Cum amenajam dormitorul?

Cum sa ne amenajam dormitorul?

» Va prezentam in urmatorul nostru articol cateva sfaturi, poze si idei despre cum sa-ti amenajezi dormitorul intr-un mod inteligent si eficient:

1. Inainte de toate faceti o schita pe hartie cu dimensiunile dormitorului si pozitia exacta a usilor, geamurilor, prizelor si intrerupatoarelor, astfel incat sa stiti exact unde veti amplasa mobilierul, televizorul sau calculatorul.

2. Culorile vopselei sau a tapetului, trebuie sa fie niste culori calde, care sa va relaxeze, astfel incat dormitorul sa-si poata indeplini sarcinile, adica job-ul de a va odihni pe voi.

3. Lumina ambientala este si ea extrem de importanta pentru o odihna perfecta. Indicam utilizarea lampilor de perete cu temporizator de lumina sau a ledurilor ascunse in scafe, si nu a becurilor amplasate in mijlocul tavanelor ce creaza o senzatie de disconfort vizual.

4. Pentru mobilier, puteti opta pentru mobila in serie, cumparata direct din magazin, sau puteti realiza mobila la comanda care sa se plieze exact pe spatiul si dimensiunile camerei voastre.

5. Daca bugetul va permite, nu ezitati sa apelati la serviciile unui designer interior, veti observa ca ochiul antrenat al unui profesionist in domeniul design-ului interior va gasi solutii extrem de utile si placute pentru amenajarea dormitorului vostru.

6. Deoarece petrecem extrem de mult timp in pat, trebuie sa acordam o importanta deosebita lenjeriilor de pat si pernelor pe care ne odihnim, atat din punct de vedere calitativ cat si estetic.

7. Daca spatiul va permite, este ideal sa incorporati si un dressing in dormitorul vostru, pentru a avea acces usor la articolele de vestimentatie dorite.

8. Pentru un somn linistit si relaxant, specialistii recomanda ca patul sa fie orientat cu capul spre Nord, astfel incat capul uman, care este polul pozitiv al omului sa fie in corespondenta cu polul negativ al planetei noastre.

9. Amplasarea televizorului sau a calculatorului sa fie cat mai departe posibil de zona de odihna a dormitorului.

10. Deoarece in dormitor petrecem foarte mult timp la orizontala, si tavanul reprezinta un element ce trebuie luat in calcul. Acesta poate fi stilizat atat ca forma, culoare, lumini si mai ales materialul din care este realizat. Ganditi-va cum ar fi sa aveti pe tavanul dormitorului matrimonial o imensa oglinda. Cred ca v-ar place, nu?

Sursa foto: Pinterest

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.