizare de pe ambalajul pastilelor.
  • Filtrarea apei: Un sistem de filtrare adecvat poate ajuta la eliminarea bacteriilor și altor contaminanți din apă. Există filtre de apă care pot reține bacteriile prin intermediul unui proces de filtrare fină sau prin utilizarea unor membrane speciale. Asigurați-vă că alegeți un filtru de apă care este capabil să rețină bacteriile.

Dintre toate aceste metode enumerate mai sus, cea mai sigura varianta este montarea unui sistem de filtrare a apei pentru eliminarea bacteriilor. Acestea pot fi montate intr-o succesiune de filtre care pot elimina cu succes bacteriile:

  •  Filtre cu carbon activ: Acestea sunt unele dintre cele mai comune și accesibile filtre de apă disponibile pe piață. Filtrele cu carbon activ sunt eficiente în eliminarea bacteriilor, clorului, substanțelor chimice și mirosurilor neplăcute din apă. Carbonul activ atrage și reține contaminanții în porii săi, lăsând apa curată și sigură pentru consum, acestea trebuie folosite alaturi de alte filtre pentru a elimina cu succes bacteriile.
  • Filtre cu membrane Osmoza Inversa : Filtrele cu membrane sunt capabile să rețină bacteriile și alte particule de dimensiuni mai mari. Acestea funcționează prin trecerea apei prin porii mici ai membranei, reținând bacteriile și alte impurități. Filtrarea cu membrane poate elimina o gamă largă de contaminanți, inclusiv bacterii, virusuri și protozoare dar nu pot elimina toate acteriile din apa si este necesara si utilizarea unei lampi UV.
    sistem osmoza inversa
  • Filtre cu UV: Filtrele cu lumină ultravioletă (UV) sunt eficiente în eliminarea bacteriilor și a altor organisme microbiene. Acestea funcționează prin expunerea apei la radiația UV, care distruge materialul genetic al bacteriilor, făcându-le Este important să verificați specificațiile filtrelor UV pentru a vă asigura că acestea sunt potrivite pentru tratarea bacteriilor și că au o putere suficientă pentru a ucide microorganismele. Fiecare sterilizator cu uv trebuie dimensionat in functie de consumul de apa folosit.

sterilizator apa cu lampa UV 2

Dezinfectarea apei cu clor este una din cele mai raspandite medote de eliminarea a bacteriilor din apa, este utilizata cu precadere pentru dezinfectarea cantitatilor mari de apa cum ar fi pentru localitati comunale sau miunicipale.Dezinfectarea cu clor se face in mod controlat fara a depasi cantitatea de clor din apa peste limita in care ea nu mai este potabila. Se poate utiliza cu succes si in aplicatii rezidentiale prin utilizarea unei pompe de dozare a clorului si un filtru cu carbune activ dupa pentru a elimina apoi clorul din apa.

Este esențial să urmați instrucțiunile producătorului pentru instalarea, utilizarea și întreținerea filtrelor de apă. În timp, filtrele pot deveni ineficiente și pot deveni un mediu propice pentru creșterea bacteriilor, deci este important să le înlocuiți sau să le curățați în mod regulat conform indicațiilor producătorului.

Trebuie menționat că filtrarea apei este eficientă în eliminarea bacteriilor și a altor contaminanți, dar nu poate elimina toate substanțele nocive. De aceea, în cazul în care aveți îndoieli cu privire la calitatea apei, ar fi bine să consultați o firma specializata in tratarea apei.

 

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*