Cotet de gaini – instructiuni, desene si fotografii
» Un cotet de gaini este absolut necesar in curte daca iti place sa cresti pasari. Odata cu venirea iernii trebuie sa ne asiguram ca pasarile din curtea noastra vor avea un loc unde sa se adaposteasca de frig.
» Multi dintre noi aleg sa-si creasca pasarile de curte in diverse spatii improvizate, creand mult disconfort: pene si puf imprastiate in toata curtea, zgomot si un miros specific de gainat. Asa ca cel mai indicat est sa construiti un cotet de gaini gospodaresc, facut ca la carte.
» Va prezentam mai jos o scurta prezentare de constructie a unui cotet de gaini:
» In primul rand trebuie sa stabiliti exact o zona din curte unde veti amplasa cotetul de gaini astfel incat sa nu va deranjeze atat fonic cat si vizual. Indicat ar fi undeva in spatele casei, intr-un loc cat mai retras pentru a nu fi deranjati nici de mirosul produs de gainat.
» Dupa ce ati stabilit locatia viitorului cotet va trebui sa treceti la saparea santurilor pentru fundatia acestuia.
» Pentru realizarea fundatiei vom folosi boltari de beton si plasa din sarma galvanizata. Plasa de sarma nu o vom folosi in mod expres pentru armarea fundatiei, cat mai mult pentru a oferi o protectie de aparare impotriva anumitor pradatori si daunatori ce vin din pamant pe sub fundatie si mananca pasarile.
» Dupa finalizare fundatiei se va trece la realizarea scheletului din lemn si placi OSB. Pentru fixarea elementelor din lemn se vor folosi colturi si elemente de prindere metalice, fixate in suruburi pentru lemn, iar acoperisul va fi acoperit cu tabla galvanizata sau sindrila bituminoasa.
» O data finalizata structura cotetului va trebui finalizat si interiorul acestuia. Pentru inchiderea peretilor goi, fara OSB, se va folosi plasa din sarma pentru a asigura o ventilatie corespunzatoare cotetului.
» Zona de odihna a gainilor se va inchide cu OSB si se va lasa doar un geam pentru aerisire si eliminarea amoniacului degajat de gainat.
» Dupa finalizarea cotetului acesta se poate da cu un bait si lac pentru o protectie indelungata a lemnului.
» Cotetul se va echipa cu sisteme de hranire si alimentare cu apa a pasarilor, iar la interior se va pune rumegus sau fan pe jos.
» Speram ca acest articol sa va fie de folos si sa va aduca cat mai multe oua de la gainile voastre bucuroase de noua casa.
Aici gasesti Cotete de Gaini!!!
» P.S.: Daca credeti ca sfaturile noastre pot fi utile si altor prieteni de-ai vostri nu ezitati sa distribuiti acest articol.
Sursa foto: dachasvoimirukami.ru
Fiind o persoană de formație tehnică,fire romantică,apreciez în aceeași măsură tehnologia și frumosul.Mai”rău”,fiind născut și trăind toată viața într-un oraș mare,nu știu ce m-a împins la dragostea pentru viață la țară.Așadar,apreciez toate proiectele pe această temă,deoarece cred că mă voi naturaliza în mediul rural.Dar nu vreau să preiau ideile retrograde ale zonei,ci dacă este posibil să implementez metodele cele mai simplevși eficiente pentru o viață frumoasă în mediu curat.Am preluat cu mare plăcere propunerea ta(cotețul de găini)și am început lucrul.Așa că te felicit pentru propunere,iar când finalizez lucrarea îți voi trimite poze.
..