Rareori oamenii aleg sa puna un covor in bucatarie, deoarece se poate murdari cu usurinta in timpul gatitului, ceea ce face ca acesta sa isi piarda rapid aspectul estetic. Cu toate acestea, noi vom vorbi despre avantajele unui covor in bucatarie – covoare practice pentru bucatarie!
Ce fel de covoare sa alegi pentru bucataria ta? Cu siguranta nu ar trebui sa fie confectionate din materiale precum lana, matasea sau iuta. Fibrele naturale absorb umezeala foarte usor, ceea ce poate duce la o deteriorare rapida (contractia stratului inferior al covorului sau a suprafetelor de pasla). Aceste covoare sunt, de asemenea, mai putin rezistente la efecte mecanice si sunt predispuse la abraziune.
Din fericire, covoarele sintetice sunt acum disponibile pe piata. De ce sa le alegeti pentru bucatarie? Iata cateva motive.
Covoare durabile pentru bucatarie
Fibrele sintetice care alcatuiesc covoarele de bucatarie sunt foarte rezistente la abraziune, deteriorari mecanice si pete. Asadar, daca dumneavoastra sau cei dragi varsati ceva pe un astfel de covor, aveti nevoie doar de un burete umed pentru a scapa rapid de murdarie. Covorul sintetic isi va pastra aspectul chiar si dupa cele mai mari revolutii in bucatarie, avand o durabilitate ridicata.
Daca alegeti un covor din polipropilena, rezistent la caldura, puteti fi siguri ca nu veti avea urme de pete pe suprafata sa. Aceasta tehnologie asigura faptul ca fibrele sunt foarte elastice, astfel incat, chiar daca puneti o masa si scaune pe covor, acesta isi va pastra forma initiala.
Covoarele pentru bucatarie fac curatenia mai usoara
Poate ca cineva din familia dumneavoastra are alergii si sunteti interesat sa aveti mai putine materiale ce aduna praf? Sau poate doriti sa gatiti in conditii de igiena? Ei bine, sa stiti ca – covoarele din polipropilena sunt antistatice si hipoalergenice. Acest lucru inseamna ca praful nu se depune pe suprafata lor, in timp ce ciupercile sau alte microorganisme producatoare de alergeni pur si simplu nu se pot dezvolta in fibrele de plastic.
In plus, tesatura densa a covorului (cunoscuta sub numele de tesatura plata) nu permite trecerea particulelor de alimente (cum ar fi firimiturile de paine) intre fibre. Astfel, covorul este mult mai usor de curatat, la fel ca si bucataria in ansamblu.
Covoarele fac din bucatarie un loc confortabil
De exemplu, o pardoseala realizata din placi ceramice este usor de curatat si eleganta, dar, daca nu aveti incalzire prin pardoseala, este rece. Spre deosebire de gresie, un covor din polipropilena retine bine caldura, asa ca este suficient sa il asezati langa frigider, tejghea sau masa, pentru a incalzi putin incaperea. Culoarea covorului este, de asemenea, importanta – confortul din bucatarie este sporit de culori calde si discrete, cum ar fi bej, maro sau gri.
Nu uitati de siguranta, alegand un covor bucatarie antiderapant. Acest lucru nu numai ca va reduce riscul de cadere si de ranire, dar va ajuta si la blocarea covorului in pozitie in timpul curatarii, ceea ce va usura procesul.
Comentarii recente