8 pasi simpli de a face o soba cu plita

Soba cu plita in 8 pasi

» Soba cu plita este cel mai vechi “aragaz” al omului de rand. Cu ajutorul sobei cu plita poti face atat mancare cat si poti incalzi incaperea in acelasi timp, astfel realizand o economie de lemne considerabila.

» La cererea cititorilor nostri, care nu dispun de un buget prea mare pentru realizarea unei sobe din caramida, am cautat cateva proiecte de realizare a unei sobe cu plita ieftine, dar care sa fie si sigure in acelasi timp.

» Si pentru ca tot vorbim de siguranta, NU va recomandam sa va apucati de executia unei sobe daca nu aveti cunostinte elementare despre acest domeniu. Mai bine contactati un sobar profesionist, ii aratati modelul si il lasati pe el sa o construiasca. Astfel veti avea siguranta unei sobe bine construite si mai ales siguranta in ceea ce priveste buna funtionare si limitarea pericolelor de incendiu.

» Va prezentam in urmatorul articol cea mai simpla metoda de a realiza o soba cu plita ieftina si buna, pe care am reusit sa o gasim pe internet. Speram sa va fie de ajutor articolul si sa va puteti face treaba cu ea, mai ales persoanele mai nevoiase care ne-au trimis mesaje. Mentionam ca aceasta soba se poate realiza si din caramida reconditionata, astfel investitia devenind si mai mica.

Pasul 1: pentru a fi siguri de pozitia sobei, asezati la nivelul pardoselii plita si cu caramizile pentru a fi siguri de pozitia de zidire.

soba cu plita

Pasul 2: ziditi cu mortar caramizile in sistem tesut pastrand planeitatea acestora cu ajutorul unei nivele.

soba cu plita din caramida

Pasul 3: cofrati si turnati o placa de beton peste primele 3 randuri de caramida zidite.

cum se face o soba cu plita

Pasul 4: Peste placa din beton puneti focarul si caramizile de proba pentru a va putea trasa exact pozitia dorita.

soba cu plita pret

Pasul 5: Incepeti sa lipiti caramizile cu mortar refractar si nu uitati sa lasati golul pentru evacuarea fumului.

soba cu plita ieftina

Pasul 6: Dupa ce ati montat si plita, ziditi partile laterale tot cu caramida, pentru a crea un blat mai mare si mai util in jurul sobei.

soba cu plita

Pasul 7: Placarea cu faianta sau gresie a sobei.

soba cu plita emag

Pasul 8: Finisajul final al sobei cu plita.

soba cu plita dedeman

» Daca credeti ca este prea dificil pentru voi oricand puteti achitiona o soba cu plita gata facuta de aici: Sobe cu plita ieftine!

» Cosul de fum se va zidi in functie de inaltimea incaperii in care este amplasata soba din caramida. Este indicat ca acesta sa fie verificat si probat de catre un cosar profesionist pentru a nu va pune in pericol atat casa cat si viata voastra sau a familiei.

Asociatia Cosarilor Autorizati din Romania

Atentie!!!

» Va recomandam sa apelati la serviciile unor sobari profesionisti care sa va execute o lucrare corecta din punct de vedere al sigurantei voastre, mai ales cand este vorba despre niste sobe din caramida a caror complexitate este destul de mare. Focul nu iarta pe nimeni!

Asociatia Hornarilor Autorizati din Romania

» Asteptam cu nerabdare fotografii cu realizarile voastre pe adresa redactiei. Mult succes si spor la treaba!

Sursa foto: Pinterest

Despre Robert 72 Articole
Salut dragi cititori! Numele meu este Robert si dupa 20 de ani de munca in santierele tarii si din strainatate, am decis sa ma asez in fata calculatorului si sa va impartasesc din experienta mea profesionala acumulata in decursul timpului. Sper ca articolele mele sa va fie de un real folos!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.