De ce se îngălbenesc și se usucă frunzele de mușcată?

Chiar si o planta atat de nepretentioasa precum muscata, in anumite conditii, poate creste prost, nu va inflori sau pur si simplu se ofileste. Puteti observa adesea cum frunzele muscatelor devin galbene. Care sunt cauzele aparitiei frunzelor uscate si ce sa faci in privinta aceasta?

Orice boala este semnul unei lipse si este foarte important sa interpretezi corect acest semn de la bun inceput, altfel poate fi prea tarziu pentru a salva floarea.

De ce frunzele de muscata se usuca? Iata motivele:

  • incalcarea regimului de temperatura;
  • incalcarea regimului de irigare;
  • conditii necorespunzatoare de crestere;
  • boli ale plantei;
  • influenta insectelor daunatoare.

De ce frunzele de muscata devin galbene?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Geraniumul, dupa cum stiti, este o planta iubitoare de caldura, tolereaza cu usurinta caldura si se simte grozav in lumina directa a soarelui. Dar totusi nu trebuie sa exagerati cu lumina, mai ales vara.

Cu excesul sau, frunzele muscatei se usuca, dupa care cad, lasand un trunchi gol, iar acest lucru nu adauga frumusete florii. Dar nici nu ar trebui sa o ascundeti intr-un colt intunecat – ar trebui sa existe o masura in toate. Este suficient sa pui floarea la umbra si sa o urmaresti pentru un timp. Daca nu apar probleme noi, atunci acest loc i se potriveste.

Intensitatea udarii depinde direct de anotimp si de conditiile de crestere din camera. Pe vreme calda, este nevoie de mai multa apa, mai ales daca planta nu este la umbra, ci sub razele directe ale soarelui. Toamna si iarna, udarea este redusa.

Vara, muscatele sunt de obicei amplasate pe balcoane sau in incaperi aerisite, ceea ce nu se poate face iarna. In timpul sezonului rece, plantele incep adesea sa se usuce din cauza aerului prea cald si uscat, combinat cu udarea redusa. In acelasi timp, frunzele muscatei se usuca de-a lungul marginilor, dobandind o nuanta maronie. In curenti sau la temperaturi scazute, frunzele se indoaie si cad.

Cu boli, nu numai frunzele se ingalbenesc. Muscatele pot avea si puncte sau mai degraba pete mari de diferite nuante. Pentru a intelege motivul aparitiei lor, trebuie sa acordati atentie aspectului lor.

Petele intunecate si uscate indica o lipsa de umiditate si un exces de lumina, in timp ce petele umede sunt un semn de preaplin si pericol de putrezire a radacinilor.

Acest lucru este in ceea ce priveste petele obisnuite, dar daca frunzele sunt acoperite cu adancituri sau cresteri in relief, problema este mult mai complicata. Acesta este un semn al bolii muscatelor sau al influentei insectelor parazite.

In acest caz, simpla schimbare a regimului de irigare nu este suficienta. Tratamentul va necesita medicamente speciale impotriva insectelor sau bacteriilor, dar zonele infectate vor trebui totusi indepartate.

Ce sa faci cu o floare bolnava?

Daca frunzele muscatei se usuca, nu exista nicio modalitate de a le vindeca, asa ca toate se desprind imediat. In acest caz, tulpina ramane goala, iar floarea isi pierde aspectul atractiv.

Din acest motiv, este important sa raspundem rapid la orice modificare a starii plantei, astfel incat pierderile sa fie minime.

Pentru a reduce riscul de boli, trebuie sa urmati reguli simple:

  • toate plantele noi din casa trebuie sa fie sanatoase;
  • daca o planta se imbolnaveste, trebuie imediat rearanjata intr-un loc separat pentru „carantina”;
  • inainte de plantarea muscatelor, solul este tratat cu permanganat de potasiu sau incalzit in cuptor, astfel incat sa nu ramana in el paraziti;
  • praful trebuie sters de pe frunze in mod regulat, frunzele uscate trebuie indepartate imediat. Cand frunzele cazute putrezesc, pe ele se poate forma mucegai, care in timp va infecta intreg ghiveciul;
  • frunzele muscatelor nu trebuie sa se sprijine de fereastra sau de perete. Acest lucru le poate face sa se usuce si sa se deformeze.

Spre deosebire de multe alte flori, muscatele nu sunt pretentioase, asa ca oricine le poate creste. Si totusi, nu uitati de inspectia periodica a ghivecelor si asistenta in timp util in cazul frunzelor uscate. Ca urmare, muscatele vor incanta ochiul pe tot parcursul anului, decorand incaperile cu inflorescentele lor colorate.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.