Cum verific daca hidroizolatia de la ultimul etaj la bloc este buna?

Hidroizolatie tavan ultimul etaj

Intrebare de la: Andrei Dumitriu pe adresa redactiei

“Salut. Sunt in curs de achizitionare a unui apartament prin programul Prima Casa 2017, iar in bugetul pe care mi-l acorda banca si dorintele mele si a sotiei ne-am hotarat la un apartament cu 3 camere, spatios, cu priveliste frumoasa…dar…singura problema este ca se afla la etajul 10 si nu are acoperis ci terasa acoperita cu carton cu smoala. Un amic care sta la etajul 4 mi-a spus ca el pana nu a facut acoperis la bloc a avut numai probleme cu infiltratiile de pe terasa blocului. In acelasi timp proprietarul apartamentului de la etajul 10 garanteaza ca nu sunt probleme de infiltratii pentru ca el a reparat terasa acum 1 an. Cum pot sa verific daca terasa e izolata cum trebuie? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat si daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede ca trebuie sa ne hotaram in timp scurt daca il luam sau nu.”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Este adevarat ca la etajele superioare ale blocurilor cu terasa, problema infilitratiilor este destul de des intalnita, de aceea va si sugeram sa faceti niste verificari mai amanuntite, cum ar fi:

  • verificati imbinarile de la tavane cu peretii, chiar atingand cu degetele, si vedeti daca varul se exfoliaza de pe perete. Deobicei varul dupa umeziri si uscari repetate incepe sa se desprinda de pe tencuiala;
  • urcati pe terasa si verificati daca sunt strapungeri ale cartonului bituminos sau daca sunt dezlipite suprapunerile;
  • daca va permite timpul si vremea vizitati apartamentul dupa o zi doua de ploaie pentru a vedea daca apar infiltratii la interiorul apartamentului;
  • sau puteti cere proprietarului sa blocheze gura de scurgere a acoperisului si sa inunde terasa cu un furtun cu apa si lasati asa minim 24 de ore pentru a vedea daca apar scurgeri la interior. Propuneti proprietarului ca platiti dvs. apa consumata.
  • nu in ultimul rand, intrebati fara nici o rusine vecinii de etaj daca au probleme cu infiltratiile de apa de pe terasa blocului.

» Chiar si cu toate aceste verificari, cea mai mare problema apare iarna spre primavara cand zapada se topeste pe timp de zi la actiunea razelor solare, se infiltreaza pe sub carton si prin minifisurile terasei si apoi ingheata noaptea si largeste fisurile favorizand in timp aparitia infiltratiilor. Deobicei majoritatea celor care stau la etajele superioare se suie iarna pe terasa si dau zapada jos pentru a proteja cat mai mult hidroizolatia.

» Speram sa va fie de folos sfaturile noastre si totusi sa nu fie probleme si sa puteti achizitiona apartamentul mult dorit!

2 Comments

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.