Cum sa plantezi un trandafir de gradina acasa?

trandafiri in ghiveci

Daca nu ai putut trece indiferent pe langa un rasad de trandafir si inca nu este timpul sa-l plantezi in gradina, il poti planta acasa. Iata cum faci asta.

Ce punem in ghiveci

Banner Ford husa cheie auto webp

Pentru plantare, trebuie sa gasesti un ghiveci inalt si ingust, cu gauri de drenaj. Radacinile trandafirilor, de regula, sunt lungi, iar ghivecele obisnuite sunt prea mici pentru ei. Este important ca radacinile sa fie complet in pamant.

Luam orice pamant achizitionat cu turba neutra. Puteti adauga o mana de biohumus.

Ingrijirea trandafirilor dupa plantare

Pentru prima data dupa plantare, nu expuneti ghiveciul la lumina directa a soarelui. Apoi il puteti pune pe pervaz. Udati doar la nevoie.

Solul trebuie sa fie umed, dar nu prea mult. Cantitatea de udare depinde de calitatea solului – cat de repede se usuca si daca este suficient de umed. De asemenea, frecventa udarii este afectata de temperatura din camera. Puteti verifica umiditatea cu degetul. Daca pamantul este inca umed la 2-3 cm adancime, nu e nevoie de udare!

Lasati trandafirul sa creasca pana la primavara. Daca tulpinile au crescut prea mult si s-au intins, nu va fie teama sa le taiati.

Pe timp de iarna, puneti trandafiri sub lampi. Dar alegeti lampi cu o putere de cel putin 30-40 de wati. Orice mai putin este aproape inutil.

Mutarea in gradina

Cand vine primavara, este important sa obisnuiesti trandafirul cu conditiile exterioare si cu razele ultraviolete, altfel se poate arde si chiar sa moara.

Invatam in acelasi mod ca orice rasad: treptat. Incepem sa scoatem la o temperatura de +10 …+15 °C: mai intai – timp de 1-2 ore si numai la umbra, intr-un loc ferit de vant (de exemplu, pe balcon). Cresteti treptat timpul. Daca nu se asteapta inghet afara, il puteti lasa peste noapte. Chiar si atunci cand temperatura scade la + 3 …+ 5 °C, un trandafir deja obisnuit cu asa ceva nu va muri, dar este mai bine sa nu risti.

In gradina, tine ghivecele cu trandafiri la umbra la inceput. Apoi muta-le treptat intr-un loc unde soarele sta cel putin cateva ore. Poti adapta un trandafir la viata de afara in 3-5 zile. Este mai bine sa plantezi pe vreme innorata si, in mod ideal, inainte de ploaie.

Daca vine soarele, acopera rasadul timp de cateva zile dupa plantare. In cazuri extreme, il puteti acoperi cu un ghiveci cu orificii mari de drenaj, asezandu-l, de exemplu, pe 2-3 caramizi, astfel incat planta sa fie aerisita de jos si sa nu se incalzeasca in interior. Ai grija ca soarele direct sa nu cada pe trandafir si sa fie prevazut cu o buna ventilatie.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*