Cum să amenajăm o bucătărie nouă?

amenajare bucatarie

Amenajarea unei bucătării noi este incitantă. Deși ne preocupă în primul rând funcționalitatea spațiului, ne gândim și la aspectul estetic. Cine nu și-ar dori să gătească într-un spațiu frumos mobilat, care arată ca decupat dintr-un catalog? Află ce ar trebui să cumperi pentru a te simți bine în regatul tău.

Inspirați-vă dintr-un anumit stil

La amenajarea bucătăriei să vă țineți de un singur stil. Acest lucru vă ușurează cumpărăturile de decorațiuni și accesorii. În plus, puteți fi siguri că totul va fi armonizat frumos. Puteți alege din multe variante. În prezent, stilul industrial, simplu, scandinav sau modern este deosebit de popular. Romanticii eterni vor găsi pasiune în decorul rustic sau în stilul Provence.

Decorații fără care nici o bucătărie nu este completă

Deoarece ne luptăm adesea cu lipsa de spațiu în bucătărie, încercați să faceți decorațiunile cel puțin parțial funcționale și utilizabile. Astfel veți obține nu numai un aspect elegant, ci și dotări practice.

De exemplu, arată frumos recipientele decorative pentru alimente vrac (paste, leguminoase etc.). Sau borcane de sticlă cu condimente în seturi pe care le expuneți pe raft. Cel mai bun lucru la aceste decorațiuni este ca le puteți face singuri si sa puneți in ele ceea ce vă place mai mult.

Suporturi, cârlige și stative

Dacă aveți un set frumos de cuțite, lăsați-i pe toți să-l vadă. Pe lângă suporturile clasice, vă recomandăm șine magnetice pe perete, de care puteți agăța nu doar cuțite, ci și alte unelte metalice. Datorită acestui lucru, le veți avea mereu la îndemână.

De asemenea, organizatoarele de perete pentru căni, arată foarte bine. Le faceți singuri, de exemplu din lemn. Dacă nu vă este la îndemână bricolajul, cumpărați-le pur și simplu. Dacă colecția dumneavoastră de căni este cu adevărat bogată, achiziționați unul cu mai multe nivele. Există, de asemenea, organizatoare și pentru alte tipuri de veselă, cum ar fi tigăi și multe altele.

Pariați pe textile de calitate

Fără prosoape, mănuși, fețe de masă și alte materiale textile de calitate, bucătăria și sala de mese sunt ca un trup fără suflet. În timp ce fețele de masă sunt mai potrivite pentru evenimente mai ostentative, puteți folosi naproane pentru mese și fețe de masă frumoase (de exemplu din iută și alte materiale naturale) pentru mesele de zi cu zi. Sunt practice, la modă și ușor de întreținut.

Imagini pentru perete

Imaginile și fotografiile nu se demodează niciodată. Decorați-vă pereții cu ele și împrospătați bucătăria. Dacă vă plac lucrările de artizanat, faceți un colaj cu materialele disponibile. Tema mâncării se potrivește cel mai bine încăperii în care se gătește – fructe, legume, dar și poze cu ceainice, mocca și altele. Afișele de format mare cu inscripții amuzante arată bine și ele. Sau tablouri în stilul semnelor.

Plantele aromatice arată bine și au gust bun

Bucătăria visurilor nu se poate lipsi de mirosul de ierburi. Obțineți-le fie ca răsaduri, fie creșteți-le din semințe. Au nevoie doar de puțină lumină și apă din când în când. Nu este necesar să le aveți pe geam. Printre cele clasice se numără:

  • busuiocul,
  • oregano,
  • rozmarin,
  • pătrunjel.

Ghivecele cu ierburi pot fi așezate pe linia de bucătărie sau pe raft. Totuși, daca vreți sa fiți originali, agățați-le de o tija metalica prinsă în perete. Aceste elemente cu cârlige sunt practice si le puteți folosi pentru unele tipuri de vase, de exemplu.

Iluminatul

Fără iluminatul de calitate nu va funcționa. Merită întotdeauna să ai mai multe surse de lumină. Adesea, candelabru nu este suficient de luminos. În plus, nu trebuie să luminezi o încăpere întreagă pentru a felia o roșie. Pe lângă lămpile de sub linie și lămpile de perete, sunt practice și benzile cu LED-uri, pe care le poți așeza, de exemplu, în partea de jos a dulapurilor de bucătărie. Atenție – daca bucătăria este comună cu camera de zi, nu uitați să asortați luminile.

Cum să faci față unui spațiu mic

Bucătăriile americane sunt o soluție ideală pentru apartamentele și casele mici. Este tipic pentru ei, să fie împreună într-o singură cameră, de exemplu cu camera de zi, uneori chiar și dormitorul. Acest lucru nu numai că economisește spațiu, dar, în același timp, familia se adună într-un singur centru, unde toată lumea este mereu împreună.

Deci, dacă vă confruntați cu o lipsă de spațiu, nu vă fie teamă să creați un spațiu multifuncțional într-o singură cameră. De asemenea, poate fi folosit inteligent și mărit vizual. Iată cum să vă descurcați cu o bucătărie mică:

  • Adăugați cât mai multe rafturi. Există întotdeauna o problemă cu spațiul de depozitare în bucătăriile mici. Prin urmare, folosiți spațiul de pe pereți pentru rafturi. Inclusiv colțuri sau spații goale deasupra blatului.
  • ● Eliminați, ceea ce nu aveți nevoie. Treceți prin toate rafturile și dulapurile și scăpați de lucrurile de care nu aveți nevoie.
  • ● Utilizați suporturile, barele de perete și organizatoare. Veți ușura astfel dulapurile și sertarele supraaglomerate.
  • ● Doriți-vă un interior și decor luminos. Culorile strălucitoare măresc optic camera. Atenție la bucătăriile întunecate, pot părea înghesuite.

Curățenie și ordine mai presus de toate

Amintiți-vă că o bucătărie ordonată este întotdeauna cea mai bună. Dacă mențineți ordinea, nu veți simți niciodată că nu este suficient spațiu în ea și că aveți prea multe lucruri. Faceți-vă un sistem în spațiile de depozitare și ingrediente și respectați-l.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.