Cum se ingrijeste un hibiscus?

intrebari si raspunsuri

Hibiscus-ul meu nu a inflorit

Intrebare de la: L. Rotaru pe adresa redactiei

“Buna seara! Am nevoie de sfaturi. Am un hibiscus de anul trecut care nu a inflorit pana acum. Are vreo 50 cm inaltime si as vrea sa stiu cand se poate tunde si cum. Il ud cand se usuca pamantul si pulverizez cu apa pe frunze cand se lasa. Il tin de cateva zile pe balcon, are soare doar dimineata. Cum sa-l ingrijesc pentru a face flori frumoase? Este o planta sanatoasa si verde insa doar atat. Am nevoie de experientele si trucurile voastre. Multumesc anticipat!”

11 Comments

  1. Daca nu a fost tuns in primavara, nu prea sunt sanse de inflorire! In general bobocii se formeaza pe ramurile tinere! Verifica varful fiecarei ramuri pe care o are acum si daca nu observi formati mici boboci ai putea sa-l tunzi.

  2. Se tunde, primavara devreme. Are nevoie de multa lumina, dar nu soare direct. Are nevoie de fertilizant, la 2 saptamani.

  3. Eu i-am tuns prin Februarie si vazand ca nu infloresc i-am mai rupt prin Aprilie si acum sunt infloriti

  4. Depinde cate ore sta in soare, daca nu ii va placea isi va pleca frunzele si atunci il poti tine mai putin in soare sau gasesti o solutie sa il protejezi de razele puternice.

  5. Lastarii semilemnosi pe care ii tai ii poti pune direct in pamant cu pet deasupra si sunt sanse pt. a prinde noi plantute!

  6. Hibiscusul o duce cel mai bine in plin soare, cand e pus la umbra sau semiumbra creste dar inflorirea sufera. Are nevoie de cel putin 6 ore de soare pe zi!

  7. Il tundeti in febr-martie, scurtati cu incredere si dati forma dorita plantei. Eu ud abundent, las pamantul sa se usuce intre udari. Pulverizez frunzele ca sa indepartez praful, ii sap usor pamantul ca sa respire radacinile, il tin pe un balcon orientat sud-est. Anul trecut a avut o inflorire abundenta vara, toamna, iar la prima ninsoare avea flori.

  8. E o planta tropicala…vrea soare si apa multa…va inflori singur fara probleme…ai mei sunt toata ziua in soare si infloresc fara nici o problema

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.