Cum se tunde un goji?

intrebari si raspunsuri

Sfaturi de tundere si ingrijire goji

Intrebare de la: Viorica pe adresa redactiei

“Am un goji de 3 ani. Infloreste abundent dar nu am vazut mai mult de 3 fructe. L-am tot tuns dar inca nu i-am dat de cap! Cum si cand il tund ca sa am parte de fructe?”

48 Comments

 1. Stropiti cu crompax sau cu foliplant , udati de 2 – 3 pe saptamina !neaparat !!!!atit de bogat in crengi si nu rodeste ?frunzele se usuca =ceai e ff bun !

 2. Imi place foarte mult aceasta planta! Este si decorativa, se intretine si se inmulteste foarte usor! Daca face si fructe…

 3. Depinde de varietate, unii produc fructe mai târziu. Face fructe pe crengile care cresc lateral in fiecare an. Ii place pamantul acidic deci daca aveti mulch de pin puteti pune la baza. Daca este foarte foarte cald si este in plin soare uneori produce mai putine fructe si mai târziu.

 4. Si eu am pus din toamna lastari la inradacinat si mai am multe plantute de mutat la loc final. Plus ca am dat tuturor prietenilor care au dorit! Pun si in toamna asta!

 5. eu am semanat seminte primavara si in toamna i-am lasat afara, nu a murit niciunul peste iarna. aveau 15-20 cm

 6. Gabi eu nu am spatiu si il cresc in ghiveci deocamdată. Se pot creste si in ghivece mari daca sunt îngrijiti corespunzător.

 7. primavara cind se taie rezulta zeci de crengi gojii = viitori gojii ! asta nu spun cultivatori de gojii …..!

 8. nu este planta de interior , afara ii place sa bata vintul prin ea , nu se dezvolta daca e inghesuita !

 9. Goji creste foarte bine afara. Rezista la temperaturi extreme, pana la -25 -30 de grade! Si nici caldurile mari nu-i dauneaza daca au suficienta apa.

 10. Eu am si 2 kiwi , am incercat sa inmultesc dar nu am reusit , o sa incerc din nou ! am cumparat din dedeman si dupa 3 ani sunt plini de kiwi !!sunt ff buni ! nu sunt ca cei din magazin , nu au puf , sunt verzi cu gust demential de bun!

 11. Am primit și eu un plic cu semințe de bojii,nu scrie când, unde se seamănă, plantează, rezistă afară e t c,rog initiere

 12. Am si eu la tara ceva care seamana cu gojii, la tara i se mai spune GARD VIU , rupeam frunzele si le dadeam la gaste si rate , i se mai spune GARDANITZA Al meu face si fructe si este la fel de bogat in crengi si frunze , imi este cam frica sa consum fructele

  • Am gustat din acest tip de gard iar gustul nu este asa de placut ca la goji. Cert este ca sint toxice de la o anumita cantitate(nu stiu exact). Atentie de unde cumparati butasii de goji sa nu fie din acest soi de gardurarita. Eu am vreo 200 de goji iar fara apa suficienta se dezvolta greu.

 13. Eu l-am tuns in primavara pe al meu goji si pana acum nici macar flori nu a facut!!! Anul trecut a facut o multime de flori…. si cateva fructe care nu au reusit sa se coaca in totalitate. Habar nu am ce sa-i fac. Am intrat pe niste site-uri (care sunt producatori de goji) dar nimeni nu a binevoit sa raspunda la o intrebare!

 14. Incercati sa-i rariti crengile vara,doar atat,nu sa-l tundeti,fructele se dezvolta pe lastarii noi. Daca nu are macar 6 ore pe zi lumina si predomina umbra,poate fi o cauza pentru care nu face fructe.

 15. Am un goji de vreo 4 ani e mare l-am si tuns cum am vazut pe site dar nu a rodit niciodata nici flori nu a facut nu stiu cauza.

 16. am un arbust de goji, a crescut fff mult in inaltime , nu stiu cum sa-l tai , multumesc pentru ajutor

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.